Uutiset > Yleinen > Vuonna 2021 panostetaan seuratoimijoiden osaamiseen

Vuonna 2021 panostetaan seuratoimijoiden osaamiseen

Suomen Cheerleadingliitto tarjoaa vuonna 2021 ennätysmäärän koulutuksia seuratoimijoille. Tarjonnassa on kaksi seuroille suunnattua koulutusprosessia, Tähtiseurakoulutus ja Huippu-urheilun Tähtiseurakoulutus, sekä yksittäisille seuratoimijoille tarkoitettu Seurajohdon koulutusohjelma. Myös yhteistyö Suomen Urheiluopiston eli tutummin Vierumäen kanssa tiivistyy vuonna 2021.

– Olen iloinen, että olemme saaneet kaikkiin seurakoulutuksiimme mukaan asiantuntijuutta Vierumäen huippuosaajilta.  SCL:n ja Vierumäen tiiviillä yhteistyöllä pystymme tarjoamaan entistäkin parempaa osaamisen kehittämistä seuratoimijoille, kommentoi Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel.

Vuoden 2021 ohjelmassa on perinteinen Tähtiseurakoulutus, joka on tarkoitettu seuroille, jotka tähtäävät lasten- ja nuorten tähtimerkkiin. Koulutuksessa työstetään kolmen viikonlopun ajan seuran kehittämistä tähtiseuraohjelman laatutekijöiden avulla.

– Tähtiseurakoulutuksesta on vuosien varrella muodostunut loistava kokonaisuus tähtiseuraprosessin tueksi. Koulutuksessa on ehdottomasti parasta, että oman seuran kehittämisen lisäksi osallistujat pääsevät keskustelemaan ja sparrailemaan ajatuksia toisten seurojen seuratoimijoiden kanssa. Suurin osa Suomen Cheerleadingliiton tähtiseuroista on ponnistanut tähtiseuraksi tämän prosessin kautta, seurakehittäjä Hagel kertoo.

Tähtiseurakoulutus saa tulevana vuonna myös ensi kertaa jatko-osakseen Huippu-urheilun Tähtiseurakoulutuksen. Koulutus tähtää Tähtiseurakoulutus-konseptia mukaillen huippu-urheilun tähtimerkkiin.

– Huippu-urheilun Tähtiseurakoulutus eroaa Tähtiseurakoulutuksesta siten, että koulutus on niin sanottu kutsukoulutus. Toisin sanoen kutsumme koulutukseen seuroja, jotka ovat jo mukana huippu-urheilun tähtiseuraohjelmassa ja jotka täyttävät erilliset kriteerit koulutukseen osallistumista varten. Erona Tähtiseurakoulutukseen on lisäksi se, että lasten- ja nuorten tähtiseuraksi voi hakeutua myös ilman koulutusprosessia, mutta huippu-urheilun puolella tämä koulutus on edellytys auditointiin osallistumiselle, Niklas Hagel täsmentää.

Vuoden 2021 totaaliuutuus on Vierumäen ja Suomen Voimisteluliiton kanssa yhdessä toteutettava Kehittäjä-Tahko, joka kulkee Suomen Cheerleadingliiton koulutusjärjestelmässä Seurajohdon Koulutusohjelmana. Seurajohdon Koulutusohjelma on tarkoitettu cheerleadingseurojen päätoimisille kehittäjille ja se koostuu viidestä lähiopetusjaksosta Vierumäellä. Valmennuksen aikana synnytetään uusia ratkaisuja seurojen kehittämishaasteisiin yhdessä muiden oppijoiden kanssa.

– Seurajohdon koulutusohjelma tarjoaa ainutlaatuista kehityssparrausta yli lajirajojen. Tässä koulutuksessa yhdistyy vahvasti yksilön kouluttaminen ja seuran kehittäminen. Vaikka koulutukseen osallistutaan yksilöinä, tekevät oppijat kehitysprojektia juurikin omalle seuralleen. Tämä koulutus on loistava tapa kehittää omaa ammatillista osaamistaan seuratyössä ja verkostoitua muiden seuratoimijoiden kanssa, kertoo seurakehittäjä Hagel.

Seurajohdon koulutusohjelmassa eli Kehittäjä-Tahkolla oppija suorittaa liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon kaksi tutkinnon osaa: liikunnan toimintaympäristössä toimiminen ja yhteisössä toimiminen.

Lue lisää: Seurakoulutukset 2021