Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin Suomen mestaruuksista kilpaillaan virtuaalisesti sunnuntaina 13. kesäkuuta

Cheerleadingin Suomen mestaruuksista kilpaillaan virtuaalisesti sunnuntaina 13. kesäkuuta

Cheerleadingin SM-kilpailut järjestetään tulevana viikonloppuna poikkeuksellisin järjestelyin ja Suomen mestaruuksista kilpaillaan ensimmäistä kertaa täysin uudenlaisen digitaalisen kilpailukonseptin avulla.

Suomen mestaruuksista kilpailevat sunnuntaina 13. kesäkuuta lähetettävässä SM-kilpailulähetyksessä sekä juniorit että aikuiset yhteensä kuudessa eri sarjassa. SM-kilpailuihin osallistuu 40 joukkuetta 17 eri seurasta ja kilpailupäivän aikana SM-lavalla nähdään jopa 1000 urheilijaa.

”Erittäin poikkeuksellisen kauden jälkeen on hienoa nähdä, että suurin osa suomalaisista huippujoukkueista kokee olevansa valmis SM-lavalle ja osallistuu kilpailuun. Koska harjoittelumahdollisuudet eri alueilla ovat erityisesti nyt keväällä olleet kovin erilaiset, ei SM-kilpailuissa jaeta EM-edustusoikeuksia, vaan niiden jakamiseksi järjestetään erillinen kilpailutapahtuma joulukuussa 2021”, Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo kertoo.

Digitaalisesti järjestettävässä SM-kilpailussa osallistujat kuvaavat itsenäisesti ohjelmansa etukäteen ja lähettävät ne järjestäjälle. Käytössä on järjestelmä, joka mahdollistaa sen, että videon voi kuvata ainoastaan yhden kerran. Näin jäljitellään parhaalla mahdollisella tavalla normaalia kilpailukokemusta, jossa vain yksi suoritus arvostellaan. Kilpailuohjelmat kootaan lähetykseksi, johon myydään lippuja yleisölle. Kilpailusuoritukset tuomaroidaan niin ikään videolta. SM-kilpailulähetyksessä jaetaan ensimmäistä kertaa myös Cheerleadingliiton vuosipalkintoja ja jaossa on mm. vuoden urheilija, valmentaja, joukkue ja esikuva tittelit.

”Olemme testanneet tätä kilpailukonseptia hieman eri muodoissa alemman tason kilpailuissa läpi kevään ja se toimii hyvin. Cheerleading on ollut haastavassa tilanteessa koronarajoitusten edessä, sillä lajinomainen harjoittelu sisältää paljon lähikontaktia, mutta toisaalta olemme onnekkaita siinä mielessä, että pystymme kilpailemaan myös digitaalisesti eikä joukkueiden tarvitse kohdata toisiaan”, Cheerleadingliiton tapahtumakoordinaattori Josefina Palvalin kertoo.

Edelliset cheerleadingin SM-kilpailut on järjestetty joulukuussa 2019. Tämän jälkeen cheerleadingin kilpailujärjestelmä on uudistunut ja Suomen mestaruuksista kilpaillaan jatkossa aina kesäkuussa. Normaalisti kilpailu on kaksipäiväinen sisältäen sekä karsintakilpailun että finaalin. Vuonna 2020 ei koronapandemian vuoksi järjestetty ollenkaan SM-kilpailuja. Vuoden 2021 SM-kilpailut kilpaillaan yksipäiväisinä eikä erillistä karsintaa järjestetä. Lisäksi tänä vuonna kilpailuissa ei nähdä lajille ominaista kilpailuohjelmaan normaalisti kuuluvaa kannustushuutoa, jonka harjoittelua ei varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämistä vastaan ole suositeltu keväästä 2020 lähtien.

Lisätietoja:

SCL Puheenjohtaja Riikka Taivassalo, p. 040 9646 127
SCL Tapahtumakoordinaattori Josefina Palvalin, p. 044 07 500 17