Uutiset > Yleinen > Liittojohtoisen sekamaajoukkueen rakentaminen vuoden 2021 MM-kilpailuihin etenee: Sekamaajoukkueen päävalmentajaksi on valittu Mija Schrey

Liittojohtoisen sekamaajoukkueen rakentaminen vuoden 2021 MM-kilpailuihin etenee: Sekamaajoukkueen päävalmentajaksi on valittu Mija Schrey

Ensimmäiset askeleet kohti sekacheerleadingin kultaista unelmaa on otettu, kun tulevan sekamaajoukkueen päävalmentaja on valittu. Ensimmäistä liittojohtoista sekamaajoukkueprojektia luotsaa Mija Schrey. Sekamaajoukkuetta aletaan rakentamaan jo keväällä 2020 alkavilla leirityksillä, joissa pyritään saamaan kaikki sekamaajoukkueesta kiinnostuneet tahot mukaan luomaan yhtenäistä linjaa Suomen sekacheerleadingin nostamiseksi uusiin korkeuksiin.

Schreyllä on menestyksekkään urheilijauran lisäksi 17 vuoden valmennusura takanaan, joista 7 viimeisintä vuotta hän on toiminut Funky Team Gorillaz- joukkueen valmentajana. Hän on luotsannut myös naisten liittojohtoisen maajoukkueen alkuun sekä kerännyt kokemusta MM-kilpailuista seitsemän vuotta valmentajan roolissa ja sitä ennen urheilijana aina kun ICU:n MM-kilpailuita on pidetty. Urheilijaurallaan isoimpana menestyksenä Schrey pareineen toi Suomelle ensimmäisen cheerleadingin Maailmanmestaruuden vuonna 2011 paristunt-sarjasta. Valmentajana Schreyn kaulaan on ripustettu kaksi MM-hopeamitalia naisten maajoukkueen mukana, ja neljä MM-pronssia Funky Team Gorillazin edustettua Suomea sekamaajoukkueena.

Mija on innoissaan tulevasta ja varma, että liittojohtoisen maajoukkueen kanssa tullaan tekemään ennennäkemättömiä asioita. Hän on parhaimmillaan uuden luomisessa. ”Olen todella innoissani tulevasta projektista ja todella kunnioitettu tästä mahdollisuudesta olla mukana viemässä Suomen sekacheerleadingiä maailman korkeimmalle huipulle. Matka tulee vaatimaan paljon, mutta kun tekee mitä rakastaa, panostaa yhdessä onnistumiseen ja tekee fiksuja valintoja, mikään ei ole mahdotonta”, Schrey summaa.

”Maajoukkue kuuluu kaikille”

On Mijan motto. ”Jokaisella sekacheerleading toimijalla on tärkeä rooli tulevien sekamaajoukkueprojektien onnistumisessa. Niin urheilijoilla, jotka tulevat kuulumaan kokoonpanoon joka astelee esiintymislavalle, kuin urheilijoilla jotka eivät vielä edes ole sen ikäisiä, että pystyisivät kilpailemaan MM-kilpailuissa 2021”, Schrey pohtii, ”Niin valmentajilla, jotka projektia tulevat vetämään ja seuravalmentajilla, seuratoimijoilla sekä tukihenkilöillä – kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja antavat oman panoksensa Suomen sekaceerleadingin matkaan kohti kirkkaimpia mitaleja, pystymme mihin vain”  Tästä inspiroituneena sekamaajoukkueprojekti aloitetaan yhteisellä Kick-Off päivällä, johon tullaan kutsumaan kaikki 2005 ja ennen syntyneet sekajoukkueurheilijat sekä -valmentajat. Kick-Off päivä järjestetään helmikuussa 2020, lisätietoja tapahtumasta on luvassa siis vielä ennen vuoden vaihdetta!