Uutiset > Yleinen > HIT-kampanja käynnissä myös tulevan kauden kisatapahtumissa!

HIT-kampanja käynnissä myös tulevan kauden kisatapahtumissa!

Suomen Cheerleadingliiton ja Pohjola Vakuutuksen HIT-kampanja on käynnissä myös kaudella 2023-2024!  HIT-kampanja on voimassa kaikissa SCL:n alaisissa kilpailuissa eli Start-, Spirit- Super- ja SM-kilpailuissa.   Kaikki joukkueet ja seurat ovat automaattisesti mukana HIT-kampanjassa

Mikä on HIT-kampanja? 

Hit-kampanja on Suomen Cheerleadingliiton ja Pohjola Vakuutuksen turvallisuuskampanja, jonka tavoitteena on edistää lajin turvallisuutta ja saada aikaan onnistumisen kokemuksia. HIT-kampanja kannustaa seuroja ja joukkueita rakentamaan sopivan taitotason mukaisia turvallisia kilpailuohjelmia. Hit-ohjelmalla tarkoitetaan vähennyksetöntä, teknisesti puhdasta ja yhdenaikaisesti suoritettua kilpailuohjelmaa. 

Jokaiseen SCL:n kilpailutapahtumaan on nimetty erillinen HIT-tuomari, joka tarkkailee HIT-suoritukseen yltämistä. HIT-suoritukseen yltäneet joukkueet palkitaan rintanapein ja HIT-rankingissa parhaiten pärjänneet seurat palkitaan SM-kilpailuiden yhteydessä kesäkuussa! 

Kaudella 2022-2023 nähdyistä kilpailusuorituksista HIT-suorituksia oli ainoastaan 5 %. Cheerleadingliiton strategiakauden 2024-2028 yhdeksi tärkeimmäksi tavoitteeksi on kirjattu hit-prosentin kasvattaminen 20 prosenttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaudella 2027-2028 vähintään joka viides kilpailusuoritus on hit-suoritus. Pystymme tähän yhdessä! 

Kauden aikana hit-suoritukseen yltäneistä joukkueista ja seuroista ylläpidetään rankingia eli tilastoa. Tilastoissa huomioidaan seuran joukkueiden hit-suoritusten määrä suhteessa kisasuoritusten määrään. HIT-ranking julkaistaan SCL:n somekanavissa ja nettisivuilla kuukausittain kilpailukauden aikana. 

Vuoden HIT-seura kruunataan SM-kisoissa!

Vuoden HIT-seuraksi julistetaan seura, jonka alaiset joukkueet ovat yltäneet prosentuaalisesti eniten HIT-suorituksiin kauden aikana. Kaudesta 2023-2024 lähtien myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet seurat palkitaan Pohjola Vakuutuksen toimesta.

Lue lisää kampanjasta ja sen uudistuksista tulevalle kaudelle

Hit-kampanja pilotoitiin vuonna 2021 ja vakiinnutettiin osaksi kilpailujärjestelmää kaudella 2022-2023.