Uutiset > Yleinen > Vuoden Cheerkunta 2021 on Lappeenranta

Vuoden Cheerkunta 2021 on Lappeenranta

Vuoden cheerkunta -palkinnon luovutti Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel Lappeenrannan kaupungin vs. liikuntajohtaja Petri Ruotsalaiselle.

Kuvat: Jari Muinonen
Teksti: Mari Ruoho

Suomen Cheerleadingliitto jakoi kesäkuun SM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa vuosipalkintoja eri kategorioissa. Yksi palkinnoista oli Vuoden Cheerkunta, joka myönnettiin kunnalle, joka on tehnyt esimerkillisesti töitä cheerleadingin harrastusolosuhteiden eteen. Palkinto luovutettiin Lappeenrannan kaupungin vs. liikuntajohtaja Petri Ruotsalaiselle sekä kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakarille LOMA Cheerleadersin joulunäytöksessä 9.12.2021.

Lappeenrannan kaupunki on ottanut huomioon kilpacheerleadingin erityispiirteet mm. urheilutalon remontin yhteydessä ja mahdollistanut siten lappeenrantaisille cheerleadereille loistavat puitteet lajin harrastamiselle. ”Lappeenrannan kaupungin tarjoamat cheerleadingin olosuhteet ovat ainutlaatuiset Suomessa. Käytän Lappeenrantaa ja LOMA Cheerleadersia muualla Suomessa esimerkkinä seuran ja kunnan toimivasta yhteistyöstä. Historian ensimmäisen Vuoden Cheerkunta -palkinnon myöntäminen on merkittävä huomionosoitus siitä, miten kunta voi mahdollistaa lajin harrastamisen ja kehittymisen loistavien tilojen avulla”, Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel kertoi luovuttaessaan palkintoa Lappeenrannan kaupungin edustajille.

Lappeenrannan kaupungin vs. liikuntajohtaja Petri Ruotsalainen vastaanotti palkinnon tyytyväisenä: ”On harvinaislaatuista, että tällainen palkinto myönnetään kunnalle. LOMA Cheerleadersin kanssa on ilo tehdä töitä ja on hienoa nähdä, miten montaa lasta, nuorta ja aikuista seura liikuttaa viikottain”, Ruotsalainen sanoi.

Myös LOMA Cheerleaders ry:n puheenjohtaja Mari Ruoho kiitti Lappeenrannan kaupunkia sen tarjoamista olosuhteista. Kunnallisten, lajiin suunniteltujen tilojen olemassaolo ei ole itsestäänselvyys. ”On hienoa, miten kaupunki on ottanut pienen seuran ja vielä melko pienen lajin huomioon liikuntapaikkarakentamisessa”, Ruoho kiittelee.