Uutiset > Yleinen > Suomen juniorimaajoukkueet itsevarmoina MM-mitalitaistoon!

Suomen juniorimaajoukkueet itsevarmoina MM-mitalitaistoon!

Cheerleadingin MM-kilpailut käynnistyvät tänään Orlandossa, Yhdysvalloissa. Aikuisten liittojohtoisten maajoukkueiden lisäksi MM-lavalla nähdään Suomen väreissä kolme upeaa juniorijoukkuetta! Jokainen joukkueista lähtee tavoittelemaan maailmanmestaruutta. Junioreiden semifinaali kisataan keskiviikkona ja MM-finaali torstaina aikuisten semifinaalin jälkeen.

Suomen junioriedustajat ovat seurajoukkueita, jotka lunastivat itselleen MM-edustuspaikan joulukuussa 2022 käydyissä MM-karsintakilpailuissa. Viime kauden tapaan joukossa on useamman seuran yhteistyöprojekteja. MM-kilpailuiden juniorisarjassa urheilijat ovat 15-18 -vuotiaita.

Team Finland Junior All Girl valmiina lunastamaan tyttöjen cheer-sarjan valtikan takaisin Suomeen!

Team Finland Junior All Girl

Suomen juniorimaajoukkue tyttöjen cheer-sarjassa, Team Finland All Girl, aloittaa MM-urakkansa keskiviikkona junioreiden semifinaalipäivänä. Urheilijoiden nuoresta iästä huolimatta joukkueessa on hurjasti arvokisakokemusta. Itsevarmuutta huokuva joukkue lähtee luottavaisin mielin taistoon junioreiden maailmanmestaruudesta.

Team Finland Junior All Girl – joukkue on neljän seuran yhteistyöprojekti, kuten myös edustuksemme junioreiden sekasarjassa. Molempien joukkueiden taustalla ovat helsinkiläiset Funky Team, Golden Spirit ja Helsinki Athletics Cheerleaders sekä Keski-Uudellamaalla toimiva Spirit Shakin’ Cheerleaders.

Joukkuetta valmentavat Emilia Granholm, Amanda Alinikula ja Nina Nyberg. Kaikki valmentajat tulevat eri seuroista, minkä joukkue kokee suureksi vahvuudekseen. Joukkueen valmistautuminen kohti kauden 2023 MM-kisoja on valmentajien mukaan sujunut loistavasti ja takana on onnistunut kausi. Taitavan ja kokeneen joukkueen vahvuudet löytyvät stunteista ja pyramideista.

”Vahvuutena on ehdottomasti myös joukkueen omistaneisuus ja yhtenäisyys”, valmentajat kertovat.

Joukkue lähtee MM-kilpailuihin tavoittelemaan maailmanmestaruutta.

”Joukkueessa on kova usko tekemiseen ja maailmanmestaruuteen. Joukkueen kokemuksen huomaa treeneissä sekä kisoissa. Tunnelma on rento, eikä kenelläkään ole paniikkia että olisi menossa ensimmäistä kertaa kisoihin. Meillä on erittäin taitava joukkue, täynnä lahjakkaita urheilijoita”, kapteenit kertovat.

Team Finland Junior All Girl joukkueessa urheilee 28 urheilijaa, jotka tulevat neljästä eri seurasta.

 • Helsinki Athletics Cheerleaders, Helsinki (13 urheilijaa)
 • Golden Spirit, Helsinki (8 urheilijaa)
 • Spirit Shakin’ Cheerleaders, Keski-Uusimaa (4 urheilijaa )
 • West Coast Vikings Cheerleaders, Vaasa (2 urheilijaa)
 • Funky Team, Helsinki (1 urheilija)

Viime vuonna Suomi sai tyttöjen cheer-sarjassa MM-hopeaa ja vuoden 2021 digikisoissa Suomi voitti sarjan maailmanmestaruuden.

Team Finland Junior Pom ensimmäinen espoolainen MM-edustaja!

