Uutiset > Yleinen > Suomen juniorijoukkueet aloittavat tänään MM-taipaleensa!

Suomen juniorijoukkueet aloittavat tänään MM-taipaleensa!

Tänään keskiviikkona alkavissa cheerleadingin MM-kilpailuissa kisataan mestaruuksista myös juniorisarjoissa, joissa urheilijat ovat 15-19 -vuotiaita. Suomella on edustus kolmessa eri juniorisarjassa; tyttöjen cheer-sarjassa, sekacheer-sarjassa sekä cheertanssisarjassa. Juniorisarjojen edustajat ovat lunastaneet MM-kisaoikeutensa cheerleadingin SM-kilpailuissa kesäkuussa 2023.

Juniorijoukkueet kilpailevat keskiviikkona paikasta MM-finaaliin, joka kisataan torstaina aikuisten semifinaalin päätteeksi!

Team Finland Junior All Girl

Suomen juniorimaajoukkue tyttöjen cheer-sarjassa (Junior All Girl Elite), Team Finland Junior All Girl, aloittaa MM-urakkansa keskiviikkona junioreiden semifinaalipäivänä. Urheilijoiden nuoresta iästä huolimatta joukkueessa on hurjasti arvokisakokemusta. Moni urheilija on kilpaillut MM-kilpailuissa aiemmin ja lähes kaikki ovat kisanneet EM-lavalla. Itsevarmuutta, heittäytyväisyyttä ja iloa huokuva joukkue lähtee luottavaisin mielin taistoon junioreiden maailmanmestaruudesta.

Team Finland Junior All Girl – joukkue on neljän seuran yhteistyöprojekti viime vuoden tapaan. Joukkueen taustalla ovat helsinkiläiset Funky Team, Golden Spirit ja Helsinki Athletics Cheerleaders sekä Keski-Uudellamaalla toimiva Spirit Shakin’ Cheerleaders. Suurin osa joukkueen urheilijoista tulee helsinkiläisestä HAC:sta, mutta joukkueessa nähdään urheilijoita myös Spirit Shakin’ Cheerleadersista, Golden Spiritistä sekä Oulusta Northern Lights Cheerleading -seurasta.

Joukkuetta valmentavat Emilia Granholm, Jarjatu Jarju ja Cia Leino. Joukkueen valmistautuminen kohti kauden 2024 MM-kisoja on valmentajien mukaan sujunut hienosti ja nousujohteisesti.

”Olemme pystyneet vaikeuttamaan ohjelmaa viime kaudesta, mutta olemme myös halunneet pitää joitain taitoja samana ja keskittyä taitojen laadukkaaseen suorittamiseen eli siihen, miten taitoja tehdään. Stunttien tulee pysähtyä, eikä ylimääräisiä askelia saa ottaa. Tähän olemme panostaneet erityisen paljon tänä vuonna”, joukkueen valmennustiimi kertoo.

Vauhdikas ja levelin maksimitaitoja täynnä oleva ohjelma on katsojalle mielenkiintoista seurattavaa. Suomen vahvuudet ovat tänäkin vuonna pyramideissa ja stunteissa, joissa nähdään valmennustiimin mukaan ”todella kovia taitoja”.

”Katsojan kannattaa kiinnittää tänä vuonna huomiota myös akrobatiakuvioon, joka on hyvin erilainen kuin aikaisempina vuosina”, valmennustiimi kertoo.

Viime vuonna Suomi saavutti tyttöjen cheer-sarjassa MM-hopeaa.

Team Finland Junior Coed

Junioreiden sekacheer-sarjassa (Junior Coed Elite) Suomea edustaa Team Finland Junior Coed-joukkue, joka on tamperelaisseuran Dream Team Cheerleaders koostama joukkue heidän voitettuaan suomenmestaruuden kesäkuussa 2023. Kyseessä on todellinen koko Suomen joukkue, sillä urheilijat tulevat peräti kahdeksasta eri seurasta!

Joukkueessa on urheilijoita seuraavista seuroista: Dream Teamista (Tampere), Funky Teamista (Helsinki), Golden Spiritista (Helsinki), HAC:sta (Helsinki), LCS Panthersista (Lahti), Black Diamond Cheerleaders-seurasta (Kouvola), Pyrintö Cheer Teamista (Tampere) sekä West Coast Vikings -seurasta (Vaasa). Joukkuetta valmentaa Heidi Luhtajärvi, Henni Katajisto-Nieminen, Mika Pennanen ja Jenna Vuollet.

Suomi saavutti viime vuonna neljännen sijan junioreiden sekacheer-sarjassa, ja uusi joukkue haluaa ehdottomasti nostaa Suomen mitalikantaan.

”Meillä on tuore, sitoutunut ja innostunut joukkue. Meillä on tosi monta ensikertalaista maajoukkueessa, mikä tuo aivan uudenlaista tekemistä tähän tiimiin. On todella sisukas tiimi kasassa”, joukkueen päävalmentaja Heidi Luhtajärvi kommentoi MM-lehdistötilaisuudessa.

”Meidän tuoreus on meidän vahvuus. Meistä näkyy sisu ja halu näyttää, että me ollaan joukkue siinä missä muutkin. Meillä on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa”, joukkueen kapteeni Cristian Tissari da Costa kertoo.

Team Finland Junior Pom

Suomen edustaja junioreiden cheertanssisarjassa, Team Finland Junior Pom, lähtee MM-kilpailuihin tavoittelemaan maailmanmestaruutta. Espoolaisseura Funky Cheer Team Espoo sai junioreiden cheertanssisarjan MM-edustusoikeuden toistamiseen voitettuaan SM-kilpailut kesäkuussa 2023. Vaikka edustusoikeus myönnettiin espoolaisseuralle, päätti joukkue avata urheilijahaun muiden juniorimaajoukkueiden tapaan. Kyseessä on siis ensimmäisen kerta, kun junioreiden cheertanssimaajoukkueeseen on koottu urheilijoita ympäri Suomen. Joukkueen 21 urheilijaa tulevat viidestä eri seurajoukkueesta.

Joukkuetta valmentavat Annemari Valli, Emmi Pälvilä, Hanna Nikula ja Maija Mälkiä. Valmennustiimi kertoo joukkueen olevan teknisesti kovatasoinen, taidollisesti monipuolinen ja tasavahva, mikä on mahdollistanut liikkuvan koreografian.

”Me ollaan treenattu superkovaa ja tehty superhyviä suorituksia! Meillä on tosi motivoitunut joukkue ja voidaan luottaa omaan tekemiseen”, joukkueen kapteeni Ronja Osolanus kertoi MM-lehdistötilaisuudessa.

Joukkueen tavoitteena on saavuttaa maailmanmestaruus yhtenäisellä, vahvalla ja monipuolisella ohjelmalla. Ohjelma on ladattu täyteen pieniä yksityiskohtia, joilla joukkue lähtee haastamaan kovimmat vastustajat.

”Meillä on törkeän kova joukkue kasassa tänä vuonna – meillä on todellakin Suomen huiput kasassa. Olemme tehneet treeneissä hit-suorituksia hit-suoritusten perään”, valmennustiimiin kuuluva Emmi Pälvilä kertoo itsevarmana.

Viime vuonna Suomi oli junioreiden kovatasoisessa cheertanssisarjassa viides.