Uutiset > Yleinen > SCL tiedottaa: Hallituksen kokoustiedote 21/2020 ja päivitetty suositus cheerleadingtoiminnan jatkamiseksi

SCL tiedottaa: Hallituksen kokoustiedote 21/2020 ja päivitetty suositus cheerleadingtoiminnan jatkamiseksi

Suomen Cheerleadingliiton hallitus kokoontui perjantaina 24. lokakuuta ja kävi keskustelua viimeisimmistä valtioneuvoston suosituksista harrastetoimintaan liittyen. Valtioneuvoston periaatepäätös löytyy täältä: https://minedu.fi/-/periaatepaatos-yleisotilaisuuksista-ja-harrastustoiminnasta.

Kehotamme seuroja tutustumaan siihen ja huomioimaan siinä esitetyt seikat mahdollisuuksien mukaan cheerleadingtoiminnan järjestämisessä. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää niihin seikkoihin, joihin voi vaikuttaa korkean tantuntariskin vähentämiseksi, vaikka lähikontaktia ei olisi kaikissa harjoituksen osa-alueissa mahdollista välttää. Tällaisia ovat mm. maskin käyttö, osallistujien määrä suhteessa tilan kokoon sekä tilan ilmastointi.

14. lokakuuta päivitetyt Suomen Cheerleadingliiton ohjeet vastuullisesta harjoittelusta ovat edelleen voimassa. Kehotamme seuroja seuraamaan alueellisten viranomaisten ohjeistuksia ja muokkaamaan toimintaa tarvittaessa niiden mukaan.

Tavoitteenamme on edelleen taata jatko turvalliselle harrastamiselle ja pian käynnistyvälle kilpailutoiminnalle. Kehotammekin kaikkia seuroja ja joukkueita pohtimaan mm. harjoitusten rakennetta siten, että lähikontaktien määrä pidetään minimissä ja korostamaan kaikkien toimijoiden omaa vastuuta siinä, että harjoituksiin osallistutaan vain terveinä ja altistumista tartunnalle vältetään myös harjoitusten ulkopuolella.

Syksyn kilpailutoiminnassa turvallisuuden takaaminen on ensisijainen tehtävämme ja kuten jo aikaisemmin kerrottu, kilpailut tullaan järjestämään ilman yleisöä ja osallistuvien joukkueiden turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota mahdollistaen mm. turvavälit muihin joukkueisiin.

Cheerleadingin parissa toimivien on syytä jatkaa toimimista turvallisesti ja vastuullisesti – huolehditaan käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskien käytöstä. Kipeänä harjoitukset ja kilpailut on aina syytä jättää väliin. Maskien käyttöä myös harjoituksissa voi mahdollisuuksien mukaan kokeilla ja vastaanotamme mielenkiinnolla kokemuksia siitä myös liittoon.

Korona-tilanne Suomessa elää päivittäin ja seuraamme sen etenemistä ja olemme tiiviisti yhteydessä mm. viranomaisiin, muihin joukkuelajeihin sekä Olympiakomiteaan. Odotamme Olympiakomitean antavan ensi viikon aikana valtioneuvoston periaatepäätöksen pohjalta tarkennettuja suosituksia harrastetoimintaan ja ottavan kantaa mm. siihen, miten määritellään harrastetoiminnan ja huippu-urheilun ero esimerkiksi aikuisten sarjoissa, joihin rajoitustoimenpiteitä pääasiassa suositellaan kohdistettavaksi. Kerromme uusista linjauksista heti kun sellaisia on tarjolla.

Kannustamme seuroja vastaamaan Olympiakomitealta tulleeseen kartoituspyyntöön koronavirustartuntojen määrästä eri lajeissa ja vastaanotamme myös liittoon mielellämme tietoja havaituista tartunnoista ja laajoista harjoituksissa tapahtuneista altistumisista, jotta tilannekuva viruksen leviämisestä cheerleadingin parissa on lajiliitossa oikeankaltainen.

Harjoittelusuosituksen lisäksi SCL hallitus käsitteli kokouksessaan ajankohtaista tämän vuoden taloustilannetta, uuden toiminnanjohtajan rekrytointiprosessin käynnistämistä sekä marraskuulle siirretyn kevätkokouksen järjestelyjä. Lisäksi hallitus päätti hakea opetus- ja kulttuuriministeriön lajiliitoille avattua korona-avustusta lisäselvityksen jälkeen myöhemmin päätettävän summan mukaisesti.

Lisätietoja: SCL hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo, riikka.taivassalo@scl.fi