Uutiset > Yleinen > Naisten cheermaajoukkueen kapteeni Rosanna Toivonen juhlii tänä iltana Presidentinlinnassa

Naisten cheermaajoukkueen kapteeni Rosanna Toivonen juhlii tänä iltana Presidentinlinnassa

Suomen naisten cheermaajoukkueen kapteeni, kaksinkertainen maailmanmestari Rosanna Toivonen nähdään tänä iltana Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla.

Toivonen luotsasi Suomen naiset toiseen perättäiseen maailmanmestaruuteen huhtikuussa Orlandossa, Yhdysvalloissa yhdessä Emmi Reenkolan ja Anni Lukkarin kanssa. ”Olen nöyrästi kiitollinen ja sanaton siitä kunniasta, että saan edustaa joukkuettani, jonka jokainen jäsen ansaitsisi tämän saman kutsun juhliin”, Toivonen kommentoi aikaisemmin vastaanottamaansa kutsua. ”Otamme pieniä askelia jatkuvasti kohti huippu-urheilun statusta ja ammattimaisempaa otetta. Linnan juhliin kutsuminen on suuri kunnianosoitus lajillemme ja merkki siitä että meidät on noteerattu, meidän saavutuksiamme arvostetaan”.

Tasavallan presidentin juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Noin 1700 kutsuvieraan joukossa on erityisesti henkilöitä ja instituutioita, jotka toiminnallaan edistävät luotettavan tiedon välittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua. Kutsuvieraina on teeman mukaisesti esimerkiksi tutkijoita, tietokirjailijoita, journalisteja, kasvatuksen ammattilaisia sekä viranomaisia ja asiantuntijoita. Viestintää itsekin opiskeleva Rosanna Toivonen kertoo odottavansa iltaa hyvillä mielin. ”Odotan hienoja juhlia, joissa pääsee juhlistamaan itsenäistä Suomea yhdessä muiden upeiden Suomalaisten merkkihenkilöiden kanssa”.

Entä illan juhlapuku? Rosanna Toivosen juhlapuku on hänen ystävänsä Eve Korhosen suunnittelema ja toteuttama. ”Halusin pukeutua kotimaisen suunnittelijan mekkoon, ja samalla tukea ystävän sekä pienyrittäjän työtä pukeutumalla hänen luomukseensa”, Rosanna kertoo.