Uutiset > Yleinen > Suomen Cheerleadingliiton suositukset seurojen harjoitustoimintaan syksylle 2020

Suomen Cheerleadingliiton suositukset seurojen harjoitustoimintaan syksylle 2020

Syksyn toiminta cheerleadingseuroissa on käynnistynyt ja haluamme muistuttaa kaikkia palaamaan harjoitteluun vastuullisesti. Koronaviruspandemia ei ole ohi ja me kaikki voimme omalta osaltamme vaikuttaa turvalliseen, vastuulliseen harjoitteluun noudattamalla annettuja ohjeistuksia.

Tähän dokumenttiin on koottu Suomen Cheerleadingliiton suosituksia seurojen toimintaan ja turvalliseen harrastamiseen liittyen huomioiden THL:n, valtioneuvoston sekä Olympiakomitean ohjeistukset. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja ohjeistuksia päivitetään tarvittaessa. Lue lisää Olympiakomitean 13.8. päivitetyistä toimintaohjeista täältä: https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/19/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksestaurheiluun/

Harjoitustapahtuman järjestäjä (seura) on vastuussa harjoituksen turvallisuudesta. Erityisjärjestelyistä ja toimintaohjeista kannattaa tiedottaa jäsenistöä aktiivisesti. Seurat tuottivat kevään aikana erittäin monipuolista ja hyvää etävalmennusta ja toteuttivat alkukesästä onnistuneesti pienryhmäharjoittelua. Näiden elementtien sisällyttäminen harjoitusohjelmaan myös syksyllä on hyvä tapa vähentää lähikontaktien määrää.

Mikäli harjoituksia on samoissa tiloissa muiden lajien tai toimijoiden kanssa, kannattaa keskustella heidän kanssaan yhteisistä säännöistä.

Muista nämä syksyn harjoitustoiminnassa:
– Osallistu harjoituksiin vain oireettomana.
– Noudata suosituksia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
– Käytä vain omaa juomapulloa.
– Huolehdi tehostetusta siivouksesta harjoitushallissa.
– Noudata turvavälejä niissä harjoituksen osa-alueissa, joissa se on mahdollista.
– Pohdi pukuhuoneiden käytön välttämättömyyttä.
– Suunnittele aikataulut siten, että siirtymiset harjoituksiin ja sieltä pois eivät ruuhkauta tiloja ja joukkueet eivät kohtaa toisiaan, näin rajataan lähikontaktien määrää ja helpotetaan mahdollista altistuneiden jäljitystyötä.
– Suosi lähikontaktia vaativissa harjoituksien osa-alueissa mahdollisimman paljon samoja ryhmiä.
– Mikäli käytössä on välineitä, huolehdi niiden puhdistamisesta.
– Noudata viranomaisten ohjeita ulkomailta palaamiseen liittyviin karanteeniohjeistuksiin liittyen.
– Mikäli seuran tiloihin tai toimintaan liittyen jäljitetään positiivinen koronavirustartunta, seuraa viranomaisten ohjeita.