Uutiset > Yleinen > Suomalaisedustajat EM-kilpailuiden juniorisarjoissa

Suomalaisedustajat EM-kilpailuiden juniorisarjoissa

Cheerleadingin Euroopan mestaruudet ratkotaan tulevana viikonloppuna Veronassa, Italiassa! Suomalaisten kisarupeama alkaa lauantaina 1.7. ja jokaisen sarjan viisi parasta joukkuetta lunastavat paikan sunnuntaina kisattavaan EM-finaaliin. Suomi lähtee EM-kilpailuihin 12 joukkueen voimin!

EM-kilpailuiden edustusoikeudet on jaettu kesäkuussa 2022 järjestetyissä SM-kilpailuissa. Juniorisarjoissa urheilijat ovat iältään 15-18 -vuotiaita.

Suomella kova kaksikko tyttöjen cheer-sarjassa!

Tyttöjen cheer-sarjassa (Cheer Juniorit All Girl Level 5) Suomea edustaa helsinkiläinen, hallitseva Euroopan mestari HAC Junior Elite sekä tuore Suomen mestari Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard Tuusulasta. Suomalaisedustajien lisäksi euroopanmestaruudesta kamppailee yhdeksän joukkuetta. Vastustajat tulevat Itävallasta, Norjasta, Sloveniasta ja Ruotsista. Viime vuonna Suomi dominoi sarjaa napaten kaksoisvoiton, mutta tänä vuonna sarjassa nähdään useampi haastaja.

HAC Junior Elite lähtee Veronaan puolustamaan mestaruutta! Kuva: Tero Wester

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyttöjen cheer-sarjan hallitseva Euroopan mestari HAC Junior Elite lähtee itsevarmana Italiaan puolustamaan mestaruutta. Joukkue kertoo päässeensä SM-kisojen pettymyksestä nopeasti yli keskustelemalla ja nyt joukkue on valmis ”hittaamaan” upean ohjelmansa EM-lavalla.

SSC Blizzard voitti suomenmestaruuden kesäkuussa 2023! Kuva: Tero Wester

 

Tuore Suomen mestari SSC Blizzard on nähty EM-lavalla viimeksi kotikisoissa kesällä 2018. Muutaman viikon takaisissa SM-kilpailuissa ei joukkueen mukaan nähty vielä parasta Blizzardia – voitosta huolimatta. Joukkue lähtee Italiaan tavoitteenaan täydentää kauden voittoputki euroopanmestaruudella.

 

 

 

 

Mitaliodotukset korkealla junioreiden sekacheer-sarjassa

Junioreiden sekacheer-sarjassa (Cheer Juniorit Coed Level 5) Suomea edustavat helsinkiläiset Funky Team  Blackbackz sekä Golden Spirit Dragons. Sarjassa nähdään Suomi-Norja -kamppailu, sillä sarjan kolme muuta osallistujaa tulevat Norjasta. Viime vuonna junioreiden sekacheer-sarjan mestaruus meni Norjaan.

FT Blackbackz on hallitseva EM-hopeamitalisti. Kuva: Tero Wester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallitseva EM-hopeamitalisti FT Blackbackz lähtee Italiaan kirkastamaan viime vuoden sijoitustaan. Mestaruus vaatii joukkueen mukaan puhtaan ohjelman molempina kisapäivinä. Kunnianhimoinen ja hyvällä joukkuehengelle varustettu joukkue on päässyt SM-kisojen pettymyksestä yli ja on valmiina näyttämään EM-lavalla parastaan.

GS Dragons taistelee viikonloppuna Euroopan mestaruudesta! Kuva: Tero Wester

 

Toinen suomalaisedustaja on hallitseva EM-pronssimitalisti Golden Spirit Dragons, joka lähtee EM-kilpailuihin tavoitteenaan onnistua molempina kisapäivinä ja nauttia matolla olosta. Mikäli tässä onnistutaan on lopputuloksena joukkueen mukaan mestaruus. Joukkue kertoo paiskineensa kovasti töitä kauden aikana ja lisänneensä ohjelmaan taitoja kauden edetessä.

 

 

 

 

Suomi taistelee kirkkaimmista sijoista junioreiden cheertanssi-sarjassa tutun kaksikon voimin 

Junioreiden cheertanssi-sarjassa (Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom) Suomea edustavat Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors sekä HAC Junior Dance Elite. Sarjassa nähdään kova taistelu EM-finaalipaikoista ja mitaleista, sillä osallistuvia joukkueita on 13. Vastustajajoukkueet tulevat Itävallasta, Kroatiasta, Virosta, Kreikasta, Norjasta, Puolasta ja Sloveniasta.

Tuore suomenmestari FDE Juniors tavoittelee Euroopan mestaruutta! Kuva: Tero Wester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuore Suomen mestari Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors sijoittui viime vuoden EM-kilpailuissa neljänneksi. Kokenut ja itsevarma joukkue lähtee Veronaan tavoitteenaan euroopanmestaruus. Suurimmiksi haastajiksi joukkue nimeää Norjan, Slovenian sekä Suomen toisen edustajan.

HAC Junior Dance Elite taistelee Euroopan kärkisijoista!

 

Toisen suomalaisedustajan, HAC Junior Dance Elite -joukkueen, saavutuksista löytyy euroopanmestaruudet vuosilta 2015 ja 2017. Viime vuonna joukkue sijoittui EM-kilpailuissa tiukassa sarjassa viidenneksi. Joukkue lähtee EM-kilpailuihin tavoittelemaan hit-suoritusta ja sitä kautta kärkisijoja.

 

 

 

 

Suomalaisjoukkueet pääsevät vauhtiin lauantaina! Lue lisää EM-kilpailuista täältä.