Uutiset > Yleinen > Suomelle cheertanssin MM-pronssia – taistelu cheer-sarjojen mestaruuksista alkamassa!

Suomelle cheertanssin MM-pronssia – taistelu cheer-sarjojen mestaruuksista alkamassa!

Suomi on saavuttanut kovatasoisessa cheertanssisarjassa upeasti MM-pronssia Orlandossa, Yhysvalloissa. Joukkue lähti finaaliin kolmossijalta, ja säilytti asemansa myös MM-finaalissa. Cheertanssisarjan voiton vei viime vuoden tapaan Yhdysvallat ja hopealla sijoittui niin ikään ennakkosuosikkeihin kuulunut Japani.

Suomi suoriutui suomalaista käsialaa olevasta koreografiasta upeasti sekä semifinaalissa että MM-finaalissa.

”Tänään nähtiin todella vahvaa tanssimaajoukkueen tekemistä ja pystyttiin korjaamaan muutamia juttuja eiliseltä. Täytyy olla ylpeä joukkueesta. Täydellistä suoritusta ei ole, mutta joukkue teki tänä vuonna kaksi todella onnistunutta suoritusta ja nautti tekemisestään. Pystyttiin näyttämään MM-lavalla tosi hienoja taitoja ja tuomaan koreografian visuaalisuus hienosti esille.  Näytimme kuinka suomalainen cheertanssi on taas mennyt harppauksen eteenpäin”, kertoo cheertanssimaajoukkueen päävalmentaja Mila Tanttu finaalivedon jälkeen.

Joukkueen kapteenit kuvailevat sijoitusta voitetuksi MM-pronssiksi.

”Aivan mielettömät tunnelmat. Sarjan taso oli todella korkea, eikä me todellakaan hävitty huonoille. Nyt voi olla tosi ylpeä just tästä mitalista”, iloitsee joukkueen kapteeni Lyyra Simpura.

Myös viime vuonna Suomi oli cheertanssisarjan kolmas.

Cheer-sarjojen maailmanmestaruuksista kilpaillaan klo 0.30 Suomen aikaa alkavassa MM-finaalissa. MM-mitalistit ovat selvillä Suomen aikaa klo 4. Kilpailuja voi seurata maksutta www.cheerunion.org sekä Olympic Channelilta.

MM-finaalin pisteet

Cheertanssisarja

  1. Yhdysvallat, 89.07 p
  2. Japani, 86.50 p
  3. Suomi, 80.79 p

Lue lisää joukkueesta

Lisätietoja:

SCL viestintä- ja markkinointikoordinaattori Wilma Sirkka
puh. +358 50 304 7987