Uutiset > Yleinen > Tulevat Super-kilpailut Vaasassa ovat historian suurin cheerleadingkilpailu!

Tulevat Super-kilpailut Vaasassa ovat historian suurin cheerleadingkilpailu!

Suomen Cheerleadingliitto järjestää kaksipäiväisen Super 1-2 -kilpailutapahtuman Vaasan Sähkö Areenalla 20.-21. huhtikuuta 2024. Kilpailuviikonloppuun on ilmoittautunut ennätysmäärä joukkueita. Viikonlopun aikana kilpailemassa nähdään peräti 130 joukkuetta eli 3835 urheilijaa! Suomessa ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty osallistujamäärältään yhtä suurta cheerleadingkilpailua.

Super 1-2 kilpailut ovat liiton kuusitasoisen kilpailujärjestelmän alempien tasojen (level 1-2) kansalliset mestaruuskilpailut. Kilpailuissa nähdään kaikenikäisiä urheilijoita. Nuorimmissa ikäsarjoissa, mineissä, kilpailijat ovat 9-12 -vuotiaita, kun taas klassikkosarjoissa vanhimmat kilpailijat ovat yli 50 -vuotiaita. Kilpailuihin osallistuvat joukkueet tulevat 42 seurasta ympäri Suomen.

Vaikka cheerleadingin harrastajamäärät ovat lähteneet viime vuoden aikana palautumaan takaisin koronaa edeltävälle tasolle, oltiin Suomen Cheerleadingliitossa yllättyneitä historiallisen suuresta osallistujamäärästä.

”Viime vuonna kyseiseen kilpailuviikonloppuun ilmoittautui noin 2 500 urheilijaa. Ennustimme tälle vuodelle osallistujamäärän kasvavan lajin harrastajamäärän kasvun myötä, mutta lopullinen osallistujamäärä yllätti meidät kaikki. Meidän tärkein prioriteettimme on järjestetää kilpailut turvallisesti ja tämän vuoksi panostamme erityisen paljon kulunvalvonnan määrään ja toimivuuteen. Onneksi Vaasan Sähkö Areena tarjoaa mittavine oheistiloineen hienot puitteet laadukkaan, ja ennen kaikkea turvallisen, kilpailutapahtuman järjestämiseksi”,  Suomen Cheerleadingliiton tapahtumatuottaja Inka Laitinen kommentoi.

Kilpailuiden liput helposti Ticketmasterilta. Kilpailut striimataan selostettunafincheer.tv-palveluun.

Lisätietoa kilpailuista ja osallistuvista joukkueista