Uutiset > Tiedotteet > SCL tiedottaa: Täydennettyjä linjauksia toiminnan peruuntumiseen liittyen

SCL tiedottaa: Täydennettyjä linjauksia toiminnan peruuntumiseen liittyen

Suomen Cheerleadingliiton hallitus kokoontui perjantaina 13.3. keskustelemaan koronavirustilanteen etenemisestä ja teki tarvittavat linjaukset eilen 12.3. tehtyjen päätösten tueksi. Torstaina 12.3. ilmoitettiin kevään kilpailujen ja muiden tapahtumien perumisesta toukokuun loppuun asti.


Hallitus keskusteli tapahtumien peruutuksiin liittyvistä maksujen palautuksista ja tarkasteli mm. Olympiakomitean antamaa suositusta maksujen palautuksista. Näkemystä asiaan oli lisäksi pyydetty liiton käyttämältä lakimieheltä. Näihin linjauksiin perustuen hallitus päätti, että lisenssin hallinto-osan maksuja ei palauteta, sillä hallinto-osalla katettavat toiminnasta aiheutuvat normaalit kulut ovat juosseet alkuvuodesta täysin normaalisti ja jatkuvat aivan normaalisti myös toiminnan keskeytyksen aikana. Näin ollen liitolle ei synny perusteetonta etua rahojen pitämisestä ja voidaan katsoa kohtuulliseksi, että liitto ei palauta lisenssimaksuja, vaikka kilpailutoiminta toukokuun loppuun asti onkin peruutettu.

Hallitus päätti lisäksi, että leirien ja koulutusten osalta maksettuja osallistumismaksuja ei palauteta, sillä tapahtumat siirretään uuteen ajankohtaan, kun epidemia on ohi.

Hallitus keskusteli lisäksi kilpailutoiminnan käynnistämisestä jälleen kesäkuussa ja päätti palata aiheeseen seuraavien viikkojen sisällä. Hallitus seuraa tilannetta tarkasti ja noudattaa yleisötilaisuuksiin liittyen viranomaismääräyksiä.

Hallitus tiedotti torstaina 12.3., että Suomen Cheerleadingliiton kevätkokous pyritään järjestämään sähköisesti, mutta tarkempien selvittelyjen myötä on ilmennyt, että tämä ei sääntöjemme puitteissa ole mahdollista. Näin ollen hallitus päätti siirtää kevätkokouksen järjestettäväksi kesäkuussa. Olympiakomitean ohjeistuksen mukaisesti yhdistysten sääntömääräiset vuosikokoukset voidaan tarvittaessa siirtää uuteen ajankohtaan hallituksen huolellisuusvelvoitteiseen vedoten. Uusi ajankohta voi tässä tapauksessa olla sääntömääräisen ajankohdan ulkopuolella. Tämän velvoitteen katsotaan tässä tapauksessa täyttyvän. Jäsenistölle informoidaan tarkempi päivämäärä ja paikka tilanteen selkiytyessä mahdollisimman pian.

Hallitus jatkoi lisäksi keskustelua kansainvälisiin arvokilpailuihin liittyen. Tilannekuvaa on tänään käyty läpi myös muiden pohjoismaiden kanssa ja hallitus on pyytänyt lisätietoja myös joukkueilta, joille edustusoikeus on myönnetty. Koska ICU:n hallitus on kokoustanut tänään perjantaina 13.3., mutta päätöksistä ei ole saatu vielä tarkempia tietoja, hallitus päätti edelleen odottaa ICU:n päätöstä minimoidakseen osallistujille, seuroille sekä tukijoukoille aiheutuvat haitat. Hallitus kokoustaa välittömästi ICU:n tiedon tultua julki.

Kiitämme kaikkia seuroja kärsivällisyydestä tässä kaikille uudessa ja haasteellisessa tilanteessa ja kiitämme kaikkia, jotka ovat vastanneet tiedontarpeeseemme, jotta olemme saaneet riittävää informaatiota päätöksentekomme tueksi.

Lisätietoja linjauksesta antaa Suomen Cheerleadingliiton hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo riikka.taivassalo@scl.fi.