Uutiset > Yleinen > SCL tiedottaa: Hallituksen kokoustiedote 16/2021 ja ajankohtaista vuoden 2022 MM-kilpailuista

SCL tiedottaa: Hallituksen kokoustiedote 16/2021 ja ajankohtaista vuoden 2022 MM-kilpailuista

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui vuoden 16. kokoukseensa maanantaina 1. marraskuuta. Kokouksessa käsiteltiin ajankohtaisissa asioissa mm. kuluvan vuoden taloutta sekä palautetta Olympiakomitean lajiriihestä. Lisäksi hallitus päätti edustajista Olympiakomitean syyskokoukseen 20.11. (pj Riikka Taivassalo ja tj Anni Vesa) ja vahvisti kilpailujärjestäjät kaudelle 2022–2023 niiltä osin kuin kilpailuja oli tällä hakukierroksella haettu.

Lisäksi hallitus kävi yleiskeskustelua kilpailutoiminnasta jäsenistölle tehdyn osallistumiskartoituksen pohjalta. Osallistumiskartoituksen mukaan vuoden 2022 kilpailijamäärät jäävät vielä ennakoitua matalammiksi ja tulevan kauden kilpailut tullaan sovittamaan tähän arvioon.

Hallitus kokoontuu seuraavaan kokoukseensa 29. marraskuuta.

 

ICU valmistelee fyysisesti toteutettavaa kilpailutapahtumaa keväälle 2022 – säännöt julkaistu

 

ICU tiedotti jäsenmaita 3. marraskuuta kevään 2022 MM-kilpailuista ja vahvisti, että tällä hetkellä valmistelussa on fyysinen kilpailutapahtuma.

Vuoden 2022 MM-kilpailujen säännöt löytyvät täältä. Huomioitavia muutoksia:

· Vuodelle 2022 ICU on tehnyt lisäyksiä junioreiden MM-kilpailuissa kilpailtaviin sarjoihin siten, että juniorisarjoja on lisätty. Cheer-sarjoissa ikätasolla 15–18 vuotiaat kilpaillaan level 4 ja level 5 sarjoissa ja ikätasolla 12–14 kilpaillaan level 3 ja level 4 sarjoissa. Molemmilla ikätasoilla kilpaillaan tanssisarjoissa, pom- ja hiphop sarjoissa. Näillä lisäyksillä ei ole vaikutusta Suomen joukkueiden osallistumiseen. Kuten aikaisempinakin vuosina, Suomi lähettää kilpailuihin joukkueen korkeimpaan sarjaan, ikätason 15–18 level 5 cheersarjoihin sekä pom-sarjaan.

· Myös junioreiden sarjoihin on lisätty sääntö, joka velvoittaa alemmilla sarjatasoilla kilpailevan joukkueen siirtymään korkeammalle sarjatasolle voittaessaan sarjan. Junioreiden kohdalla tällaista ei ole aikaisemmin ollut. Nyt sääntö vastaa aikuisten sarjoissa käytössä olevaa sääntöä.

· Cheersarjojen turvallisuussääntöjä on muokattu siten, että jatkossa paikaltaan voltti on sallittu myös huiskat kädessä.

Kehotamme kaikkia MM-kilpailuihin osallistuvia joukkueita lukemaan säännöt huolella ja selvittämään mahdolliset epäselvyydet hyvissä ajoin.

 

Lisätietoja: Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo, riikka.taivassalo@scl.fi.