Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin Suomen mestaruudet jaettiin virtuaalikilpailuissa – naisten sarjassa kruunattiin uusi mestari!

Cheerleadingin Suomen mestaruudet jaettiin virtuaalikilpailuissa – naisten sarjassa kruunattiin uusi mestari!

Cheerleadingin SM-kilpailut järjestettiin sunnuntaina ensimmäistä kertaa täysin uudenlaisen digitaalisen kilpailukonseptin avulla. SM-kilpailuihin osallistui 40 joukkuetta 17 eri seurasta ja kilpailupäivän aikana SM-lavalla nähtiin jopa 1000 urheilijaa. Suomen mestaruudet jaettiin sekä junioreiden että aikuisten sarjoissa, yhteensä kuudessa eri kategoriassa.

Naisten cheersarjassa kruunattiin uusi mestari, kun Suomen mestaruuden voitti helsinkiläinen FT Wild Flyers ja pitkään sarjaa hallinnut helsinkiläinen HAC Elite sijoittui hopealle. SM-pronssia saavutti WCV Platinum Vaasasta.

”Epävakaa kausi haastoi todella paljon joukkueen treenaamista, mutta valmistautuminen tämän päivän kilpailuun ja määrätietoisuus tilanteesta riippumatta on ollut todella ratkaisevassa roolissa siinä, millainen ohjelma saatiin tuotua lavalle. Onnistunut suoritus SM-lavalla tuntui jo itsessään siltä, että saatiin vihdoin lunastettua vuosien työn tulos, ja mestaruuden voittaminen tämän kauden päätteeksi on niin uskomaton huipennus, että se todella pistää sanattomaksi”, Wild Flyers joukkueen kapteeni Milla Keränen iloitsee.

Keränen palkittiin SM-kilpailulähetyksessä myös vuoden naisurheilijana ja hän kuuluu syksyn MM-kilpailuihin valmistautuvaan naisten cheermaajoukkueeseen.

Muissa aikuisten sarjoissa mestaruudet jaettiin tutuille joukkueille. Naisten tanssisarjassa SM-kultaa voitti tamperelainen DT Dancers, hopealle sijoittui oululainen NLC Ladies Dance team ja pronssille helsinkiläinen GS Cyrenes. Aikuisten sekajoukkueiden sarjassa nähtiin tänään ainoastaan yksi joukkue. Helsinkiläinen FT Gorillaz voitti näin ollen jo 21. peräkkäisen Suomen mestaruutensa.

Vuoden sekajoukkueurheilijana palkittiin Miro Mäkinen ja vuoden tanssiurheilijana Emilia Uusikorpi.

Tyttöjen cheersarja oli kilpailun suurin sarja ja siinä kilpaili huikeat 14 joukkuetta. SM-kultaa voitti SSC Blizzard Tuusulasta. Hopealle sijoittui helsinkiläinen GS Whitelighters ja pronssille oululainen NLC Pearls.

Junioreiden tanssisarjassa SM-kulta matkasi Ouluun kun sarjan voiton vei NLC Junior Dance Team. Hopealle sijoittui turkulainen TCS Smash Falcons ja pronssille espoolainen FTE FDE Juniors.

Junioreiden sekajoukkueiden sarjaan osallistui tänä vuonna vain kaksi helsinkiläistä joukkuetta. Suomen mestaruuden vei Funky Team Blackbackz ja hopealle sijoittui HAC Xtreme.

Digitaalisesti järjestettävässä SM-kilpailussa osallistujat kuvasivat itsenäisesti ohjelmansa etukäteen ja lähettivät ne järjestäjälle. Käytössä oli järjestelmä, joka mahdollistaa sen, että videon voi kuvata ainoastaan yhden kerran. Näin jäljitellään parhaalla mahdollisella tavalla normaalia kilpailukokemusta, jossa vain yksi suoritus arvostellaan.

Kilpailun kaikki tulokset täältä.

 

Funky Team – Wild Flyers (kuvaaja: Sirpa Kaukonen)

Funky Team – Gorillaz (kuvaaja: Tero Wester)

Dream Team – Dancers (kuvaaja: Tero Wester)