Uutiset > Yleinen > Lisenssikouluttaminen tuo seuralle monenlaisia hyötyjä – lue JSA:n kokemukset!

Lisenssikouluttaminen tuo seuralle monenlaisia hyötyjä – lue JSA:n kokemukset!

Alkuvuodesta 2021 jyväskyläläinen cheerleadingseura Jaguars Spirit Athletes (JSA) lähti pilotoimaan liiton lisenssikouluttamisen konseptia. Konseptin avulla seuran oma toimija voi kouluttautua lisenssikouluttajaksi ja kouluttaa seuran sisällä rajattoman määrän omia valmentajia. JSA:n lisenssikouluttajaksi ryhtyi liiton kouluttajanakin toiminut Tiia Parviainen, joka toimii seurassa valmennuspäällikkönä.

Lisenssikouluttaminen ei jää JSA:ssa ainoastaan pilotiksi, sillä seura on kokenut lisenssikouluttamisen erittäin hyödylliseksi. Puolentoista vuoden aikana Parviainen on kouluttanut yhteensä noin 30 seuransa valmentajaa.

”Lisenssikouluttaminen on sopinut JSA:lle tosi hyvin. Organisointi onnistuu hienosti seuran sisällä, koulutusmateriaali on tuttu ja sitä on voinut muokata seuran tarpeisiin riittävissä määrin. JSA on kiinnostunut myös tason 1-2 tekniikkakoulutusten lisenssikouluttamisesta, joten sekin jo kertonee meidän positiivisista kokemuksista!”, iloitsee Parviainen.

Lisenssikouluttaminen tarjoaa seuralle useita hyötyjä. Seura voi pitää koulutuksia niin usein kuin tarpeellista, minkä lisäksi koulutusmateriaalia on lupa räätälöidä seuran tarpeiden mukaisesti.

”Olemme lisänneet koulutusmateriaaliin muun muassa esimerkkejä seuran arvojen mukaisesta valmennuksesta ja treenisuunnitteluun liittyvää koulutusta”, kertoo Parviainen.

Seuran yhteiset koulutustilaisuudet lisäävät myös yhteisöllisyyttä, kun seuran valmentajat pääsevät kokoontumaan yhteen. Parviaisen mielestä on hienoa, että kokeneemmat valmentajat voivat tulla kertaamaan koulutukseen ja jakamaan osaamistaan myös nuoremmille valmentajille ilman erillistä osallistumismaksua.

Lisenssikouluttaminen on seuralle järkevää myös taloudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna.

”Lisenssikouluttamisen kertamaksu oli meille kannattavaa maksaa, kun koulutettavia on yli 15 ja tämä tuli täyteen jo ensimmäisellä koulutuskerralla. Jos seurasta löytyy iso porukka koulutettavia ja osaava kouluttaja, kannattaa lisenssikouluttamiseen lähteä ehdottomasti mukaan!”, kannustaa Parviainen.

Seuraava lisenssikouluttajien koulutustilaisuus järjestetään tilauksesta syyskauden alussa. Lisenssi on voimassa kaksi vuotta ja sen hinta on 1500 €. Tällä hetkellä koulutuslisenssi sisältää oikeuden kouluttaa valmentajia Ohjauksen perusteet -koulutuksen materiaaleilla.

Mikäli seuranne on kiinnostunut lisenssikouluttamisesta, pyydämme olemaan yhteydessä valmennusosaamisen kehittäjään Nita Rikströmiin (nita.rikstrom@scl.fi)