Uutiset > Yleinen > SCL tiedottaa: Hallituksen kokoustiedote 25/2020

SCL tiedottaa: Hallituksen kokoustiedote 25/2020

Suomen Cheerleadingliiton hallitus kokoontui vuoden 25. kokoukseensa keskiviikkona 2.12. Kokouksessa käsiteltiin ajankohtaista koronavirustilannetta ja keskusteltiin sen vaikutuksista erityisesti alkavan vuoden kilpailutoimintaan ja maajoukkuetoimintaan. Aiheeseen liittyen ei tässä vaiheessa tehty uusia päätöksiä. Hallitus kävi myös keskustelua käynnissä olevista ja tulevista rekrytointiprosesseista.

Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin kolme SCL:n vastuullisuustyötä tukevaa toimintaohjelmaa, jotka löytyvät nyt nettisivuilta.

SCL:n korruption vastaisen työn ohjelma määrittelee toimenpiteet, joilla ehkäistään korruptiota. Tärkeässä roolissa on hyvä hallinto, sisäinen valvonta ja riskien hallinta. Korruption vastaisen työn pohjana on oikeusministeriön vinkit korruption torjuntaan.

SCL:n toimintaohjelma kilpailumanipulaation vastaisesta työstä linjaa ohjeista ja vastuista, joita noudatetaan kilpailumanipulaation ehkäisemiseksi. Merkittävässä roolissa tässä työssä on eri toimijoiden kouluttaminen, tietoisuuden lisääminen sekä valvontavastuut, jotka määritellään korruption vastaisessa ohjelmassa ja tuomariohjeissa.

SCL:n toimintaohjelma epäasiallisen käytöksen ennaltaehkäisyyn – toimintamalli seuroille tarjoaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen ennalta ehkäisyyn ja epäasialliseen käytökseen puuttumiseen. Ohjeistus pohjautuu Väestöliiton Et ole yksin -hankkeessa tuotettuihin materiaaleihin.

Kehotamme kaikkia jäsenseuroja tutustumaan näihin toimintaohjelmiin. Niistä tullaan viestimään ja keskustelemaan laajemmin vuoden 2021 aikana, kun CKK:t keskittyvät eri vastuullisuusteemoihin.

Hallitus kokoontuu vuoden viimeiseen kokoukseensa keskiviikkona 16.12. Samana päivänä pidetään myös hallituksen vaihtokokous, johon osallistuvat tämän ja tulevan vuoden hallituksen jäsenet, toimiston henkilökunta sekä maajoukkuevalmentajat.