Uutiset > Yleinen > Urheiluoppilaitoshaku 2022 pisteytysinfo

Urheiluoppilaitoshaku 2022 pisteytysinfo

Suomen Cheerleadingliiton pisteytysinfo urheiluoppilaitoksiin on julkaistu vuodelle 2022. Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa videonäyttöjen ja valmentajan arvion sekä urheilijan itsearvion perusteella. Yhteishaku alkaa 22.2.2022 ja päättyy 22.3.2022.

Urheiluoppilaitokset ovat tarkoitettu motivoituneiden ja potentiaalisten kilpaurheilijoiden opiskelupaikoiksi, joissa kansainväliselle huipulle tähtäävän urheilun yhdistäminen tavoitteelliseen opiskeluun on mahdollista. Toisen asteen urheilu- ja urheilupainotteiset oppilaitokset saavat lajiliitoilta pisteytyksen hakijoiden urheilullisesta tasosta ja potentiaalista kun hakija on ensin toimittanut pisteytystiedot ja -videot liittoon. Lajiliitto ohjaa urheiluoppilaitoksiin pääasiassa maajoukkueiden ja maajoukkueringin urheilijoita. Kouluun valitut urheilijat hyödyntävät oppilaitoksen tarjoamaa fysiikkaharjoittelua osana monipuoliseksi ja terveeksi urheilijaksi kasvamista ja kehittymistä. Lajiharjoittelu toteutetaan seuroissa ja kouluajalla tehty harjoittelu painottuu fysiikkatreeniin, joka taas mahdollistaa palautumisen ja loukkaantumisten ehkäisyn. 

Aiempina vuosina käytössä ollut paperinen Urheiluoppilaitosten hakulomake on poistunut käytöstä, eikä sillä voi enää hakea urheiluoppilaitokseen.

Lue lisää Cheerleadingliiton pisteytyksestä täältä.

Olympiakomitean info urheiluoppilaitoshausta.