Uutiset > Yleinen > Suomi avasi MM-kisaviikonlopun upealla kultasuorituksella!

Suomi avasi MM-kisaviikonlopun upealla kultasuorituksella!

Suomi on voittanut ensimmäistä kertaa cheerleadingin junioreiden maailmanmestaruuden. Kultamitalin Suomeen toi tyttöjen cheer-sarjan juniorimaajoukkue, helsinkiläisen Golden Spirit -seuran Whitelighters. Hopeaa voitti Independent Athletes of the ICU ja pronssia Yhdysvallat.

Kilpailu käytiin poikkeuksellisena virtuaalitoteutuksena. Suomalaiset joukkueet kuvasivat kisasuorituksensa syyskuun puolivälissä Helsingissä. Kansainvälinen tuloslähetys kaikkien osallistujien suoritusten kera striimattiin maailmanlaajuisesti 9.10.2021 Olympic Channelilta. ICU World Cheerleading Championships -kilpailut on järjestetty edellisen kerran keväällä 2019 vuoden 2020 MM-kisojen peruunnuttua koronapandemian vuoksi. Perinteisesti lajin maailmanmestaruuksista kilpaillaan vuosittain huhtikuussa Orlandossa, Yhdysvalloissa.

Suomen muut juniorijoukkueet jäivät tällä kertaa mitalisijojen ulkopuolelle. Suomea junioreiden MM-kilpailuissa edustivat Whitelightersin lisäksi cheertanssissa oululaisen Northern Lights Cheerleadingin Junior Dance Team ja sekacheerin sarjassa tuusulalaisen Spirit Shakin’ Cheerleadersin Dust Devil, jotka molemmat sijoittuivat sarjoissaan viidensiksi.

Sunnuntaina 10.10.2021 klo 17:00 Suomen aikaa alkavassa kisalähetyksessä selviää aikuisten sarjojen sijoitukset. Suomi lähtee kisaan ennakkosuosikkina, naisten maajoukkueen ollessa hallitseva maailmanmestari vuosien 2018 ja 2019 kultamitaleilla. Suomea aikuisten sarjoissa edustaa naisten cheer-joukkueen lisäksi cheertanssin maajoukkue sekä ensimmäinen liittojohtoinen aikuisten sekamaajoukkue.

Sarjojen tulokset:
JTFPom – Final Rankings
JR ALL GIRL ELITE – Team Rankings
JR COED ELITE – Team Rankings

SCL onnittelee lämpimästi Whitelightersia MM-kullasta sekä muita juniorijoukkueita hienoista suorituksista!