Team Finland Junior Pom. Kuva: Tero Wester

Suomen edustaja junioreiden cheertanssisarjassa, Team Finland Junior Pom, on historian ensimmäinen espoolainen MM-kisoissa Suomea edustanut joukkue. Funky Cheer Team Espoon joukkue voitti joulukuussa käydyt MM-karsintakilpailut ja lunasti siten lipun kisakoneeseen.

Vaikka joukkueen kaikki urheilijat astuvat MM-lavalle ensimmäistä kertaa keskiviikkona, on kyseessä silti kokenut joukkue, joka on tanssinut pitkään yhdessä. Joukkuetta valmentavat Maija-Helena Mälkiä, Eveliina Vainikainen ja Annemari Valli. Joukkue on kertonut tavoittelevansa maailmanmestaruutta vahvalla Suomi-teemaisella koreografialla, joka tuo esiin joukkueen vahvuudet: vahvan ja energisen pom-tekniikan.

Joukkueesta huokuu ilo, innostus ja ylpeys. Valmentajat kuvailevat kulunutta kautta huikeaksi matkaksi. Yhtenäiseen ja vahvaan suoritukseen yltäessään joukkue voi todenteolla taistella maailmanmestaruudesta junioreiden cheertanssisarjassa.

Joukkue koostuu 23 taitavasta cheertanssijasta, joista 21 tulee Funky Cheer Team Espoo -seurasta ja kaksi Helsinki Athletics Cheerleaders-seurasta.

Viime vuonna Suomi sijoittui junioreiden cheertanssisarjassa neljänneksi.

 

Team Finland Junior Coed kunnianhimoa huokuen MM-mitalitaistoon!

Team Finland Junior Coed

Suomen juniorimaajoukkue sekasarjassa, Team Finland Junior Coed, kokoaa yhteen Suomen taitavimmat juniori-ikäiset sekacheer-urheilijat. Joukkue on kauden alusta alkaen asettanut tavoitteekseen voittaa maailmanmestaruus. Tositoimiin joukkue pääsee keskiviikkona junioreiden semifinaalipäivänä.

”Mitä lähemmäksi kisoja mennään, sitä suuremmaksi kunnianhimo tavoitettamme eli maailmanmestaruutta kohtaan on noussut. Olemme sitoutuneita tavoitteiseen, tavoite yhdistää meidän joukkuetta”, joukkueen kapteenit kertovat.

Kunnianhimoista ja määrätietoista joukkuetta valmentavat Henri Haukkovaara, Sofia Rissanen ja Katja Uusitalo. Tyttöjen cheer-sarjan edustajan tavoin kyseessä on neljän seuran yhteistyön lopputuote. Joukkueen taustalla ovat helsinkiläiset Funky Team, Golden Spirit ja Helsinki Athletics Cheerleaders sekä Keski-Uudellamaalla toimiva Spirit Shakin’ Cheerleaders. Edellä mainittujen seurojen lisäksi joukkueessa urheilee myös tamperelaisen ja kotkalaisen cheerleadingseuran urheilijoita.

Joukkue lunasti MM-edustuspaikan joulukuussa käydyissä MM-karsintakilpailuissa ylivoimaisella esityksellä. Viime vuonna Suomi jäi junioreiden sekacheer-sarjassa niukasti neljänneksi, mutta tänä vuonna onnistuessaan joukkue ilmoittautuu todenteolla taisteluun maailmanmestaruudesta.

Team Finland Junior Coed joukkueessa urheilee 28 urheilijaa, jotka tulevat kuudesta eri seurasta.

 • Funky Team, Helsinki (13 urheilijaa)
 • Golden Spirit, Helsinki (5 urheilijaa)
 • Helsinki Athletics Cheerleaders, Helsinki (3 urheilijaa)
 • Spirit Shakin’ Cheerleaders, Keski-Uusimaa (3 urheilijaa)
 • Dream Team Cheerleaders, Tampere (2 urheilijaa)
 • Golden Eagles, Kotka (1 urheilija)

Löydät kilpailuaikataulun täältä .