Uutiset > Yleinen > SCL hallituksen kokoustiedote 1/24

SCL hallituksen kokoustiedote 1/24

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen Helsingissä 13.1.2024. Kokouksessa hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajat ja jakoi vastuualueet.  

Liiton 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Riikka Taivassalo ja 2. varapuheenjohtajaksi Josefina Palvalin. Varapuheenjohtajien kaudet ovat yksivuotiset. Hallitus jakoi muut vastuualueet seuraavasti: 

  • Riikka Taivassalo: KV-verkosto 
  • Josefina Palvalin: Huippu-urheilu, cheer 
  • Tiina-Mari Asikainen: Huippu-urheilu, cheertanssi 
  • Katri Kakkuri: Sisäinen kehittäminen 
  • Marika Aalto: Kilpailutoiminta 
  • Tiina Nurminen: Valmennusosaamisen kehittäminen 
  • Kati Huusko: Seurakehittäminen 
  • Maiju Hautamäki: Viestintä, harrasteliikunta 

Hallitus käsitteli uutta pistelaskujärjestelmää ja sen käyttöönoton myötä välttämätöntä kilpailusääntömuutosta, jossa sijaluvuista luovutaan ja joukkueiden järjestys määräytyy pisteiden perusteella. Hallitus päätti esittää kilpailusääntöihin vaadittavaa muutosta vielä tälle kaudelle, alkaen Super 1 -kilpailuista. Sääntömuutos tulee seurojen kommentoitavaksi ennen hallituksen päätöstä asiasta. 

Hallitus sai katsauksen maajoukkuetoiminnan kehittämisen tilanteeseen ja hyväksyi maajoukkuetoiminnan tarkistebudjetin vuodelle 2024. Sekamaajoukkueurheilijoille on toteutettu kysely maajoukkuetoiminnasta ja jäsenistölle järjestetään sekatoimijoiden workshopit tammikuussa, joiden pohjalta pohditaan sekamaajoukkueen toteutusmallia vuoden 2025 MM-kilpailuihin. Syyskokouksessa hyväksytyn strategian mukaisesti vuonna 2024 arvioidaan liiton edellytykset ylläpitää kolmen liittojohtoisen maajoukkueen toimintaa. Arviointia varten seuroille ja maajoukkuevalmentajille lähetetään kysely maajoukkuetoiminnasta vielä tammikuun aikana sekä kootaan työryhmä, joka lähtee toteuttamaan arviointia. Työryhmään kutsutaan edustajia huippu-urheilun tähtiseuraverkoston seuroista. 

Hallitus päätti lisäksi edustuksista ECU:n ja ICU:n vuosikokouksiin sekä ECU:n kongressiin. 

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 9. helmikuuta.