Uutiset > Yleinen > Suomen junioriedustajat EM-kilpailuissa!

Suomen junioriedustajat EM-kilpailuissa!

Cheerleadingin euroopanmestaruudet ratkotaan tulevana viikonloppuna Ateenassa, Kreikassa! Suomalaisten kisarupeama alkaa lauantaina 2.7. ja jokaisen sarjan viisi parasta joukkuetta lunastavat paikan sunnuntaina kisattavaan EM-finaaliin. Suomi lähtee EM-kilpailuihin 14 joukkueen voimin!

Juniorisarjoissa urheilijat ovat iältään 12-16 -vuotiaita. Suomen kaikki kuusi junioreiden EM-edustusjoukkuetta tulevat pääkaupunkiseudulta. 

Suomella kova kaksikko tyttöjen cheer-sarjassa!

Tyttöjen cheer-sarjassa (Cheer Juniorit All Girl Level 5) Suomea edustavat helsinkiläiset Golden Spirit Whitelighters sekä HAC Junior Elite, jotka lunastivat EM-edustusoikeuden joulukuussa 2021 käydyissä EM-karsintakilpailuissa. Suomalaisedustajien lisäksi euroopanmestaruudesta kamppailevat seitsemän joukkuetta. Vastustajat tulevat Itävallasta, Norjasta sekä Tanskasta.

 

EM-karsintakilpailun voittaja, Golden Spirit Whitelighters, lähtee EM-kisoihin tavoittelemaan kärkisijoja. Joukkue on totuttu näkemään arvokisalavoilla, joista viimeisimpänä kokemuksena joukkue saavutti MM-kultaa vuoden 2021 junioreiden MM-kilpailuissa! Kesäkuun SM-kilpailuissa joukkueen suoritus riitti SM-pronssiin.

 

 

Toinen suomalaisedustaja, HAC Junior Elite on tuore suomenmestari ja joukkue lähtee Kreikkaan tavoittelemaan kauden seuraavaa etappia; euroopanmestaruutta. Junior Elite on joukkueen historiassa kilpaillut useita kertoja EM-kilpailuissa ja joukkueelta löytyy takataskustaan euroopanmestaruus vuodelta 2017. Tämän vuoden joukkueessa kaikki urheilijat edustavat Suomea EM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa.

 

 

Mitaliodotukset korkealla junioreiden sekacheer-sarjassa

Junioreiden sekacheer-sarjassa (Cheer Juniorit Coed Level 5) Suomea edustavat niin ikään helsinkiläiset Funky Team Helsinki Blackbacz sekä Golden Spirit Dragons. Sarjassa on yhteensä viisi kilpailijaa, joten sarjan jokainen joukkue nähdään EM-finaalissa. Suomen vastustajat tulevat Norjasta ja Italiasta.

FT Blackbackz on joukkueena kokenut arvokisakävijä, ja joukkue on edustanut Suomea menestyksekkäästi jopa MM-kilpailuissa. Tämän kesän EM-kilpailut ovat joukkueelle viidennet, mutta jokaiselle urheilijalle ensimmäiset. Tuore suomenmestari lähtee kilpailuihin korkein tavoittein.

 

 

 

Myös Golden Spirit Dragons -joukkueen urheilijoille kyseessä on ensimmäinen EM-kisamatka. Dragons joukkue lähtee reissuun odotuksenaan aloittaa matka kohti Euroopan huippua. Kesäkuun SM-kilpailuissa joukkue suoritti kilpailuohjelmansa puhtaasti molempina päivinä saavuttaen SM-hopeaa.

 

 

 

Junioreiden cheertanssi-sarjassa mukana historian ensimmäinen espoolainen EM-edustaja!

Junioreiden cheertanssi-sarjassa (Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom) Suomea edustavat Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors sekä HAC Junior Dance Elite. Sarjassa nähdään kova taistelu EM-finaalipaikoista, sillä osallistuvia joukkueita on 12. Vastustajajoukkueet tulevat Itävallasta, Sloveniasta, Puolasta, Norjasta sekä isäntämaa Kreikasta.

Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors lähtee historian ensimmäisenä espoolaisena joukkueena edustamaan Suomea EM-kilpailuihin! Suurin osa joukkueen 19 urheilijasta on ollut joukkueen mukana mini-ikäisistä lähtien. Joukkueen kausi on ollut menestyksekäs, sillä joukkue on uusi suomenmestari.

 

 

Toisen suomalaisedustajan, HAC Junior Dance Elite -joukkueen, saavutuksista löytyy euroopanmestaruudet vuosilta 2015 ja 2017. Junior Dance Elite lähtee tavoittelemaan kolmatta euroopanmestaruuttaan 19 urheilijan voimin. Joukkue sijoittui kesäkuun SM-kilpailuissa hopealle.

 

 

Lue lisää EM-kilpailuista ja suomalaisten semifinaalipäivän aikataulusta!

Kuvat: Tero Wester