Uutiset > Yleinen > Suomen maajoukkueet selvittivät tiensä MM-finaaliin tapahtumarikkaan päivän päätteeksi!

Suomen maajoukkueet selvittivät tiensä MM-finaaliin tapahtumarikkaan päivän päätteeksi!

Suomen aikuisten maajoukkueet selvittivät odotetusti tiensä cheerleadingin MM-kilpailuiden finaaliin Orlandossa, Yhdysvalloissa torstaina 20.4. kisatussa semifinaalissa. Itse kilpailupäivä oli kaukana odotetusta, sillä areenan useat aiheettomat palohälytykset sotkivat naisten cheer-sarjan ja sekacheer-sarjan kulun. Naisten cheermaajoukkue ja cheertanssimaajoukkue lähtevät huomiseen MM-finaaliin sijalta kolme, ja sekamaajoukkue sijalta kahdeksan.

Häiriöiden seurauksena kaikki naisten cheer-sarjan ja sekacheer-sarjan joukkueet lunastivat paikan huomiseen MM-finaaliin. Palohälytysten aiheuttaman viivästyksen vuoksi esitysvuoroa odottaneet joukkueet saivat valita haluavatko he esittää semifinaalivedon varmasta finaalipaikasta huolimatta. Suorituksessa sai myös tehdä mitä halusi. Siten semifinaalin pisteet eivät ole vertailukelpoisia naisten ja sekacheer-sarjoissa.

Naisten cheermaajoukkue ehti kuitenkin esiintyä ennen palohälytyksiä. Joukkue ei yltänyt parhaimpaansa MM-semifinaalissa, vaan ohjelmaan mahtui valitettavia virheitä. Yhdysvallat sen sijaan suoriutui hyvin ja lähtee MM-finaaliin ykkösenä. Suomen ohi kiilasi semifinaalissa yllättäen myös Meksiko. Joukkueen onneksi semifinaalin pisteillä ei ole vaikutusta lopulliseen sijoitukseen.

”Ei ollut meidän paras suoritus tämä semifinaali, mikä harmittaa. Onneksi ainoa millä on merkitystä, on huominen finaalisuoritus”, kertoo joukkueen kapteeni Tuuve Häkkinen semifinaalisuorituksen jälkeen.

Suomen sekacheermaajoukkue ei ehtinyt suorittaa semifinaalivetoaan ennen häiriöitä, mutta päätti kuitenkin nousta lavalle tuntien odottelun jälkeen. Pitkä odottelu näkyi joukkueen suorituksessa ja joukkue lähtee MM-finaaliin kahdeksannelta sijalta.

”Sitä ei ole vielä mielikuvissa tehty”, kommentoi joukkueen päävalmentaja Mija Schrey palohälytysten aiheuttamaa kaaosta ja odottelua.

Cheertanssisarjan MM-semifinaali kilpailtiin eri areenalla, joten sarja saatiin vietyä läpi suunnitelmien mukaisesti. Suomen cheertanssimaajoukkue loisti semifinaalissa ja osoitti kuuluvansa mestaruustaistoon. Suomen edelle kiilasivat semifinaalissa Yhdysvallat ja Japani. Suomi oli ainut eurooppalainen joukkue viiden parhaan joukossa.

”Tosi hyvä suoritus semifinaaliin, sopivasti jäi vähän parannettavaa finaalia ajatellen. Saatiin oma rutiinisuoritus tehtyä, mikä oli tavoitteenakin”, kommentoi joukkueen kapteeni Jenna Rajala.

Cheerleadingin MM-finaali kisataan huomenna perjantaina 21.4. myöhään illalla Suomen aikaa. Tulokset ovat selvillä varhain lauantaiaamuna. MM-finaalia voi seurata maksutta Olympic Channelilta.

Semifinaalin tulokset 20.4.

*Cheer-sarjojen semifinaalisijoitukset eivät ole vertailukelpoisia keskenään. Joukkueet saivat häiriötilanteen jälkeen esittää haluamansa suorituksen.

 

Cheertanssisarja

 1. Yhdysvallat, 87.57 p
 2. Japani, 86.14 p
 3. Suomi, 82.79 p
 4. Australia, 80.07 p
 5. Meksiko, 77.0 p
 6. Itävalta, 75.79 p
 7. Korea, 73.07 p
 8. Wales, 72.71 p
 9. Ruotsi, 72.43 p ja Skotlanti 72.43 p

Naisten cheer-sarja

 1. Yhdysvallat
 2. Meksiko
 3. Suomi
 4. Kanada
 5. Ruotsi
 6. Norja
 7. Itävalta
 8. Englanti
 9. Tanska
 10. Saksa

Sekacheer-sarja

 1. Yhdysvallat
 2. Taiwan
 3. Norja
 4. Kanada
 5. Meksiko
 6. Ruotsi
 7. Englanti
 8. Suomi
 9. Puerto Rico
 10. Saksa
 11. ICU Athletes 2023
 12. Haiti