Uutiset > Yleinen > Suomelle junioreiden MM-hopeaa!

Suomelle junioreiden MM-hopeaa!

Suomi on voittanut MM-hopeaa tyttöjen cheer-sarjassa Yhdysvaltojen Orlandossa käydyissä MM-kilpailuissa torstaina 20.4. MM-finaaliin paalupaikalta lähtenyt junioreiden sekamaajoukkue taipui neljänneksi ja junioreiden cheertanssimaajoukkue niukasti viidenneksi.  

15-18 vuotiaista urheilijoista koostuva tyttöjen cheermaajoukkue ylsi MM-finaalissa loistavaan suoritukseen, mutta se ei riittänyt tavoiteltuun MM-kultaan. Yhdysvallat vei voiton selkeällä yli kahdeksan pisteen erolla. Ruotsi oli kolmas.

”Meillä oli hieno ohjelma, ja kukaan ei tule sitä viemään pois. Tällä hetkellä päällimmäinen fiilis on kuitenkin pettymys, koska kultaa tultiin hakemaan”, kertoo selkeästi pettyneen oloinen joukkueen kapteeni Aino Appelsin.

Junioreiden sekamaajoukkue lähti MM-finaaliin paalupaikalta, mutta ohjelmaan mahtuneiden virheiden myötä joukkue taipui lopulta neljänneksi. Sijoitus oli joukkueelle valtava pettymys. Voiton vei Yhdysvallat, hopea meni Meksikoon ja pronssi Englantiin.

”Niin paljon parempaa oltiin täältä hakemassa ja sitten se päättyy näin karusti tämä tarina. Ohjelma ei mennyt niin nappiin kun se olisi voinut mennä. Onhan se valtava pettymys, että oltiin semifinaalissa ensimmäisellä sijalla ja nyt se sitten päättyi mitalisijojen ulkopuolelle”, kertoo joukkueessa urheileva Lucas Sjöqvist.

Espoolainen junioreiden cheertanssimaajoukkue teki hienon MM-kisadebyytin ja vakuutti MM-lavalla energiallaan. Joukkue jäi lopulta niukasti mitalien ulkopuolelle sijoituksen ollessa viides.

”Me parannettin tosi paljon eiliseltä. Se, että jäätiin mitalien ulkopuolelle 0,9 pisteellä tuntuu tosi pahalta”, joukkueen kapteeni Marja Kokkila kertoo palkintojenjakotilaisuuden jälkeen.

Suomen MM-edustajat ovat juniorisarjoissa seuramaajoukkueita, jotka lunastivat paikkansa joulukuussa 2022 käydyissä MM-karsintakilpailuissa. Tyttöjen ja junioreiden sekamaajoukkue ovat neljän seuran yhteistyöprojekteja. Joukkueiden taustalla ovat helsinkiläiset cheerseurat Funky Team, Golden Spirit ja Helsinki Athletics Cheerleaders sekä Keski-Uudellamaalla toimiva Spirit Shakin’ Cheerleaders. Cheertanssimaajoukkue on Funky Cheer Team Espoo -seurasta.

Junioreiden MM-finaali:

Tyttöjen cheer-sarja

 1. Yhdysvallat, 93.64 p
 2. Suomi, 85.21 p
 3. Ruotsi, 79.64 p

Junioreiden sekacheer-sarja

 1. Yhdysvallat, 90.64 p
 2. Meksiko, 82.43 p
 3. Englanti, 81.93 p
 4. Suomi, 76.07 p

Junioreiden cheertanssisarja

 1. Yhdysvallat, 88.07 p
 2. Japani, 85.43 p
 3. Meksiko, 78.21 p
  5. Suomi, 77.36 p