Uutiset > Yleinen > Kisakauden startti lähestyy – tässä loppuvuoden kisatapahtumat!

Kisakauden startti lähestyy – tässä loppuvuoden kisatapahtumat!

Cheerleadingliiton kilpailukausi käynnistyy! 

Kauden 2022-2023 kilpailukausi käynnistyy joulukuussa alueellisten Start-kilpailuiden merkeissä.

Joulukuun kisatapahtumat

+ näytöstapahtuma Active Cheer STAGE la 17.12. Vantaalla (lisätiedot ja lipunmyynti)

Lipunmyynti tapahtumiin on käynnistynyt!

Mikä ihmeen Start-kilpailu?

Cheerleadingliiton kilpailujärjestelmä koostuu Start-, Spirit-, Super- ja SM-kilpailuista. Start-kilpailut ovat alueellisia, paikallisen cheerleadingseuran järjestämiä kilpailuja, jotka ovat suunnattu kaikille ja kaiken ikäisille! Usein Start-kisoissa nähdään koko cheerleadingin upea harrastajakirjo – mineistä klassikoihin, ja ensi kertaa kisaavista SM-tason joukkueisiin.

Start-kilpailuja pyritään järjestämään jokaisella alueella (eteläinen, itä, länsi, pohjoinen) kaksi kertaa kauden aikana. Näin ollen jokaisen joukkueen on mahdollista kilpailla omalla alueella ja omassa sarjassa vähintään kahdesti kaudessa.

Start-kilpailu kauden ja kisauran käynnistäjänä

Nimensä mukaisesti Start-kilpailut symboloivat alkua. Start-kisat käynnistävät kilpailevien joukkueiden kisakauden, minkä lisäksi Start-kisat ovat usein monen cheerleaderin ensimmäinen kisakokemus. Start-kilpailut ovat ainoa kisatapahtuma, jossa myös 7-8 vuotiaat pääsevät kilpailemaan.

Start-kilpailujen myötä korkeammalla tasolla kilpailevat joukkueet pääsevät kilpailemaan useasti ja rakennuttamaan kilpailukoreografiaansa kauden aikana askel kerrallaan. Start-kilpailuissa joukkue suorittaa usein pelkistetymmän kilpailuohjelman, jota he lähtevät vaikeuttamaan kevättä kohti.  Start-kilpailuista saadun tuomaripalautteen perusteella joukkueet muokkaavat ohjelmaansa kohti kauden tärkeämpiä kisoja.

Junioreiden MM-karsinta Start-kisojen yhteydessä

Joulukuun Start Etelä-kilpailun yhteydessä järjestetään myös junioreiden MM-karsinta. Kilpailun perusteella valitaan Suomen edustajat kevään 2023 MM-kilpailuiden juniorisarjoihin!

Start-kisojen lipunmyynti & striimaus

Cheerleading on parasta paikan päällä, joten kannattaa suunnata katsomoon nauttimaan vauhdikkaasta lajista! Saapumalla paikan päälle anna tuen ja kannustuksen kisaaville joukkueille sekä paikalliselle cheerleadingseuralle. Lipunmyynti joulukuun Start-kilpailuihin on käynnistynyt.

Aina ei kuitenkaan ole mahdollista seurata kisoja parhaimmilta paikoilta. Kauden 2022-2023 Spirit-, Super- ja SM-kilpailut näytetään suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelusta. Start-kilpailut järjestävä seura voi halutessaan järjestää striimauksen.  Seuraathan siis tapahtuman järjestävän seuran tiedotuskanavia mahdollisen striimin osalta.

 

KATSO KAUDEN 2022-2023 KISAKALENTERI

 

Kuva: Tero Wester