Uutiset > Yleinen > Suomen sekamaajoukkue tavoittelee MM-mitalin kirkastamista kovatasoisessa sekacheer-sarjassa!

Suomen sekamaajoukkue tavoittelee MM-mitalin kirkastamista kovatasoisessa sekacheer-sarjassa!

Suomen liittojohtoinen sekamaajoukkue kilpaili liveyleisön edessä ensimmäistä kertaa vuoden 2022 MM-kilpailuissa. Tällöin joukkue ylsi nappisuoritukseen sekä semifinaalissa että finaalissa, mikä palkittiin kovassa sekacheer-sarjassa MM-pronssilla. MM-mitalin kirkastaminen on joukkueen tavoitteena 19.4. alkavissa cheerleadingin MM-kilpailuissa.

Joukkueen päävalmentaja Mija Schrey kuitenkin muistuttaa, ettei korrelaatiota ja syy-seuraussuhdetta tule sekoittaa toisiinsa.

”Tarkoitan, että viime vuoden onnistumisesta ei tule johtaa liiallisia päätelmiä, vaan joka vuosi valmistautumiseen tulee suhtautua uniikkina hetkenä ajassa ja elää hetkessä. Toki viime vuoden onnistumisen myötä meillä on jonkinlainen ajatus ja varmuus siitä, että millainen valmistautuminen voi mahdollistaa onnistumisen”.

Myös joukkueen kapteenit Natalia Bartholdi ja Taneli Fils ovat samoilla linjoilla.

”Viime kauden onnistuminen antoi uskoa siihen, että valmistautumisen runko oli toimiva ja sitä sitten hiottiin sopimaan tämän kauden vaatimuksiin ja joukkueeseen. Joukkueella on kova tahto ja usko siihen, että pystymme kahteen puhtaaseen suoritukseen kilpailuissa myös tänä vuonna”, Bartholdi kertoo.

Kuva: Janne Pasanen / JPasanen Photography

Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta yksi kolmasosa joukkueesta

Schreyn lisäksi joukkueen valmennustiimiin kuuluvat Sanna Karjalainen, Lotta Karvanen ja Eeva Perkiö. Lisäksi valmennustiimiä tukee mentori Jarkko Jokinen. Joukkueen valmistautuminen kohti kevään 2023 on sujunut Schreyn mukaan odotetusti. Matkaan on mahtunut onnistumisia, yllätyksiä, hyviä ja huonoja hetkiä. Valmistautuminen on ollut edelliskausia helpompaa sen osalta, että nyt joukkueelle on kertynyt historiaa ja kokemusta liittojohtoisessa maajoukkueessa urheilemisesta. Joukkueessa on tällä kaudella 20 urheilijaa, jotka ovat kilpailleet MM-lavalla aikaisemmin, mikä on huomattavasti enemmän viime kauteen verrattuna.

Kokemuksen lisäksi joukkue on onnistunut kasvattamaan pääkaupunkiseudun ulkopuolisten urheilijoiden määrää.

”On erittäin tärkeää, että saadaan aktivoitua koko Suomen laajuisesti urheilijat unelmoimaan, hakemaan ja osallistumaan maajoukkuetoimintaan. Näin saamme kerättyä mahdollisimman hyvän joukkueen edustamaan Suomea. Nyt pk-seudun ulkopuolelta on yksi kolmasosa joukkueesta”, Schrey kertoo.

”Joukkue on keskittynyt paristunt-elementtien lisäämiseen sekä ohjelman flow’hun”

Tämän kauden sekamaajoukkue on kapteenien mukaan täynnä mahtavia persoonia ja taitavia urheilijoita, jotka tekevät ahkerasti töitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

”Joukkue osaa myös pitää hauskaa kovan tekemisen lomassa”, Bartholdi kertoo.

Schrey nimeää sekamaajoukkueen vahvuudeksi urheilijoiden tasalaatuisuuden, minkä myötä ohjelmassa olevia taitoja on voitu jakaa kaikille joukkueen jäsenille. Tällä kaudella joukkue on keskittynyt paristunt-elementtien lisäämiseen sekä ohjelman flow’hun eli taitojen saumattomampaan yhdistämiseen. Tämä lisää ohjelman tahtia, mukaansatempaavuutta sekä urheilullisesta näkökulmasta tietysti myös haastavuutta.

Tämän vuoden ohjelmasta on haluttu tehdä mahdollisimman viihdyttävä ensitahdeista lähtien. Koreografian vauhdikkuus pitää katsojan pauloissaan koko show’n ajan. Schreyn mukaan ohjelman wau-hetki löytyy tänä vuonna ensimmäisestä pyramidista.

”Katsojan kannattaa kiinnittää huomiota ensimmäiseen pyramidiin, joka on meidän ’this is why I love Suomi’ kohta ohjelmassa”, Schrey vinkkaa.

”Mitalin uusiminen vaatii Suomi Standard ohjelman suorittamisen kaksi kertaa Orlandon lavalla”

Joukkueen ohjelma on tarpeeksi haastava MM-mitalitaistoon, mutta se ei itsessään riitä. Kovatasoisessa sekacheer-sarjassa Suomen joukkueen tulee suoriutua ohjelmasta hyvin ansaitakseen finaalipaikan ja täydellisesti yltääkseen mitaleille.

Mitalin uusiminen vaatii Suomi Standard ohjelman suorittamisen kaksi kertaa Orlandon lavalla. Tämä vaatii maajoukkueessa yhteistyötä, fiksuja valintoja, itsestä ja toisista oppimista, venymistä, parhaansa tekemistä, oman ajan priorisoimista, luottamusta, ja taistelutahtoa. Tärkeää on keskittyä omaan tekemiseen ja siihen, mihin voi itse vaikuttaa”, Schrey luettelee.

Suomi tunnetaan maailmalla siististä ja puhtaasta tekemisestä ilman suurempia kommervenkkeja ja tästä nimitys Suomi Standard on peräisin. Sekacheer-sarjassa mitalitaisto on tunnetusti äärimmäisen tiukka ja erot todella pienet. Suomen lisäksi mitalitaistossa ovat vahvasti mukana Yhdysvallat, Taiwan, Meksiko, Puerto Rico, Kanada, Saksa ja Norja. Suomi Standard -ohjelmaan yltämällä Suomella on mahdollisuus haastaa kilpakumppanit ympäri maailmaa.

Suomen sekamaajoukkue aloittaa MM-taipaleensa torstaina semifinaalipäivänä. Joukkueen semifinaalisuoritus nähdään Suomen aikaan klo 23.05. Sekacheer-sarjan MM-mitalit ratkotaan perjantain MM-finaalissa klo 0.30-2.30.

Kuvaaja: Janne Pasanen / JPasanen Photography

Sekamaajoukkueen urheilijat

Kuvia maajoukkueesta

Kisa-aikataulu