Uutiset > Yleinen > Alkuvuoden Start-kilpailut virtuaalitoteutuksena

Alkuvuoden Start-kilpailut virtuaalitoteutuksena

Alueelliset Start-kilpailut toteutetaan tänä keväänä virtuaalikilpailuina. Start-kilpailut ovat Suomen Cheerleadingliiton tukemaa toimintaa, jotka toteutetaan kunkin alueen seurojen itse organisoimana. Kilpailutapahtumat oli tarkoitus järjestää yleisötapahtumina 30.1. Jyväskylässä, 12.2. Tampereella, 13.2. Vantaalla ja 19.2. Seinäjoella. Todennäköisesti jatkuvien yleisötapahtumien rajoitusten vuoksi kilpailuiden toteutustapa päätettiin muuttaa virtuaalitoteutukseksi. Sähköiset kilpailutapahtumat tulivat tutuksi vuoden 2021 aikana, joten toteutustavan vaihto pystytään toteuttamaan ketterästi.

”On fantastista, että pystymme mahdollistamaan kilpailutoiminnan jatkuvuuden, vaikka emme pääsekään fyysisesti paikan päälle”, liiton tapahtumatuottaja Josefina ”Jose” Palvalin iloitsee hankalasta tilanteesta huolimatta.

Virtuaalikilpailussa joukkueiden kilpailusuoritukset kuvataan omalla harjoituspaikalla puhelimeen ladattavalla Vikis-sovelluksella. Virtuaalikilpailu muistuttaa normaalia kilpailutilannetta, sillä joukkue voi kuvata suorituksensa ainoastaan kerran ja suoritus tulee kuvata tietyn ajanjakson sisällä. Kilpailusuoritukset lähetetään kilpailun järjestäjälle ja varsinaisena kilpailupäivänä tuomarit arvostelevat kilpailusuoritukset striimin välityksellä. Kilpailu striimataan myös yleisölle.

”Vikis-työkalu on todella toimiva meidän tarpeisiimme ja meidän oli helppo ottaa järjestelmä käyttöön nopeasti viime vuoden kokemusten pohjalta. Järjestävät seurat ja osallistujat ovat sopeutuneet hienosti muuttuneisiin olosuhteisiin”, kehuu Palvalin.

Myöhemmin keväällä järjestettävät Spirit- ja Super-kilpailut pyritään järjestämään yleisötapahtumina. Virtuaalitoteutukseen ollaan kuitenkin valmiita siirtymään, mikäli yleisötapahtumien järjestäminen ei ole koronarajoitusten puitteissa mahdollista.

Lisätietoja:

SCL Tapahtumatuottaja Josefina Palvalin, p. 044 07 500 17

Kuva: Tero Wester