Uutiset > Yleinen > Cheersekamaajoukkue mitalitaistoon kolmen Y:n taktiikalla!

Cheersekamaajoukkue mitalitaistoon kolmen Y:n taktiikalla!

Liittojohtoinen cheersekamaajoukkue koottiin ensimmäisen kerran syksyllä 2020 ja vuoden päästä urheilijat saivat esimakua MM-osallistumisesta virtuaalikilpailuissa. Tällöin joukkue nappasi upeasti MM-pronssia. Tammikuussa 2022 joukkue aloitti valmistautumisen kohti huhtikuun MM-kilpailuita ajatuksella, että lyhyt kevätkausi on vain jatkumoa syyskaudesta.

”Voisi jopa sanoa, että liittojohtoisen sekamaajoukkueen näkökulmasta ei ole ollut poikkeusvuosia – on vain ollut aikaa, kun on harjoiteltu psyykkistä joustavuutta, suhtautumista epävarmuuteen ja aloitettu pohjan sekä yhteisen tarinan rakentamista, joka johtaa ahkeralla työnteolla ja unelmoinnilla korkeimmalle pallille”, joukkueen valmentajat Mija Schrey, Lotta Karvanen ja Sanna Karjalainen kommentoivat poikkeusvuosien vaikutusta.

Osa joukkueen urheilijoista on odottanut liittojohtoisen sekamaajoukkueen rakentamista yli 10 vuotta. Liittojohtoinen maajoukkue mahdollistaa sen, että joukkueeseen voi hakea urheilijoita yli seurarajojen. Kauden 2022 sekamaajoukkue onkin muodostunut kuuden eri seurajoukkueen urheilijoista ja myös valmentajat ovat lähtöisin eri seuroista.

 

Cheersekamaajoukkue esiintymässä 3.4.2022. Kuva: Tero Wester

Joukkueen kapteenit Eerik Joensuu ja Natalia Bartholdi summaavat joukkueen odottavaisia tunnelmia.

”Kisojen lähestyessä urheilijoiden innostus kasvaa kasvamistaan, kun pääsemme vihdoin paikan päälle Floridaan näyttämään taitomme maailmalle. Osalle urheilijoista MM-kilpailut ovat tutut kilpailut, mutta monelle kyseessä on ensimmäinen kerta. Jokainen urheilija on odottanut tätä hetkeä viimeiset kaksi vuotta. Nyt se vihdoin tapahtuu!”

”Joukkueen kiistämätön vahvuus on juurikin tuo into, jolla MM-kilpailuja kohti matkataan ja oppimisen halu, jolla kohdataan jokainen hetki. Joukkue on urheilullisesti tasaisen vahva ja lajitaidollinen vahvuus on pyramidit”, valmentajat ylistävät.

Sekamaajoukkueen valmentajat haluavat pysyä uskollisena suomalaiselle cheerleading-tyylille eli niin kutsutulle Suomi standardille. Maailmalla suomalaiset tunnetaan siitä, että teemme siistiä ja puhdasta cheerleadingia ilman erikoisia kommervenkkeja.

Joukkue tavoittelee Suomi standardia kolmen Y:n taktiikalla. Valmentajat avaavat mistä on oikein kyse.

” Ensimmäinen Y on yhteys. Eri seuroista tulevat urheilijat ja valmentajat ovat mahdollistaneet toisilta oppimisen ja Suomen sekamaajoukkueperheen oppien jakamisen eteenpäin. On tärkeä luoda yhteyttä urheilijoiden ja valmentajien välille ja yhtenäistää tekniikoita, ajattelua ja toimintatapoja. Leireillä on luotu yhteyttä hetkeen, tarinaamme ja omaan oloon”.

”Toinen Y on ylpeys. Joka hetki olemme ylpeitä siitä, että saamme tehdä tätä yhdessä, luoda omaa tarinaamme ja edustaa maatamme. Jokainen joukkueen jäsen luottaa toiseen sekä itseensä ja on mukana aina täysillä, taidosta tai asiasta riippumatta. ”

”Kolmas ja viimeinen Y on yksityiskohdat. Yksityiskohdista rakentuu kokonaisuus ja jokainen pieni asia; perusasento, hymy joukkuekaverille ja leuan nosto on tärkeä. Arvostamme huoliteltua ja hyvin tehtyä cheerleadingia.”

Joukkue esiintymässä 3.4.2022. Kuva: Tero Wester

Pian kisattavissa cheerleadingin MM-kilpailuissa selviää, kuinka joukkue suoriutuu ohjelmastaan ja mihin asti Suomi standard riittää tänä vuonna. Sekacheer-sarjassa mitaleista käydään erittäin tasainen kilpailu, sillä Suomen lisäksi kullasta taistelee tosissaan Yhdysvallat, Meksiko, Kanada, Saksa sekä Norja. Oli sijoitus mikä tahansa, kyseessä on monella tapaa ainutlaatuiset MM-kilpailut, sillä joukkue ei lähde Orlandoon yksin, vaan mukana on YLE:n nelihenkinen tiimi.

YLE on taltioinut ensimmäisen liittojohtoisen cheersekamaajoukkueen matkaa vuodesta 2020 lähtien. Loppuvuonna 2022 pääsemme nauttimaan neliosaisesta dokumenttisarjasta, jonka myötä koko Suomi pääsee kurkistamaan sekamaajoukkueen kulissien taakse. Dokumentin pääosassa nähdään päävalmentaja Mija Schreyn lisäksi urheilijoista Akseli Lintulaakso, Jukka Lönnqvist, Eerik Joensuu ja Miro Mäkinen.

 

Cheerleadingin MM-kilpailut järjestetään 20.-22.4. Orlandossa Yhdysvalloissa. Sijoitukset ovat selvillä 22.-23.4. välisenä yönä Suomen aikaa.

Medialle tiedoksi: Cheerleadingin maajoukkueiden lehdistötilaisuus järjestetään keskiviikkona 13.4. klo 13-14 Sporttitalolla Helsingissä. Lisätietoja täältä

Cheersekamaajoukkueen urheilijat löydät täältä