Uutiset > Yleinen > Suomen Cheerleadingliitto lanseeraa ensimmäisten joukossa virtuaalisen urheilukilpailun!

Suomen Cheerleadingliitto lanseeraa ensimmäisten joukossa virtuaalisen urheilukilpailun!

Koronavirusepidemia on asettanut koko urheiluyhteisölle ennennäkemättömiä haasteita, jotka jatkuvat syksyllä 2020. Urheilutoiminnan ja erityisesti kilpailutoiminnan sekä yleisötapahtumien konseptia on uudistettava, jotta tapahtumia on mahdollista järjestää.

Suomen Cheerleadingliitto on yllä mainituista syistä päättänyt muuttaa syksyn kansalliset kilpailutapahtumat digisatelliittitapahtumiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joukkueet esittävät kilpasuorituksensa ”studiossa” kameralle, josta kilpailut lähetetään suorana sekä yleisölle että tuomaristolle. Kilpailuesitysten lisäksi ”cheer-studio” viihdyttää katsojia streamissä.

”Nyt vaaditaan rohkeutta ja ketteryyttä vastaanottaa uutta konseptia, joka mahdollistaa lajille tärkeän kilpailemisen. Konsepti on meille kaikille uusi, mutta uskomme vahvasti, että se antaa lajille parhaat mahdolliset puitteet toteuttaa kilpailutoimintaa tänä syksynä”, liiton tapahtumakoordinaattori Jose Palvalin toteaa.

SCL käy tällä hetkellä neuvotteluja yhteistyökumppanien kanssa kilpailujen toteuttamisesta. Lisää kilpailun yksityiskohdista ja vastuullisesta kilpailujärjestämisestä tiedotetaan syksyn edetessä.