Uutiset > Yleinen > Vuoden urheilijat 2022!

Vuoden urheilijat 2022!

Suomen Cheerleadingliitto palkitsi vuoden urheilijat SM-kilpailuviikonloppuna Espoon Metro Areenalla. Kaikissa kolmessa urheilijakategoriassa kolme kärkiehdokasta valitsi maajoukkuevalmentajat ja valinnan voittajasta teki lajiasiantuntijatyöryhmä.

 Vuoden all girl -urheilija –  Tuuve Häkkinen

 Vuoden all girl -urheilijaksi valittiin nelinkertainen maailmanmestari ja maajoukkuekapteeni Tuuve Häkkinen, joka seuratasolla urheilee viikonloppuna SM-kultaa voittaneessa HAC Elite joukkueessa.

”Olen todella otettu tästä tunnustuksesta. Tämä yltää todella korkealle uran aikana saavutettujen palkintojen joukossa”, kiittelee nelinkertainen maailmanmestari ja tuhansien cheerleadereiden esikuva.

Kun haastattelussa Tuuvelta tiedostellaan urheilu-uran seuraavista tavoitteista, on vastaus selvä.

”Lisää mestaruuksia ja uusia kokemuksia lähdetään vielä hakemaan eli en ole lopettamassa vielä”, Tuuve kommentoi urheilu-uran jatkoaan.

Lopuksi Tuuve lähettää vielä terveiset tuhansille faneilleen ja Suomen cheeryhteisölle:

”Puskekaa eteenpäin, silloinkin kun tuntuu vaikealta. Viimeiset vuodet ovat olleet raskaita, eikä sitä tarvitse yhtään vähätellä. On ihanaa, että meitä on täällä SM-kisoissa silti niin paljon ja miten hienoja ohjelmia olemmekaan viikonlopun aikana nähneet.”

Vuoden coed-urheilija –  Natalia Bartholdi

Vuoden coed-urheilijan palkinnon vei maajoukkuekapteeni Natalia Bartholdi, joka oli kategoriassa jo toista kertaa peräkkäin ehdolla. Natalian seurajoukkue Funky Team Gorillaz nappasi Espoon Metro Areenalla peräti 22. peräkkäisen SM-kullan.

”Tämä tunnustus merkitsee paljon, sillä tämä on henkilökohtainen saavutus itse urheilijana – muut palkinnot on saavutettu aina yhdessä joukkueen kanssa”, Natalia summaa ajatuksiaan Vuoden coed-urheilija -palkinnosta.

Kahdeksankertainen MM-edustaja löytää edelleen motivaatiota jatkaa urheilu-uraansa ja kirkkaampien MM-mitalien tavoittelua.

 

”Rakkaus lajia kohtaan auttaa jaksamaan. Ihanat joukkuekaverit maajoukkueessa sekä seurajoukkueessa pitävät minut mukana lajissa vuodesta toiseen”, hän kertoo.

Myös Natalia lähettää haastattelun lopussa terveisiä cheeryhteisölle:

”Luottakaa itseenne ja tehkää juttuja omalla tyylillänne. Nauttikaa joka hetkestä, sillä ikinä ei tiedä milloin on viimeiset kisat”

Vuoden cheertanssiurheilija – Viivi Kettula

 

Myös Vuoden cheertanssiurheilijaksi valittu Viivi Kettula oli jo toista kertaa ehdolla palkinnon saajaksi. Muiden palkinnon voittajien tapaan, myös Viivi toimi kuluvalla kaudella cheertanssimaajoukkueen kapteenina. Viivi tunnetaan erityisesti siitä, että hän ollut luomassa maajoukkueelle taisteluhenkeä, jonka myötä joukkue on ensimmäistä kertaa asettanut tavoitteekseen MM-kullan voittamisen.

”Tuntuu tosi hyvältä. Tämän palkinnon olisi varmasti voinut saada myös moni muukin, niin on kyllä hienoa, että tämä palkinto osui omalle kohdalle”, kiittelee Viivi palkinnon saatuaan.

 

Maajoukkuekapteenina ja -koreografiana toiminut Viivi jättää ilmoille kysymysmerkin urheilu-uran jatkosta.

”Koreografia tullaan tekemään maajoukkueelle myös ensi vuonna, mutta saa nähdä olenko jossain muussakin roolissa..”

”One more year” huudot kaikuivat Metro Areenalla, joten cheerperhe on ainakin vahvasti sitä mieltä, että Viivi on nähtävä vielä MM-lavalla.

”Pelkästään Suomen paluu MM-mitalikantaan kertoo siitä, että polku kohti yhteistä unelmaa on löytynyt. Toivon, että tästä polusta pidetään yhdessä kiinni ja jonain päivänä maailmanmestaruus vielä saavutetaan”, Viivi kommentoi lopputerveisinään.