Uutiset > Yleinen > Suomi isännöi cheerleadingin EM-kilpailut Helsingissä

Suomi isännöi cheerleadingin EM-kilpailut Helsingissä

Cheerleadingin EM-kilpailut järjestetään Helsingin jäähallilla kesä-heinäkuun vaihteessa 30.6.–1.7.

Helsinkiin saapuu joukkueita 26 maasta ja urheilijoita, valmentajia sekä tukijoukkoja odotetaan kaikkialta Euroopasta yhteensä lähes 3 000.

Kotikisoissa Suomea edustaa kaksitoista seurajoukkuetta, jotka ovat saaneet edustusoikeuden viime vuoden joulukuun SM-kilpailuista. Suomen edustajia tulee Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Tuusulasta sekä Oulusta.

”Suomi haluaa olla aktiivinen toimija kansainvälisissä lajiliitoissa ja EM-kisojen järjestäminen on yksi osa sitä toimintaa. Suomi on jo vuosia ollut yksi Euroopan menestyneimmistä cheerleadingmaista ja on odotettavissa, että kotikisoissakin tullaan näkemään useita EM-mitalien arvoisia suomalaissuorituksia”, Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo toteaa kilpailun merkityksestä.

EM-kilpailuissa kilpaillaan yhteensä 12 eri sarjassa, junioreissa ja aikuisissa. Kilpailusuorituksia tullaan viikonlopun aikana näkemään lähes 150. Jäähallin katsomoja odotetaan täyteen ja tapahtumaan on myyty jo yli 4 000 lippua.

”Kilpailut pyöritetään pääosin vapaaehtoisten voimin. Varsinaisen kilpailun lisäksi ympäri Suomen järjestetään cheerkuplaksi nimettyjä kisakatsomoita, joissa tunnelmaan voi päästä livestreamin kautta. Tavoitteena on laadukkaan tapahtuman lisäksi ollut hyödyntää kilpailuja lajin tunnettavuuden edistämiseksi koko Suomessa”,EM-kilpailuiden pääsihteeri Essi von Bell kertoo.

EM-kilpailut on edellisen kerran järjestetty Suomessa vuonna 2010. Viime vuonna suomalaiset toivat Prahassa järjestetyistä kilpailuista kotiin yhteensä seitsemän EM-mitalia, joista kolme oli kultaisia. Aiemmin tänä keväänä Suomi voitti cheerleadingin MM-kultaa naisten cheer-sarjassa.

Lauantaina 30.6.2018 kilpaillaan aikuisten mestaruuksista ja kilpailupäivä alkaa kello 11. Sunnuntaina 1.7.2018 lavan valtaa juniorit alkaen kello 12. Kilpailuiden tulokset ovat selvillä molempina päivinä klo 20.00 aikoihin.