Uutiset > Kilpailut > Cheerleadingin EM-edustuksista kilpailtiin Oulussa

Cheerleadingin EM-edustuksista kilpailtiin Oulussa

Cheerleadingin EM-edustusoikeuksista kilpailtiin lauantaina kuudessa eri sarjassa, kolmessa aikuisten sarjassa ja kolmessa junioreiden sarjassa. Yhteensä päivän aikana nähtiin 28 joukkuetta yhdeksästä eri seurasta ympäri Suomen. Suurin osa hallitsevista EM-mitalisteista uusivat lauantaina edustusoikeutensa. Edellisistä EM-kilpailuista vuonna 2019 Suomi toi kotiin seitsemän mitalia (koronan vuoksi kilpailuja ei järjestetty vuonna 2020 ja 2021).

EM-kilpailut järjestetään ensi kesänä Ateenassa, Kreikassa. Lunastaakseen edustuspaikan karsintakilpailuista joukkueen tuli sijoittua oman sarjansa 1. tai 2. sijalle ja tämän lisäksi saavuttaa ennalta asetettu vähimmäispistemäärä, joka oli 72 p/tuomari.

Naisten cheersarjassa ensimmäisenä edustuspaikan lunasti hallitseva EM-hopeamitalisti HAC Elite, jonka lisäksi Suomea EM-kilpailuissa edustaa GS Angels. Naisten tanssisarjassa edustusoikeuden lunasti niin ikään hallitseva EM-hopeamitalisti DTC Dancers sekä kotiyleisön edessä esiintynyt oululainen NLC Ladies Dance Team. Aikuisten sekasarjassa edustusoikeudet menivät hallitsevalle suomenmestarille FTC Gorillazille sekä EM-pronssimitalisti HAC Xraylle.

Junioreiden cheersarjassa edustuspaikan lunasti EM-hopealle vuonna 2019 sijoittunut GS Whitelighters sekä HAC Junior Elite. Junioreiden tanssisarjassa edustusoikeus meni ensimmäistä kertaa FTE FDE Juniors -joukkueelle sekä HAC Junior Dance Elitelle. Junioreiden sekajoukkueiden sarjassa edustusoikeudet nappasi vuoden 2019 EM-pronssimitalisti FTC Blackbackz sekä GS Dragons.

Kilpailut järjesti Northern Lights Cheerleading yhteistyössä Suomen Cheerleadingliiton kanssa. Tulokset ovat kokonaisuudessaan nähtävillä täällä.

Euroopanmestaruuskilpailuissa Ateenassa nähdään kaiken kaikkiaan 14 suomalaisjoukkuetta PCT Flamesien ja HAC Dance Eliten lunastettua edustusoikeutensa European Cheer Leaguesta.

Suomen EM-edustajat vuonna 2022

Cheer naiset
1. Helsinki Athletics Cheerleaders, HAC Elite 421,5
2. Golden Spirit, Angels 401,5
Pyrintö Cheer Team, Flames (ECL-liiga)

Cheertanssi aikuiset
1. Dream Team Cheerleaders, Dream Team Dancers 416,0
2. Northern Lights, NLC Ladies Dance Team 399,5
HAC Dance Elite (ECL-liiga)

Cheer seka
1. Funky Team, Gorillaz 417,0
2. Helsinki Athletics Cheerleaders, HAC Xray 389,0

Cheer juniorit
1. Golden Spirit, Whitelighters 408,5
2. Helsinki Athletics Cheerleaders, HAC Junior Elite 392,0

Cheertanssi juniorit
1. Funky Cheer Team Espoo, FDE Juniors 386,5
2. Helsinki Athletics Cheerleaders, HAC Junior Dance Elite 376,0

Cheer sekajuniorit
1. Funky Team, Blackbackz 375,5
2. Golden Spirit, Dragons 360,5