Uutiset > Yleinen > Kuopiolainen Cheer Stars liittyi cheerleadingin tähtiseurojen joukkoon

Kuopiolainen Cheer Stars liittyi cheerleadingin tähtiseurojen joukkoon

Kuopiossa toimiva cheerleading- ja cheertanssiseura Cheer Stars ry on saanut kolmantenatoista cheerleadingseurana lasten- ja nuorten tähtimerkin. Seura tarttui keväällä 2020 tuumasta toimeen, kun hallituksen, valmentajien ja työntekijöiden aikaa vapautui kehittämistyöhön koronavirusepidemian tuomien muutosten vuoksi.

– Seuran kehittämiseen on panostettu jo vuosia parantamalla toimintaa pala kerrallaan. Välillä kehittämistyöhön on ollut vähemmän aikaa, mutta sitä on työstetty koko ajan taustalla muun muassa parantamalla treeniolosuhteita ja kouluttamalla valmentajia ahkerasti. Keväällä 2020 päätimme tehdä loppurutistuksen kohti Tähtimerkki, kertoo seura puheenjohtaja Anu Komulainen.

Seura liikuttaa noin 400 kuopiolaista harrastajaa ja Cheer Starsin tekemä laadukas seuratyö on nostanut viime vuosina useampia seuran kasvatteja cheerleading- ja cheertanssimaajoukkueisiin. Seuran kasvatteja ovat muun muassa cheerleadingin maailmanmestari Pauliina Pyrrö sekä edelleen Cheer Starsia edustava cheertanssimaajoukkueessa vuodesta 2019 urheillut Julia Rönkkö.

– Seuran kehittäminen ei pääty koskaan. Aina löydetään asioita, joita voimme tehdä paremmin. Olemme parin vuoden ajan kehittäneet myös aikuisten liikuntaa seurassamme ja tarjonneet aikuisjoukkueiden lisäksi muun muassa työpaikkakursseja. Tutustuimme jo aikuisten liikunnan tähtimerkkikriteereihin, joten sitä lähdemme tavoittelemaan seuraavaksi, puheenjohtaja Komulainen linjaa.

Cheer Starsin toiminta saa vuolaita kehuja myös Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjältä.

– Yksi vahvimmin Cheer Starsin auditoinnissa sykäyttäneistä asioista on seuran tapa toimia tiiviissä yhteistyössä Kuopion kaupungin, aluejärjestön, lajiliiton ja alueen muiden urheiluseurojen kanssa. Cheer Stars tekee aktiivista lajityötä koko Pohjois-Savon alueella. On erittäin hienoa, että tällainen vahva seura pitää myös alueen pienemmistä sisarseuroista huolta, kommentoi seurakehittäjä Niklas Hagel.

Tähtiseuraohjelma on Suomen Olympiakomitean rakentama urheiluseurojen laatujärjestelmä. Lasten- ja nuorten osa-alueessa on noin 70 laatutekijä, joissa nostetaan esille seuran johtamisen, hallinnon ja viestinnän lisäksi myös urheilutoiminnan linjauksia, seuran yhteisöllisyyttä ja vastuullisuutta sekä olosuhteita ja seuratoimijoiden osaamista.

– Tähtiseuraohjelma on äärimmäisen kattava kokonaisuus, jolla voidaan mitata seuratoiminnan laatua sen kaikilla osa-alueilla. Se toimii loistavana itsearviointityökaluna seuroille ja antaa valtavasti tietoa lajin seuratoiminnasta myös lajiliitolle, kertoo seurakehittäjä Hagel.

Cheer Starsin saatua lasten ja nuorten tähtimerkin yli 61 % suomalaisista cheerharrastajista harrastaa lasten- ja nuorten tähtiseuroissa.