Uutiset > Uutiset > SCL tiedottaa: Olympiakomitea on päivittänyt 28.10. suosituksia aikuisten harrastetoimintaa koskien – tarkennuksia myös SCL:n kilpailutoimintaan

SCL tiedottaa: Olympiakomitea on päivittänyt 28.10. suosituksia aikuisten harrastetoimintaa koskien – tarkennuksia myös SCL:n kilpailutoimintaan

Olympiakomitea on antanut 28.10. tarkennetut suositukset koskien Suomen hallituksen 23.10.2020 tekemää periaatepäätöstä paikallisista ja alueellisista suosituksista koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Olympiakomitean uusimmat suositukset aikuisten harrastetoimintaa koskien täydentävät Olympiakomitean aikaisemmin antamia seuratoiminnan suosituksia. Uusimmat suositukset selvittävät aikuisten osalta käsitteistöä, seurojen harjoitustoimintaa perustasolla, kiihtymis- ja leviämisvaiheessa sekä kilpailutoiminnan järjestämistä ja siihen osallistumista epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa.

Olympiakomitean suosituksissa aikuisten harrastetoiminnalla käsitetään yli 20-vuotiaiden toiminta.

Harrastetoiminnan käsitteestä on annettu seuraavat tarkennukset:

 • Harrastusjoukkueella tarkoitetaan joukkuelajien harrastamisen ryhmää.
 • Harrastusryhmällä tarkoitetaan yksilö- ja ryhmälajien harrastamisen ryhmää.
 • Harrastamista ei ole joukkuelajien maajoukkuetoiminta eikä ammattilais- ja puoliammattilaissarjat, joissa joukkueiden pelaajille maksetaan palkkaa tai palkkioita, ja ottelut ovat yleisötapahtumia. Harrastamista eivät ole myöskään joukkuelajien sarjatasot, joissa ottelut ovat yleisötapahtumia.
 • Harrastamista ei ole ammattilaisuuteen tai puoliammattilaisuuteen tähtäävä joukkuelajien ylimpien juniorisarjojen toiminta (U20).
 • Harrastamista ei ole yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoiminta, SM-tason kilpailutoiminta eikä kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu.

Koronaepidemian kiihtymisvaiheen alueille (sairaanhoitopiirit) on annettu seuraavat seuratoiminnan suosituksia täydentävät suositukset:

 • Lähikontaktit minimoidaan harrastusryhmän toimintaa mukauttamalla. Tämä on tärkeätä erityisesti korkean tartuntariskin lajeissa.
 • Harrastusjoukkue ei matkusta otteluihin ja kilpailuihin oman alueen ulkopuolelle.

Koronaepidemian leviämisvaiheen alueille (sairaanhoitopiirit) on annettu seuraavat seuratoiminnan suosituksia täydentävät suositukset:

 • Harrastamista suoritetaan vain omassa harrastusryhmässä ja -joukkueessa.
 • Korkean tartuntariskin lajien harrastusryhmien ryhmäkokoa pienennetään.
 • Alueella ei järjestetä harrastusjoukkueiden välisiä otteluita eikä kilpailuja.
 • Harrastusjoukkueiden alueellinen sarjatoiminta keskeytetään.

Olympiakomitean päivitettyyn suositukseen pääset tutustumaan kokonaisuudessaan täällä.

Suomen Cheerleadingliiton kilpailutoiminta

Tulevissa digisateliittikilpailuissa (Turun aluekilpailut ja Glory-kilpailut) noudatetaan aikuisten kilpailusarjoissa seuraavaa ohjeistusta:

 • Aikuisten sarjojen joukkueet (16v. ylöspäin), joissa on yli 50% yli 20-vuotiaita urheilijoita ja joiden seuran kotipaikka sijaitsee kiihtymisvaiheen (sairaanhoitopiiri) alueella, eivät saa osallistua kilpailutapahtumaan oman alueensa (sairaanhoitopiiri) ulkopuolella. Vastuu oman sairaanhoitopiirin tilanteen seuraamisesta (perustaso, kiihtymisvaihe, leviämisvaihe) on ensisijaisesti seuran joukkueella, joka on ilmoittautunut kilpailuun. Liitto kuitenkin seuraa myös tilannetta ja informoi kriteerit täyttäviä joukkueita tarvittaessa.
 • Mikäli joku kolmesta Glory-kilpailun kuvauslokaatiosta (Helsinki, Jyväskylä ja Oulu) siirtyy leviämisvaiheeseen, liitto informoi aikuisten sarjoihin tehtävistä muutoksista ja peruutuksista erikseen.

Tulevana viikonloppuna järjestettävän aluekilpailun osalta liitto on tarkistanut osallistuvien joukkueiden tilanteen matkustuksen ja ikärajojen suhteen. Nyt annetut tarkennukset eivät vaikuta tulevan viikonlopun kilpailuiden joukkueisiin.