Uutiset > Yleinen > Junioreiden MM-edustusoikeudet ratkottiin viikonloppuna Vantaalla!

Junioreiden MM-edustusoikeudet ratkottiin viikonloppuna Vantaalla!

Suomen junioriedustajat ensi kevään MM-kilpailuihin ovat selvillä! Edustusoikeudet ratkottiin Start Etelä-kilpailun yhteydessä järjestetyssä MM-karsintakilpailussa Vantaalla lauantaina 10.12.2022.

Cheerleadingin MM-kilpailut järjestetään Orlandossa, Yhdysvalloissa 19.-21.4.2023. Aikuisten liittojohtoisten maajoukkueiden lisäksi MM-lavalla nähdään Suomen väreissä kolme upeaa juniorijoukkuetta. MM-kilpailuiden juniorisarjassa urheilijat ovat 15-18 -vuotiaita. Viime kauden tapaan joukossa on useamman seuran yhteistyöprojekteja.

Tyttöjen cheer-sarjassa Suomea edustaa tulevissa MM-kilpailuissa Team Finland Junior All Girl -joukkue, joka on neljän seuran yhteistyöprojekti. Joukkueen toiminnassa on mukana helsinkiläiset Funky Team, Golden Spirit ja HAC sekä Keski-Uudellamaalla toimiva Spirit Shakin’ Cheerleaders.

Joukkue saavutti MM-karsintakilpailun voiton selvällä erolla ja lunasti siten MM-edustuspaikan huhtikuussa järjestettäviin MM-kisoihin.

Joukkue iloitsee MM-edustusoikeudesta, mutta siirtää katseen jo tulevaan.

”Heti tammikuussa aloitamme leirit ja kovan treenaamisen kohti MM-kisoja”, joukkue kertoo päättäväisenä.

Vuoden 2022 MM-kilpailuissa Suomi saavutti tyttöjen cheer-sarjassa hopeaa.

 

Junioreiden sekacheer-sarjassa Suomea edustaa Team Finland Junior Coed, joka on niin ikään neljän seuran yhteinen projekti. Joukkueen toiminnassa on mukana helsinkiläiset HAC, Funky Team ja Golden Spirit sekä Keski-Uudellamaalla toimiva Spirit Shakin’ Cheerleaders.

Joukkue oli MM-karsintakilpailuissa sarjansa ainoa osallistuja.  Joukkueen urheilijat tulevat kuitenkin peräti yhdeksästä eri joukkueesta, joten kasassa on Suomen kovimmat juniori-ikäiset sekacheer-urheilijat.

”Olemme saaneet joukkueen kanssa aikaan sellaisen fiiliksen ennen matolle menoa, että tuntuu että pystymme ihan mihin vaan! Tästä on hyvä lähteä treenaamaan kohti MM-kisoja”.

Vuoden 2022 MM-kilpailuissa Suomi jäi niukasti ulos mitaleilta junioreiden sekacheer-sarjassa.

 

MM-edustusoikeuksista käytiin kovin taistelu junioreiden cheertanssi-sarjassa. Voittajaksi ja Suomen MM-edustajaksi kruunattiin espoolainen FDE Junior Pom, joka käyttää itsensään nykyisin nimeä Team Finland Junior Pom.

”Mahtavat fiilikset! Ollaan tehty ihan kaikkemme – tänään oli tähdet kohdillaan”, joukkue iloitsee.

Vuoden 2022 MM-kilpailuissa Suomi saavutti tyttöjen cheertanssi-sarjassa neljännen sijan.

Lämpimät onnittelut joukkueille ja seuroille MM-edustuspaikasta! Joukkueihin tutustutaan tarkemmin tulevan kevään aikana.

 

MM-karsintakilpailun tulokset löytyvät täältä.