Uutiset > Yleinen > Miltä näyttää cheervuosi 2022?

Miltä näyttää cheervuosi 2022?

Suomen Cheerleadingliiton toimintaa ohjaa liiton strategia sekä jokaiselle toimintavuodelle luotu toimintasuunnitelma. Mitkä ovat tämän vuoden toimintasuunnitelman painopisteet ja mitä kaikkea uutta tapahtuu vuonna 2022?

Vuoden 2022 painopisteet:

Koronasta toipuminen

Koronapandemian aiheuttama harrastajamäärän lasku on vaikeuttanut seurojen toimintaa. Liitto tukee seurojen elpymistä sekä harrastajamäärien kasvua tuottamalla monipuolista ja laadukasta palvelutoimintaa jäsenistön käyttöön.

Yksi konkreettinen toimenpide harrastajamäärän kasvun palauttamiseen on Opetus- ja kulttuuriministeriön koronatuella rahoitettavan Innostu Cheeristä! -hankkeen käynnistäminen. Hankkeen tavoitteena on edistää lajin tunnettuutta valtakunnallisesti, innostaa lajin pariin uusia harrastajia sekä tarjota jäsenseuroille työkaluja ja tukea jäsenhankinnan tehostamiseen.

Ehyt kilpailukausi

Vuoden 2022 tavoitteena on toteuttaa ehyt, suunnitelman mukainen kilpailukausi.  Tässä apuna ovat tarvittaessa vuonna 2021 käyttöön otetut sähköiset kilpailutapahtumat.

Strategiatyön käynnistäminen

Liiton uusi strategia kaudella 2024-2028 tulee hyväksyttäväksi syksyn 2023 syyskokoukseen. Strategian valmistelu aloitetaan yhdessä jäsenseurojen kanssa vuonna 2022 painopisteenä arvot. Strategiatyöhön osallistetaan laajasti sekä jäsenistöä että muita sidosryhmiä.

Vierumäen yhteistyön kehittäminen

Liitto on solminut painopistelajisopimuksen Vierumäen kanssa keväällä 2021. Yhteistyön puitteissa on tavoitteena rakentaa Vierumäelle kansainvälinen cheerleadingin osaamiskeskus, joka tukee lajin huippu-urheilun ammattimaista kehittämistä. Tiiviillä ja laadukkaalla kumppanuusyhteistyöllä Vierumäen urheiluopiston kanssa voimme saavuttaa merkittäviä askelia kohti ammattimaisempaa huippu-urheilua.

Mitä kaikkea uutta tapahtuu vuonna 2022?

  • Jäsenseuroille tarjotaan valmennusmentorointia osana osaamisen kehittämisen palveluita
  • Uusi sähköinen tapahtumahallintajärjestelmä Siiri otetaan käyttöön
  • Klassikkovalmentajien teemakoulutus järjestetään ensimmäistä kertaa
  • Huippu-urheilun tähtiseura-auditoinnit käynnistyvät
  • Kilpailusääntöjen kansallinen osuus ja ulkoasu uudistetaan
  • Huippu-urheilun lajiasiantuntijaryhmien toiminta käynnistetään
  • Liiton visuaalinen ilme uudistetaan
  • Innostu Cheeristä! -hanke käynnistyy

Vuoden 2022 toimintasuunnitelma on löydettävissä kokonaisuudessaan täältä.

Vuoden 2022 arvokilpailuiden päivämäärät:

MM-kilpailut, Florida – 20.-22.4.2022
SM-kilpailut, Espoo – 18.-19.6.2022
EM-kilpailut, Kreikka – 1.-3.7.2022

Vuoden 2022 tapahtumakalenteri löytyy täältä: