Uutiset > Yleinen > Yhdelletoista kilpacheerleaderille ja -cheertanssijalle opiskeluapurahoja

Yhdelletoista kilpacheerleaderille ja -cheertanssijalle opiskeluapurahoja

Urheilijoiden Ammatinedistämissäätiö (URA) on jakanut yhdelletoista kilpacheerleaderille ja -cheertanssijalle 1500 euron opiskeluapurahan.

Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista sekä pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Apurahan voi saada kansainväliseen menestykseen tähtäävä urheilija tai uransa jo päättänyt huippu-urheilija, joka opiskelee tutkintoa.

Apurahoja myönnettiin opiskeleville kilpacheerleadereille Helsingin, Tampereen ja Vaasan yliopistossa, Laurean ja Metropolian ammattikorkeakouluissa sekä Yrkeskolan Noviassa. Lista tuen saaneista on kirjattu alle.

‒ Meidän urheilijamme tekevät hienoa työtä paitsi cheermatolla ja parketilla, myös muualla elämässä, toteaa Cheerleadingliiton lajikoordinaattori Jani Järvelin.

Ammatikseen cheerleadingia ei vielä voi urheilla, ja Järvelinin mukaan cheerleadereista löytyykin kaikkien alojen taitajia. Opiskelujen tai työn teon yhdistäminen huippu-urheiluun on huomioitu monien SM-tason joukkueiden ja tietysti myös maajoukkueen valmennuksessa. Apuraha on Järvelinin mukaan yksi keino tukea urheilijoiden jaksamista.

Kaikki cheerleadingin avustukset myönnettiin aktiivisille urheilijoille. URA:n jakamien apurahojen saajista 5 % olivat cheerleadereita tai cheertanssijoita. Tämä on merkittävä määrä, sillä ainoastaan yleisurheilun urheilujoissa oli useampia apurahan saajia.

‒ Kyllä tämä kertoo myös siitä, että cheerleading nähdään huippu-urheiluna, niin kuin pitääkin. Vuosi vuodelta ymmärretään paremmin, mistä lajissa on kyse ja se alkaa näkyä myös konkreettisesti. Tämän eteen urheilijat ovat tietysti itse tehneet paljon töitä, kuten mekin liitossa ja seuroissa, päättää Järvelin.

Suomen Cheerleadingliitto onnittelee apurahan saaneita!

 

Lista avustuksen saaneista:

Felicia Backström Yrkeskolan Novia

Malla Brännare Metropolia ammattikorkeakoulu

Tuuve Häkkinen Helsingin yliopisto

Kayleigh Karinen Helsingin yliopisto

Milla Keränen Laurea ammattikorkeakoulu

Viivi Kettula Tampereen yliopisto

Anniina Kullberg Helsingin yliopisto

Katri Pohjakallio Helsingin yliopisto

Lyyra Simpura Helsingin yliopisto

Hanna Stocklin Helsingin yliopisto

Rosanna Toivonen Vaasan yliopisto