Uutiset > Yleinen > Hallituksen kokoustiedote 10/2023 

Hallituksen kokoustiedote 10/2023 

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina 7. elokuuta. Kokouksen alussa työstettiin tulevan kauden strategiaa yhdessä toimiston henkilöstön kanssa. 

Kokouksessa myönnettiin mitalituet vuoden 2023 arvokilpailuista. Mitalitukia myönnetään Suomen edustusjoukkueina toimiville seurajoukkueille menestyksen mukaisesti vuonna 2019 vahvistettujen SCL:n mitalitukien jakoperiaatteiden mukaisesti. Jakoperiaatteiden mukaisesti junioreiden MM-kilpailuista mitalitukea voi saada sijoista 1–3 ja aikuisten ja junioreiden EM-kilpailuista sijasta 1. Vuonna 2023 junioreiden MM-kilpailuista mitalitukea myönnettiin hopealle sijoittuneelle juniorityttöjen cheerjoukkue GS Whitelightersille. EM-kilpailuista mitalitukea myönnettiin kahdelle aikuisten sarjojen kultamitalistijoukkueelle HAC Elitelle ja DT Dancersille ja kahdelle juniorisarjojen kultamitalistijoukkueelle HAC jr. Elitelle ja FT Blackbackzille.  

Käynnistyvään kilpailukauteen liittyen hallitus päätti, että järjestävä seura voi jatkossa lisätä Start-kilpailuihin haluamansa sarjat kuitenkin siten, että kilpailujärjestelmän mukaisesti määritellyt pakolliset sarjat on edelleen järjestettävä. Linjaus vastaa jo kaudella 2022–2023 poikkeuspäätösten myötä käytössä ollutta toimintamallia.  

Lisäksi hallitus hyväksyi cheerleadingliiton vastuullisuusohjelman vuosille 2023–2024. Vastuullisuusohjelmaan kirjattuja toimenpiteitä sisällytetään tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan. Vastuullisuusohjelmasta viestitään syksyn 2023 aikana enemmän.  

Lisäksi hallitus nimesi uusia jäseniä Cheerleadingliiton valiokuntiin. Lisätietoa valiokunnista ja päivitetyt jäsenet löytyy täältä. 

Hallitus keskusteli myös kansainvälisistä asioista ja kuuli heinäkuun alussa järjestetyn ECU:n vuosikokouksen kuulumiset. Kokouksen sääntömääräisten asioiden lisäksi keskustelua käytiin kokonaisturvallisuuden lisäämisestä ECU:n alaisissa kilpailuissa sekä ECU:n uudesta pisteenlaskujärjestelmästä, joka otettiin käyttöön jo tämän vuoden EM-kilpailuissa. Myös suomalaisosaamista on hyödynnetty uuden järjestelmän kehittämisessä.  

Hallitus sai tiedoksi myös viimeisimmän päivityksen kansainväliseltä lajiliitolta, jossa kerrottiin cheerleadingin lisäämisestä vuoden 2025 World Games -kilpailuohjelmaan. Kilpailuihin hyväksyttiin vain kahden henkilön Pom doubles -sarja. ICU:n alkuperäinen ehdotus sisälsi myös muita sarjoja. World games on yksi merkittävimmistä ei-olympialajeille suunnatuista multisport-kilpailuista. SCL hallitus linjaa tulevan syksyn aikana siitä, miten asia tulisi huomioida kansallisessa kilpailujärjestelmässämme, jossa Pom doubles-sarjaa ei nykyisellään järjestetä. Lisätietoja World Games -kilpailuista voi lukea täältä

Keväällä tiedotimme kansainvälisten kilpailujen osalta, että tänä keväänä ensimmäistä kertaa järjestettyjä seurajoukkueille suunnattuja ICC-kilpailuja ei tultaisi vuonna 2024 samana ajankohtana huhtikuussa MM-kilpailuiden jälkeen järjestämään, sillä lokakuussa Koreassa järjestettävä World Cup kilpailu on nimenomaan seurajoukkueille suunnattu tapahtuma. ICU:lla on kuitenkin edelleen kilpailutapahtuma kalenterissaan ja useampi jäsenmaa on toivonut sen järjestämistä. Lopullista vahvistusta emme ole kilpailun osalta vielä saaneet, mutta mikäli jollain joukkueella edelleen on kiinnostusta pohtia osallistumista jos tällainen kilpailu keväällä 2024 Orlandossa MM-kilpailujen yhteydessä järjestetään, pyydämme olemaan yhteydessä puheenjohtaja Riikka Taivassaloon. Pahoittelemme asiaan liittyvää epäselvää kommunikointia.  

Hallitus kokoontuu seuraavaan kokoukseensa 29. elokuuta.