Uutiset > Yleinen > Cheerleadingseuroille OKM:n seuratukea tuplasti viime vuoteen verrattuna

Cheerleadingseuroille OKM:n seuratukea tuplasti viime vuoteen verrattuna

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta. Seuratukea myönnettiin yhteensä 408 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 284 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle sai 124. Avustukset kohdistuvat 109 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 43. Avustusta saavissa hankkeissa on esillä suomalaisen seuratoiminnan laaja kirjo ja moninaisuus.

Suomen Cheerleadingliiton kautta seuratukea hakeneet seurat saivat vuonna 2021 tukea yhteensä 134 000€, kun vastaava summa oli vuonna 2020 65 000 € ja vuonna 2019 69 200 €. Vuodelle 2021 cheerleadingseurat hakivat rahoitusta yhteensä 12 uuteen hankkeeseen, mikä oli enemmän kuin koskaan aiemmin historiassa. Uusista hankkeista 6 hanketta rahoitettiin eli 50 % hankkeista sai myöntävän tukipäätöksen.

– Ennätyksellisen tukipotin takana on monia selittäviä tekijöitä. Ensinnäkin ministeriö jakoi seuratukea tänä vuonna miljoona euroa viime vuotta enemmän, toisaalta cheerleadingseurojen hakemusten määrä ja laatu kasvoi aiempiin vuosiin verrattuna, jolloin myös useampi hanke meni läpi. Myös yksittäisten avustusten maksimäärät kasvoivat vuoteen 2020 verrattuna, kertoo Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel.

Peräti kolme uusista tuettavista hankkeista sai yli 20 000€ tuen, kuin viime vuonna tuen enimmäismäärä oli Opetus- ja kulttuuriministeriön linjauksen mukaisesti 15 000 €.

– Olen iloinen, että vuosittainen seuratukihaku on löytänyt vahvan jalansijan cheerleadingseurojen kehittämisen mahdollistajana. Olemme myös liitossa panostaneet muutaman vuoden ajan asiasta viestimiseen ja seurojen tukemiseen hakemusprosessissa, mikä on ilmiselvästi tuottanut myös tulosta. Suurin työ ja kehitys on kuitenkin tapahtunut seuroissa, jotka hakevat entistä rohkeammin seuratukea innovatiivisiin ja kunnianhimoisiin hankkeisiin, kertoo seurakehittäjä Niklas Hagel.

– Vuoden 2022 hausta ei ole vielä virallisesti informoitu, mutta kannustamme seuroja jo nyt aloittamaan pohdinnan tulevan vuoden seuratukien hakemisesta. Tärkeintä on, että seura löytää toiminnastaan aitoja kehitystarpeita, jotka istuvat seuratuen tavoitteisiin, Hagel jatkaa.

Uudet hankkeet:
Funky Cheer Team Espoo ry – Valmennustoiminnan kehittäminen – 13 000€
Golden Spirit ry (Helsinki) – Kaikki mukaan seuratoimintaan – 23 000€
Hämeenlinna Cheer Team ry – Osa-aikainen seuratyöntekijä 20 000€
LOMA Cheerleaders ry (Lappeenranta)– Valmennuskoordinaattorin palkkaus – 22 000€
Porin Cheerleading Akatemia – Special Alfa – 5 000€
Naantalin Voimistelijat ry – Vetovoimaa cheerleadingiin – 11 000€

Jatkohankkeet:
Black Diamond Cheerleaders ry (Kouvola) – Seuratuki seurakoordinaattorin palkkaamiseen 13 000€
Mikkelin Voimistelijat ry – Cheerleading liikuttaa – 13 000€
Spirit Shakin’ Cheerleaders ry (Tuusula) – Seurakoordinaattorin palkkaus – 10 000€
Unity Cheer ry (Turku) – Seurakoordinaattorin palkkaus – 4 000€

Suomen Cheerleadingliiton jäsenseuroista viisi sai seuratukea toisen lajiliiton prosessin kautta. Nämä seuratukea saaneet seurat olivat Crocodiles ry (Seinäjoki), Kemin Lämärit, Leppävirran Viri, Savonlinnan Voimistelu ja Liikunta sekä Tampereen Pyrintö.