Uutiset > Yleinen > MM-kisoista yhteensä kolme mitalia – Suomi taipui karvaasti MM-hopealle naisten cheer-sarjassa

MM-kisoista yhteensä kolme mitalia – Suomi taipui karvaasti MM-hopealle naisten cheer-sarjassa

Suomi on joutunut luovuttamaan naisten cheer-sarjan valtikan neljän vuoden mestaruusputken jälkeen takaisin Yhdysvalloille. Suomi oli naisten cheer-sarjan kakkonen. Suomen cheertanssimaajoukkue nappasi upeasti MM-pronssia ja sekamaajoukkue oli hienosta finaalivedosta huolimatta sarjan kuudes. Cheerleadingin aikuisten maailmanmestaruudet ratkottiin Orlandossa, Yhdysvalloissa perjantaina 21.4.

Naisten cheermaajoukkueen MM-finaalisuoritukseen mahtui muutama harmittava virhe, kun taas Yhdysvallat suoriutui ohjelmastaan virheittä. Vaikka naisten maajoukkue sai MM-finaalissa parannettua suoritustaan semifinaalivedosta, ei se riittänyt Yhdysvaltojen haastamiseen. Yhdysvaltojen ja Suomen ero oli lopulta lähes kuusi pistettä.

”Tultiin mestaruus voittamaan ja sen mukainen oli ohjelmakin. Ohjelmassa on riskejä, kun lähdetään voittamaan ja nyt ne riskit realisoitu meidän kohdalle. Tuli pari sellaista mokaa, jotka yllättivät meidät, mutta tätä on urheilu – hyvässä ja pahassa. Ollaan neljä vuotta saatu sitä urheilun juhlaa nauttia, niin välillä tälläinen notkahdus ja ensi vuonna sitten taas kovempana takaisin”, kommentoi joukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos mitalin värin selvittyä.

”Tottakai on tosi surullinen olo. Meillä oli tosi hyvä kisapäivä ja fiilis siihen suoritukseen asti ja kisamatolla oli tosi kivaa. Niin kuin Maria sanoi, niin tosi yllättävä se lopun moka”, kommentoi joukkueen kapteeni ja nelinkertainen maailmanmestari Tuuve Häkkinen murtuneena.

Naisten cheer-sarjan voitti Yhdysvallat ja pronssille kipusi Norja.

Cheertanssi-sarjassa upeasti MM-pronssia ja sekacheer-sarjassa kuudes sija

Suomi saavutti kovatasoisessa cheertanssisarjassa upeasti MM-pronssia. Joukkue lähti finaaliin kolmossijalta, ja säilytti asemansa myös MM-finaalissa. Cheertanssisarjan voiton vei viime vuoden tapaan Yhdysvallat ja hopealla sijoittui niin ikään ennakkosuosikkeihin kuulunut Japani.

Suomi suoriutui suomalaista käsialaa olevasta koreografiasta upeasti sekä semifinaalissa että MM-finaalissa.

”Tänään nähtiin todella vahvaa tanssimaajoukkueen tekemistä ja pystyttiin korjaamaan muutamia juttuja eiliseltä. Täytyy olla ylpeä joukkueesta. Täydellistä suoritusta ei ole, mutta joukkue teki tänä vuonna kaksi todella onnistunutta suoritusta ja nautti tekemisestään. Pystyttiin näyttämään MM-lavalla tosi hienoja taitoja ja tuomaan koreografian visuaalisuus hienosti esille.  Näytimme kuinka suomalainen cheertanssi on taas mennyt harppauksen eteenpäin”, kertoo cheertanssimaajoukkueen päävalmentaja Mila Tanttu finaalivedon jälkeen.

Joukkueen kapteenit kuvailevat sijoitusta voitetuksi MM-pronssiksi.

”Aivan mielettömät tunnelmat. Sarjan taso oli todella korkea, eikä me todellakaan hävitty huonoille. Nyt voi olla tosi ylpeä just tästä mitalista”, iloitsee joukkueen kapteeni Lyyra Simpura.

Myös viime vuonna Suomi oli cheertanssisarjan kolmas.

Suomen sekamaajoukkue ylsi kauden parhaimpaan suoritukseen MM-finaalissa, mutta kovatasoisessa sekacheer-sarjassa nappisuoritus ei riittänyt mitaleille asti. Joukkue sijoittui kuudenneksi jääden MM-mitalista noin neljä pistettä. Sarjan voiton vei Yhdysvallat, hopeaa nappasi Taiwan ja kolmanneksi sijoittui Norja.

”Kauden paras suoritus! Ollaan joukkueena ihan äärimmäisen tyytyväisiä vetoon, ei olisi voinut mennä yhtään paremmin. Kaikki mikä tapahtui eilen ja tänään, on ihan absurdia. En ole ikinä kokenut tälläistä kisaa 10 vuoden maajoukkueurani aikana”, kommentoi joukkueen kapteeni Natalia Bartholdi viitaten semifinaalipäivänä tapahtuneisiin areenan palohälytyksiin, jotka sotkivat sekacheer-sarjan kulun.

”Olen tosi ylpeä urheilijoista”, päävalmentaja Mija Schrey kommentoi liikuttuneena onnistuneen finaalisuorituksen jälkeen. Sijoituksen selvittyä tunnelmat olivat kuitenkin mietteliäämmät.

”Taisi jopa kahdeksan maata onnistua Suomen lisäksi sekacheer-sarjan finaalivedoissa. Kivempi tietysti niin, että kaikki onnistuu kuin että epäonnistuisivat. Ei ihan vielä Suomen taitotaso riittänyt sinne mitaleille”, summaa joukkueen päävalmentaja Mija Schrey.

Viime vuonna Suomi oli sekacheer-sarjan kolmas.

Suomi saavutti cheerleadingin MM-kilpailuissa yhteensä kolme MM-mitalia. Naisten cheer-sarjan MM-hopean ja cheertanssin MM-pronssin lisäksi Suomi saavutti MM-hopeaa tyttöjen cheer-sarjassa.

MM-finaalin pisteet

Naisten cheer-sarja

 1. Yhdysvallat, 94.0 p
 2. Suomi, 88.14 p
 3. Norja, 82.71 p

Cheertanssisarja

 1. Yhdysvallat, 89.07 p
 2. Japani, 86.50 p
 3. Suomi, 80.79 p

Sekacheer-sarja

 1. Yhdysvallat, 89.07 p
 2. Taiwan, 87.21 p
 3. Norja, 85.0 p
  6. Suomi, 80.93 p