Uutiset > Yleinen > Cheerleadingliitolle Olympiakomitean huippu-urheilun tehostamistuki – lajin huippuvalmennusta lähdetään kehittämään SCL:n ja Vierumäen yhteispalkkauksella!

Cheerleadingliitolle Olympiakomitean huippu-urheilun tehostamistuki – lajin huippuvalmennusta lähdetään kehittämään SCL:n ja Vierumäen yhteispalkkauksella!

Suomen Cheerleadingliitolle (SCL) on myönnetty Olympiakomitean 20 000 € suuruinen huippu-urheilun tehostamistuki. Tuki myönnettiin SCL:n ja Suomen Urheiluopisto Vierumäen yhteispalkkaukseen, jonka tavoitteena on kehittää lajin huippuvalmennusta ja vauhdittaa kansainvälisen osaamiskeskuksen rakentamista Vierumäelle.

Tuki on osoitettu vuodelle 2023. Huippuvalmennuksen kehittäminen ohjataan erityisesti naisten cheerleadingin ja sekacheerleadingin kehittämiseen. Palkkaus suunniteltiin yhdessä liiton strategisen kumppanin Vierumäen kanssa ja sen myötä yhteistyö syventyy entisestään.

”Yhteispalkkaus vauhdittaa lajin huippuvalmennuksen kehittämisen lisäksi myös lajin kansainvälistä kehittämistä osaamiskeskuksen avulla. Vierumäki on meille erinomainen ja osaava kumppani tähän työhön, ja tämän tuen myötä tulemme vahvistamaan myös yhteistä tekemisen tapaa. Suomi on suunnannäyttäjä lajin huippu-urheilun kehittämisessä – on upeaa, että meillä on tässä työssä tukena myös tärkeät kumppanimme Vierumäki ja Olympiakomitea”, iloitsee SCL:n toiminnanjohtaja Anni Vesa.

”Olemme iloisia, että Olympiakomitea ja suomalainen urheilu näkee urheiluopistot keskeisinä resursseina urheilun ja liikunnan osaamisen kehittämisessä. Panostamalla valmennuksen kehittämiseen Suomi pystyy saavuttamaan kilpailuetua muihin maihin verrattuna. Osaamisen kehittäminen yhteistyössä Haaga-Helian kanssa on Vierumäen koulutuksen, huippu-urheilun ja liikunnan strategian ytimessä. Haluamme tarjota painopistelajeissamme optimaaliset valmennus- ja harjoitteluolosuhteet kansainväliselle huipulle tähtäävässä toiminnassa. Tämä yhteispalkkaus ja viime kuussa käyttöönotettu uudistettu monitoimiareena ovat konkreettisia esimerkkejä miten viemme yhdessä cheerleadingiä Suomessa eteenpäin”, sanoo Vierumäen toimitusjohtaja Peter Gabrielsson.

Huippu-urheilun tehostamistuki on Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön myöntämä tuki, jonka tarkoituksena on luoda valittujen lajien parhaimmille urheilijoille ja joukkueille kansainvälisen tason valmennusprosessit sekä parantaa lajien huippu-urheilutoiminnan edellytyksiä kohti parempaa kansainvälistä menestystä. Tehostamistuki myönnettiin Suomen Cheerleadingliitolle ensimmäisen kerran vuonna 2021 ja tällöin tuen suuruus oli 15 000 €.