Uutiset > Yleinen > Leikkaus kumotaan – Olympiakomitea tyytyväinen valtioneuvoston päätökseen järjestöjen avustuksista

Leikkaus kumotaan – Olympiakomitea tyytyväinen valtioneuvoston päätökseen järjestöjen avustuksista

Valtioneuvosto on päättänyt vuoden 2020 budjetin täydennyksellä kumota aiemmin suunnitellun 2,4 miljoonan euron leikkauksenliikuntajärjestöjen avustuksiin. Liikunnan kansalaistoimintaan kohdistettu leikkaus kumotaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle kohdistettujen leikkausten kokonaismäärä pystyttiin puolittamaan. Leikkaukset kohdennetaan siten, ettei järjestöjen rahoitus alene vuonna 2020.

Leikkausuhka aiheutti huolta järjestöissä. Toteutuessaan leikkaus olisi aiheuttanut tarpeita vähentää henkilöstöä ja lopettaaolennaisia toimintoja. Liikunnan kentällä toimet olisivat vaikuttaneet suuresti seurojen ja muiden liikuntajärjestöjen jokapäiväiseen arkeen.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen pitää päätöstä erittäin myönteisenä.

-Arvostamme suuresti ministerin toimintaa asiassa. Leikkausuhka aiheutti ymmärrettävää huolta liikuntajärjestöissä. Hienoa, että tämä akuutti leikkaus saatiin väistettyä, Salonen sanoo.

Samalla Salonen nostaa esille tarpeen liikunnan ja urheilun rahoituksen turvaamisen pitkällä tähtäimellä.

-Meillä tulisi olla kansallisesti näkymä siitä, miten liikunnan rahoitus turvataan siinäkin tilanteessa, että Veikkauksen tuloutus laskee. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että näin tulee tapahtumaan. Liikunta on kaikista toimialoista määritelty valtion budjetissa riippuvaisimmaksi veikkausvoittovaroista. Jos veikkausvoittovarat laskevat, vaikutus liikunnan ja urheilun kentälle on suuri, Salonen huomauttaa.

Eduskunta käsittelee budjetin täydennyksen valtiovarainvaliokunnassa. Koko ensi vuoden budjetti hyväksytään joulukuussa eduskunnan täysistunnossa.

Lisätiedot:

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen, p. 040 541 0295