Uutiset > Yleinen > Suomalaisedustajat EM-kilpailuiden aikuisten sarjoissa

Suomalaisedustajat EM-kilpailuiden aikuisten sarjoissa

Cheerleadingin Euroopan mestaruudet ratkotaan tulevana viikonloppuna Veronassa, Italiassa! Suomalaisten kisarupeama alkaa lauantaina 1.7. ja jokaisen sarjan viisi parasta joukkuetta lunastavat paikan sunnuntaina kisattavaan EM-finaaliin. Suomi lähtee EM-kilpailuihin 12 joukkueen voimin!

EM-kilpailuiden edustusoikeudet on jaettu kesäkuussa 2022 järjestetyissä SM-kilpailuissa.

Naisten cheer-sarjan mestaruustaistossa hallitseva euroopanmestari HAC Elite sekä tuore suomenmestari FT Wild Flyers

Suomella on kaksi kovatasoista helsinkiläistä edustajaa naisten cheer-sarjassa (Cheer Aikuiset All Girl Level 6). Sarjan Euroopan mestaruudesta taistelee hallitseva euroopanmestari HAC Elite sekä tuore suomenmestari Funky Team Wild Flyers. Suomalaisten lisäksi finaalipaikoista kilpailee kymmenen muuta joukkuetta, jotka tulevat Norjasta, Saksasta, Itävallasta, Tanskasta, Italiasta ja Ruotsista.

Elite on Suomen kautta aikojen menestynein naisten cheerjoukkue ja joukkueen saavutuksiin lukeutuu useita Suomen- ja Euroopan mestaruuksia sekä MM-mitaleja. Joukkue matkaa EM-kilpailuihin teknisesti todella haastavalla ohjelmalla, joka sisältää taitoja, joita kukaan seurajoukkue ei ole aikaisemmin tehnyt. Joukkueen kilpailuohjelmassa nähdään muun muassa seitsemän yhtä aikaa toteutettua arabi-rewindia.

HAC Elite lähtee puolustamaan euroopanmestaruuttaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FT Wild Flyers voitti suomenmestaruuden Helsingissä 11.6.2023. Kuva: Tero Wester

 

Toinen helsinkiläisedustaja Funky Team Wild Flyers on edustanut Suomea EM-kilpailuissa edellisen kerran viisi vuotta sitten järjestetyissä EM-kotikisoissa. Muutaman viikon takainen suomenmestaruus on antanut joukkueelle lisäbuustia ja itseluottamusta euroopanmestaruustaistoa ajattelen. Joukkue kertoo, että tavoiteltu mestaruus vaatii joukkueelta EM-kilpailuissa täydellistä onnistumista.

 

 

 

 

Funky Team Gorillaz puolustaa euroopanmestaruutta – myös GS Phoenix mukana mitalitaistossa

Aikuisten sekacheer-sarjassa (Cheer Aikuiset Coed level 6) Suomea edustavat helsinkiläiset Funky Team Gorillaz sekä Golden Spirit Phoenix. Sekacheer-sarjaan osallistuu yhteensä kymmenen joukkuetta. Suomalaisedustajien lisäksi mitaleista taistelee joukkueita Norjasta, Saksasta, Itävallasta, Tanskasta, Ruotsista ja Italiasta.

Helsinkiläinen Funky Team Gorillaz saavutti kesäkuussa 23. peräkkäisen suomenmestaruuden ja lähtee EM-kilpailuihin puolustamaan euroopanmestaruutta. Joukkue on tuonut viime vuodesta ohjelmaansa lisää vauhdikkuutta – elementtien saumattomuus lisää ohjelman haastavuutta ja pisteitä. Viime vuonna mestaruudesta käytiin kivikova taisto Norjan kanssa, mitä on odotettavissa myös tänä vuonna. Mestaruuden uusiminen vaatii joukkueelta todellisen onnistumisen.

FT Gorillaz lähtee puolustamaan euroopanmestaruutta! Kuva: Tero Wester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GS Phoenix tavoittelee EM-kilpailuissa mitalia. Kuva: Tero Wester

 

Suomen toinen edustaja sekacheer-sarjassa on helsinkiläinen Golden Spirit Phoenix, joka lähtee EM-kilpailuihin tavoittelemaan onnistunutta suoritusta molempina kisapäivinä. Tiukassa sekacheer-sarjassa finaalipaikka ei ole itsestäänselvyys, vaan onnistumiseen on yllettävä jo lauantaina. Jos joukkue onnistuu ohjelmastaan molempina päivinä, kertoo joukkue tulevansa kotiin EM-mitalin kanssa!

 

 

 

 

Aikuisten cheertanssisarjassa mukana 17 joukkuetta – DT Dancers puolustaa euroopanmestaruutta ja NL Ladies Dance Team pronssia

Aikuisten cheertanssisarjassa (Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom) Suomea edustavat tamperelainen, hallitseva euroopanmestari Dream Team Dancers sekä oululainen, hallitseva EM-pronssimitalisti Northern Lights Cheerleading Ladies Dance Team. Cheertanssisarjaan osallistuu EM-kilpailuissa yhteensä jopa 17 joukkuetta, joten  kilpailu viidestä finaalipaikasta ja mitaleista tulee olemaan erittäin tiukkaa. Suomalaisia haastavat Itävallan, Saksan, Kroatian, Viron, Kreikan, Unkarin, Italian, Norjan, Puolan, Slovenian ja Sveitsin joukkueet.

Kokenut arvokisamenestyjä DT Dancers lähtee EM-kilpailuihin tavoitteenaan Euroopanmestaruus. Joukkue on hallinnut cheertanssisarjaa kotimaassa jo vuosien ajan ja edellisissä EM-kilpailuissa joukkue voitti kultaa.

DT Dancers lähtee EM-kisoihin uusimaan mestaruutensa! Kuva: Tero Wester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NL Ladies Dance Team saavutti viime vuonna kovatasoisessa tanssisarjassa EM-pronssia! Kuva: Tero Wester

 

 

Oululainen NL Ladies Dance Team lähtee Italian lämpöön puolustamaan EM-pronssia. Joukkue suoriutui ohjelmastaan upeasti SM-kilpailuissa ja samanlaista nappivetoa lähdetään hakemaan myös EM-lavoilla.

 

 

 

 

 

 

Suomalaisjoukkueet pääsevät vauhtiin lauantaina! Lue lisää EM-kilpailuista täältä.