Uutiset > Yleinen > Maajoukkueiden valmennuskokoonpanot kaudelle 2023!

Maajoukkueiden valmennuskokoonpanot kaudelle 2023!

Liittojohtoisten cheerleading-maajoukkueiden valmennuskokoonpanot kaudelle 2023 ovat selvillä.  Maailmanmestaruuksia lähdetään tavoittelemaan pitkälti tutuilla valmennuskokoonpanoilla. Cheerleadingin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Orlandossa, Yhdysvalloissa 19.-21.4.2023.

Naisten cheermaajoukkueen valmennuskokoonpano kaudelle 2023  

Naisten cheermaajoukkue lähtee tavoittelemaan viidettä peräkkäistä maailmanmestaruutta Maria Wahlroosin (päävalmentaja), Ina Tiittulan, Hanna Salon ja Tytti Tammisen johdolla. Kyseessä on kokenut tiimi, sillä nelikolta löytyy cheervalmennuskokemusta yhteensä 64 vuotta.

Päävalmentaja Maria Wahlroos

Maria Wahlroos on toiminut naisten cheermaajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2016 lähtien luotsaten joukkueen kaikkiin aikaisempiin maailmanmestaruuksiin. Valmennuskokoonpanoa täydentävät viime kaudella valmennuskokoonpanoon liittyneet Ina Tiittula ja Tytti Tamminen, joilla on monipuolisen valmentajakokemuksen lisäksi myös kokemusta liittojohtoisista maajoukkueprojekteista urheilijan näkökulmasta. Neljäs valmennustiimin jäsen, Hanna Salo, palaa maajoukkuevalmentajaksi vuoden tauon jälkeen. Hanna valmensi maajoukkuetta kaudella 2018-2021, joten nyt alkava kausi on Salolle viides.

”Valmennustiimimme ehdottomat vahvuudet ovat kova ammattitaito, monipuolisuus, kokemus ja keskinäinen luottamus. Täydennämme hyvin toisiamme sekä taitojen ja osaamisen että persoonien osalta. Meillä on myös hauskaa keskenämme, ja se välittyy myös joukkueelle”, Wahlroos kertoo.

 

Valmentaja Koulutustaso
Maria Wahlroos Valmentajan ammattitutkinto (VAT), lääketieteen lisensiaatti
Ina Tiittula Liikunnanohjaaja (AMK)
Hanna Salo Tason 1 valmentajakoulutus (VK 1)
Tytti Tamminen Tason 1 valmentajakoulutus (VK 1)

 

Cheersekamaajoukkueen valmennuskokoonpano kaudelle 2023

Cheersekamaajoukkuetta luotsaavat Mija Schrey (päävalmentaja), Sanna Karjalainen, Eeva Perkiö sekä Lotta Karvanen. Viime kauden MM-pronssia lähdetään siis kirkastamaan tutulla nelikolla.

Päävalmentaja Mija Schrey

Mija Schrey on toiminut liittojohtoisen sekamaajoukkueen päävalmentajana sen ensimmäisestä kaudesta eli vuodesta 2021 lähtien. Schreyllä on menestyksekkään urheilijauran lisäksi 20 vuoden valmennusura takanaan. Schrey ja Lotta Karvanen valmentavat maajoukkueen lisäksi myös suomalaisen sekacheerin kestomenestyjää Funky Team Gorillaz -joukkuetta.

Myös Sanna Karjalainen on valmentanut liittojohtoista sekamaajoukkuetta sen ensimmäisestä kaudesta lähtien eli alkava kausi on Karjalaisen kolmas. Perkiölle ja Karvaselle tuleva maajoukkuekausi on toinen. Koko valmennustiimiltä löytyy runsaasti valmennuskokemusta Suomen kärkijoukkueista.

”Valmennustiimimme on ehdottomasti ammattitaitoisiin ja yhteensopivin tiimi, johon minulla on ollut kunnia kuulua. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pääsemme jatkamaan tutulla, upealla valmennustiimillä toiseen kauteen.  Valmennustiimin vahvuutena on toisiaan täydentävät ominaisuudet sekä se, että kaikille on tärkeää rakentava yhteistyö ja avoin kommunikaatio”,  Schrey summaa fiiliksiään.

Sekamaajoukkueen toiminnassa on tiiviisti mukana myös mentori Jarkko Jokinen.

 

 

Valmentaja Koulutustaso
Mija Schrey Valmentajan ammattitutkinto (VAT), KTM (johtaminen)
Sanna Karjalainen Tason 1 valmentajakoulutus (VK 1) prosessissa
Lotta Karvanen Tason 2 valmentajakoulutus (VK 2) 
Eeva Perkiö Tason 1 valmentajakoulutus (VK 1)

 

Cheertanssimaajoukkueen valmennuskokoonpano kaudelle 2023

Suomi on osoittanut kuuluvansa lajin kärkimaihin myös pom-sarjassa ja cheertanssimaajoukkueen historian ensimmäinen MM-kulta oli viime vuonna lähempänä kuin koskaan.  Joukkue lähtee kirkastamaan viime kauden MM-pronssia Mila Tantun (päävalmentaja) ja Jonna Ruikan luotsaamana.

Mila Tanttu on toiminut tanssimaajoukkueen päävalmentajana jo kaudesta 2018 lähtien. Jonna Ruikalle kausi on maajoukkuevalmentajana toinen.

Päävalmentaja Mila Tanttu

”Tanssimaajoukkueen valmennustiimi sai viime vuonna ison vahvistuksen kokeneesta tanssivalmentajasta Jonna Ruikasta ja on mahtavaa jatkaa tätä yhteistyötä myös alkavalle kaudelle. Jonnalla on niin koreografista näkemystä, tanssiteknistä silmää, raikkaita uusia ideoita samoin kuin monipuolista tanssillista osaamista. Minulla taas starttaa jo 5. valmennuskausi maajoukkueessa, joten kokemusta ja oppeja on jo kertynyt usealta vuodelta”, Tanttu kommentoi.

Molemmat heistä valmentavat maajoukkueen lisäksi myös seuratason joukkueita. Tanttu valmentaa helsinkiläistä Golden Spirit Cyrenes -joukkuetta ja Ruikka oululaista Northern Lights Cheerleading -seuran Ladies Dance Teamiä.

Valmennustiimin lisäksi keskeisessä roolissa ovat koreografit Saara Hynynen ja Viivi Kettula (Hypeletics Oy), jotka tuottivat joukkueen maailmanluokan koreografian myös edellisellä kaudella. Suomalaisen kädenjäljen näkyminen kokonaisuudessa on osa Suomen menestysstrategiaa.

”Tällä kaksikolla riittää mielikuvista, visuaalista silmää ja rohkeutta luomaan Suomelle jälleen kerran upea koreografia. On hienoa jatkaa tätä yhteistyötä, ja kilpailla MM-kilpailuissa täysin suomalaisella koreografialla!”, Tanttu kertoo iloiten.

Valmentaja Koulutustaso
Mila Tanttu KTK (johtaminen)
Jonna Ruikka Tason 2 valmentajakoulutus (VK 2)

 

Maajoukkueiden urheilijahaku kaudelle -23 käynnistyy  – lue lisää!