Uutiset > Yleinen > Uskomatonta mutta totta – Suomelle neljä EM-kultaa!

Uskomatonta mutta totta – Suomelle neljä EM-kultaa!

Suomi voitti neljä EM-kultaa ja yhteensä kahdeksan mitalia tänään päättyneissä cheerleadingin EM-kilpailuissa Ateenassa, Kreikassa. Suomi teki uskomattoman tempun voittaen kaikkien aikuisten sarjojen euroopanmestaruudet! Suomi voitti aikuisten sarjoissa kolme EM-kultaa sekä yhden EM-pronssin. Juniorisarjoissa Suomi ansaitsi yhden EM-kullan, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

HAC Elite kruunattiin naisten cheer-sarjassa Euroopan mestariksi! Joukkue lähti EM-finaaliin paalupaikalta ja joukkue pystyi säilyttämään sijoituksensa norjalaisten kovasta vastuksesta huolimatta. Kaksi edellistä euroopanmestaruutta voittanut norjalainen Viqueens Spirit -joukkue taipui hopealle yli 20 pisteen erolla Eliteen.

”Olemme odottaneet tätä mestaruutta kauan, sillä edellinen euroopanmestaruus on vuodelta 2017. Tuntuu mielettömältä, että monen vuoden työn jälkeen me saavutettiin se!”, Elite-joukkueen kapteeni Tuuve Häkkinen kommentoi mestaruuden selvittyä. ”Vaikka pienen pieniä yksityiskohtia jäi hampaankoloon, olemme tosi tyytyväisiä finaalisuoritukseen”, jatkaa kapteeni Hanna Stocklin.

Myös pronssi meni naisten cheer-sarjassa Norjaan, sillä toinen finaaliin yltänyt suomalaisedustaja, helsinkiläinen Golden Spirit Angels, jäi kilpailusuoritukseen mahtuneiden virheiden takia niukasti mitaleiden ulkopuolelle. Kolmas suomalaisedustaja, tamperelainen Pyrintö Cheer Team Flames, karsiutui EM-finaalista.

Aikuisten sekacheer-sarjasta muodostui niin ikään Suomen ja Norjan välinen mitalikamppailu, jonka Suomi vei lopulta nimiinsä. Helsinkiläinen Funky Team Gorillaz -joukkueen upea suoritus palkittiin euroopanmestaruudella!

”Sanoinkuvailemattoman upeaa voittaa euroopanmestaruus kauden parhaalla suorituksella! Jännitys pysyi viimeiseen asti, kun Norja oli niin kova vastus”, Gorillaz-joukkueen valmentaja Mija Schrey kommentoi voiton ratkettua.

Toinen suomalaisedustaja, helsinkiläinen HAC Xray jäi hienosta onnistumisesta huolimatta mitalisijojen ulkopuolelle.

Tamperelainen Dream Team Dancers tanssi ylivoimaiseen euroopanmestaruuteen aikuisten cheertanssisarjassa! Suomalaista käsialaa oleva koreografia, Euroopan paras tanssitekniikka sekä joukkueen energisyys siivittävät joukkueen EM-kultaan selkeän piste-eron turvin. Dancers- joukkueen edellinen euroopanmestaruus on vuodelta 2015.

”Tämä euroopanmestaruus näytti sen, kuinka olemme jo vuosien ajan tehneet töitä järkevästi ja suurella sydämellä. Olemme uskoneet unelmaamme”, Dancers- joukkueen valmentaja Arla Tanner kommentoi herkistyneenä.

Tanssisarjan hopea meni Sloveniaan, mutta oululainen Northern Lights Cheerleading Ladies Dance Team saavutti upeasti EM-pronssia! Kolmas suomalaisedustaja, helsinkiläinen HAC Dance Elite sijoittui viidenneksi. Tanssisarjaan osallistui yhteensä 19 joukkueitta, joten suomalaisten yhteispanos EM-finaalissa oli huikea.

Myös Suomen junioreille euroopanmestaruus ja huikea mitalisaldo!

Suomi hallitsi tyttöjen cheer-sarjaa ylivoimaisesti napaten kaksoisvoiton! Euroopanmestariksi kruunattiin HAC Junior Elite ja EM-hopeaa nappasi Golden Spirit Whitelighters. Pronssille ylsi Itävalta.

”Ei tämä tunnu lainkaan todelta! Asetimme kauden alussa euroopanmestaruuden tavoitteeksi ja tuntuu tosi hyvältä, että me saavutettiin se!” Junior Eliten kapteenit iloitsevat. ”Maailman ylpein fiilis. Tämä oli meidän tavoite ja unelma – ja nyt se kulta roikkuu meidän kaulassa”, valmentaja Nina Nyberg jatkaa iloiten.

 

 

 

 

 

Junioreiden sekacheer-sarjassa Suomen molemmat edustusjoukkueet ylsivät upeasti EM-mitaleille. Helsinkiläinen Funky Team Blackbackz sijoittui EM-hopealla ja Golden Spirit Dragons EM-pronssille Norjan noustessa korkeimmalla podiumille.

Tyttöjen cheertanssisarjassa Slovenia nappasi kaksoisvoiton. Molemmat suomalaisedustajat nähtiin kuitenkin upeasti EM-finaalissa. Espoolainen FDE Juniors sijoittui EM-finaalissa lopulta neljänneksi ja helsinkiläinen HAC Junior Dance Elite viidenneksi.

 

EM-finaalin 2022 tulokset:

Naisten cheer-sarja (Cheer Aikuiset All Girl Level 6)

 1. HAC Elite / Suomi – 429 p
 2. Viqueens Spirit / Norja – 407 p
 3. NRC Tigers Senior All Girl Elite / Norja – 393,5 p
 4. Golden Spirit Angels / Suomi – 388,5 p

 

8. PCT Flames / Suomi

Aikuisten sekacheer-sarja (Cheer Aikuiset Coed Level 6)

 1. Funky Team Gorillaz / Suomi – 425,5 p
 2. NRC Tigers Senior Coed Elite / Norja – 420,5 p
 3. Viqueens Force / Norja – 393,5 p
 4. HAC Xray / Suomi – 374 p

Aikuisten cheertanssisarja (Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom)

 1. Dream Team Dancers / Suomi – 427 p
 2. LADIES / Slovenia – 414 p
 3. NL Ladies Dance Team / Suomi – 408,5 p

5.HAC Dance Elite / Suomi – 368 p

 

Tyttöjen cheer-sarja (Cheer Juniorit All Girl Level 5)

 1. HAC Junior Elite / Suomi – 410 p
 2. Golden Spirit Whitelighters / Suomi – 399,5 p
 3. Unique Dragons / Itävalta – 388 p

Junioreiden sekacheer-sarja (Cheer Juniorit Coed Level 5)

 1. NRC Tigers Junior Coed Elite / Norja – 384,5 p
 2. Funky Team Blackbackz / Suomi – 361 p
 3. Golden Spirit Dragons / Suomi – 351 p

Junioreiden cheertanssisarja (Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom)

 1. TWIST DIVAS / Slovenia – 400 p
 2. JUNIOR LADIES / Slovenia – 384,5 p
 3. KCD Fierce / Norja – 384 p
 4. FDE Juniors / Suomi – 376 p
 5. HAC Junior Dance Elite / Suomi – 364,5 p

 

EM-kilpailuihin osallistui yhteensä 2 100 urheilijaa 21 eri maasta.

Kuvia EM-edustajista