Uutiset > Yleinen > SCL tiedottaa: Syyskokoustiedote 2019

SCL tiedottaa: Syyskokoustiedote 2019

Suomen Cheerleadingliiton syyskokousviikonloppu järjestettiin 19.-20.10.2019 Tampereella. Syyskokousviikonlopun aikana järjestettiin lisäksi lauantaina seuratoimijoille suunnattu verkostopäivä ja sunnuntaiaamupäivänä strategia -workshop. Verkostopäivän aiheena oli menestys on osaamista. Sunnuntain workshopissa käsiteltiin kilpailujärjestelmän muutosta sekä liiton viestintästrategiaa ja huippu-urheilustrategiaa.

Liiton syyskokous pidettiin sunnuntaina 20.10. Liittokokous vahvisti toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2020. Merkittävin muutos toimintasuunnitelmassa on lisenssikauden muutos, joka noudattelee jatkossa kalenterivuoden sijasta kouluvuotta. Tämä tarkoittaa, että vuoteen 2020 ajoittuu kaksi lisenssikautta: ensimmäinen ajalla 1.1.-31.7.2020 ja toinen ajalla 1.8.2020-31.7.2021. Ensimmäisen kauden lisenssivakuutusten hinnat on laskettu seitsemän kuukauden mukaan.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2020 on rakennettu kolmen painopistealueen ympärille. Kokouksessa esiteltiin toiminnot jokaisen painopistealueen kohdalta. Valitut painopistealueet ovat:

• Lajin ja seurojen kasvun tukeminen tekemällä aktiivista olosuhdevaikuttamista ja tehostamalla ohjaajien ja valmentajien kouluttautumismahdollisuuksia.
• Turvallisen lajikulttuurin rakentaminen ja tukeminen eri toimenpiteiden avulla.
• Vapaaehtoistoimijoiden arvostaminen ja vapaaehtoistyön palkitseminen juhlavuoden teeman mukaisesti.

Toimintasuunnitelman ja talousarvion lisäksi, kokouksessa hyväksyttiin myös liiton viestintästrategia ja huippu-urheilustrategia.

Kokouksessa nähtiin vahva kannanotto jäsenistöltä, kun kilpailujärjestelmän uudistamista päätettiin lykätä vielä vuosi. Jäsenistö toivoi aktiivisempaa osallistamista muutoksen valmistelussa ja kilpailukalenterin rakentamista urheilijoiden ja valmentajien tarpeet edellä. Kokous päätti, että asiasta järjestetään erillinen jäsenistöä osallistava verkostopäivä keväällä 2020 ja, että kilpailujärjestelmän muutos tuodaan uudelleen käsiteltäväksi 2020 kevätkokoukseen. Näin ollen kilpailujärjestelmä säilyy entisen kaltaisena vuonna 2020. Käytännössä tämä tarkoittaa, että seuroille tulee haettavaksi 13 kilpailua ensi vuodelle: seurayhteistyökilpailuina järjestettävät syyskilpailut, SM-karsintakilpailut ja Winter Wildness sekä lisäksi yhteensä 10 aluekilpailua (2 aluekilpailua per alue). Samoin kilpailuiden tulonjako säilyy vuoden 2019 mukaisena. Vuoden 2020 tapahtumakalenteri tullaan julkaisemaan perjantaina 25.10.2019. Ensi vuoden yhteistyö- ja aluekilpailuiden haku aukeaa myös samana päivänä.

Liittokokouksessa valittiin uusia luottamustoimijoita liittoon. Liittohallitukseen valittiin puheenjohtaja ja kolme uutta jäsentä ja yksi varajäsen erovuoroisten tilalle. Lisäksi kokouksessa valittiin uudet jäsenet kurinpitovaliokuntaan ja uusi aluevastaava lounaiselle alueelle.

Liittohallituksessa erovuorossa olivat hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo ja jäsenet Virpi Huuskonen, Arina Kalaeva ja Anna Sällylä.

Hallituksen puheenjohtajana valittiin jatkamaan Riikka Taivassalo. Hallituksen jäseniksi valittiin jatkokaudelle Virpi Huuskonen Turun Cheerleadingseura Smash ry:stä, Arina Kalaeva Tampereen Pyrintö (Pyrintö Cheer Team) ry:stä ja uudeksi jäseneksi Ina Tiittula Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry:stä. Hallituksen varajäseneksi valittiin Heli Stenroos West Coast Vikings (West Coast Vikings Cheerleaders) ry:stä.

Lounaiselle alueelle valittiin uudeksi aluevastaavaksi Nina Vänttinen Porin Cheerleading Akatemia ry:stä.

Liiton kurinpitovaliokuntaan valittiin puheenjohtaja ja kaksi jäsentä. Kurinpitovaliokunnan puheenjohtajana jatkaa Henriikka Tiainen ja valiokunnan jäseninä Aino Palva ja Susanna Viljanmaa-Passinen.

Liittohallitus vuonna 2020:
Riikka Taivassalo puheenjohtaja
Tiina-Mari Asikainen hallituksen jäsen
Maiju Hautamäki hallituksen jäsen
Virpi Huuskonen hallituksen jäsen
Katri Kakkuri hallituksen jäsen
Arina Kalaeva hallituksen jäsen
Ina Tiittula hallituksen jäsen
Varajäsenet: Eveliina Hietakymi-Sandberg ja Heli Stenroos.

Hallituksen järjestäytymiskokous pidetään tammikuussa 2020 ja tuolloin päätetään hallituksen jäsenten vastuualueet.

Liiton verkkosivuille on avattu uusi sivu liiton strategiat, jonne on koottu kaikki voimassa olevat strategiapaperit. Sivuston löydät täältä: https://scl.fi/liitto/liiton-strategiat/.¨

Liittohallitus käsittelee kokouksessaan 4.11. uutta osallistavaa prosessia, jonka ympärille kilpailujärjestelmän muutoksen valmistelu rakennetaan ja siitä tiedotetaan seuroja kokouksen jälkeen.

Lisätietoa:

Hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo, riikka.taivassalo@scsl.fi
Toiminnanjohtaja Heidi Borg, heidi.borg@scl.fi