Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin Suomenmestaruudet ratkottiin tänään Helsingin Urhea-hallilla!

Cheerleadingin Suomenmestaruudet ratkottiin tänään Helsingin Urhea-hallilla!

Cheerleadingin Suomenmestaruudet ratkottiin tänään Helsingin Urhea-hallilla!

Helsingin Urhea-hallilla kilpailtiin tänään cheerleadingin Suomenmestaruuksista! Suomenmestaruudet jaettiin kuudessa eri sarjassa, kolmessa aikuisten sarjassa ja kolmessa junioreiden sarjassa. SM-finaalissa kilpaili yhteensä 30 joukkuetta, jotka lunastivat kisapaikan eilisen semifinaalin perusteella. Suomenmestaruuksista käytiin todella tiukka taisto!

Naisten cheersarja (Cheer Aikuiset All Girl Level 6) oli täysin helsinkiläisten joukkueiden hallitsema. Mestaruus ratkesi Funky Team Wild Flyersille uskomattoman jännitysnäytelmän päätteeksi. Joukkue onnistui parantamaan eilistä semifinaalisuoritustaan, ja nousi suomenmestariksi 0,5 pisteen erolla HAC Eliteen. Kolmas sija meni niin ikään helsinkiläiselle joukkueelle Golden Spirit Angels.

”Mieletön fiilis! Oltiin tosi tyytyväisiä suoritukseen, joka oli meidän kauden tähän mennessä paras suoritus. Kova, pitkäjänteinen työ mahdollisti tämän suomenmestaruuden!”, iloitsevat joukkueen kapteenit Claudia Anderson, Emmi Reenkola ja Milla Keränen.

Aikuisten sekacheer-sarjassa (Cheer Aikuiset Coed level 6) suomenmestariksi ylsi jälleen kerran, kahdettakymmenettäkolmatta (23.) kertaa perättäin, helsinkiläinen Funky Team Gorillaz. Joukkue ei yltänyt finaalissa nappisuoritukseen, mutta ohjelman vaikeustaso riitti varmistamaan voiton selkeällä piste-erolla.  

 ”On ollut haastava kausi takana, niin kyllä tämä Suomenmestaruus tuntuu joka vuosi hyvältä! Meidän joukkueessa on uusia, jotka eivät ole vielä koskaan aikaisemmin voittaneet”, kertovat joukkueen kapteenit Jere Nousiainen ja Sini Sarasmaa. Hopealle ylsi viime vuoden tapaan Golden Spirit Phoenix Helsingistä ja pronssia saavutti tamperelainen Dream Team Predators.

Aikuisten cheertanssi-sarjassa (Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom) ennakkosuosikki Dream Team Dancers suoriutui vahvasti vaikeasta koreografiastaan ja uusi jälleen suomenmestaruutensa kymmenettä kertaa putkeen. ”Tämä tuntuu parhaalta ikinä! Mieletön kausi, mutta mielettömän tiukka kisa! Meidän yhteishenki ja rautainen taisto mahdollisti mestaruuden. Tehdään tätä sydämellä ja se näkyy!”, joukkueen urheilijat Viivi Kettula, Henrietta Taussi ja Saara Hynynen iloitsevat.

Sarjassa SM-hopealle ylsi oululainen Northern Lights Cheerleading Ladies Dance Team ja SM-pronssi meni Helsinkiin, Golden Spirit -seuran Cyrenes-joukkueelle.

Junioreiden suomenmestaruudet Tuusulaan, Tampereelle ja Espooseen!

Tyttöjen cheer-sarjassa (Cheer Juniorit All Girl Level 5) suomenmestaruuteen ylsi tuusulalainen Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard, joka onnistui hienosti kauden tärkeimmällä hetkellä. ”Ihan mahtava fiilis! Tää meni just niin kun me haluttiin!”, joukkueen urheilijat kommentoivat suomenmestaruuden ratkettua. Voitto napsahti 17,5 pisteen erolla helsinkiläiseen Golden Spirit Whitelighters -joukkueeseen. Pronssille ylsi West Coast Vikings Cheerleaders Iron -joukkue Vaasasta.

Junioreiden sekacheer-sarjassa (Cheer Juniorit Coed Level 5) Suomenmestariksi kruunattiin historian ensimmäistä kertaa tamperelainen Dream Team Rockcats.”Ei oikein pysty edes kuvailemaan tunnelmia. Kiitollisuus ja onnellisuus ovat päällimmäiset tunteet. Tän eteen on painettu tosi paljon työtä ja nyt se on sitten saavutettu!”, joukkueen urheilijat kertovat häkeltyneinä. SM-hopeaa saavutti viime vuoden suomenmestari Funky Team Blackbackz ja Golden Spirit Dragons oli kolmas.

Junioreiden cheertanssi-sarjassa (Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom) espoolainen Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors uusi suomenmestaruutensa. ”Sairaan hyvä fiilis! Ei olisi voinut mennä mikään paremmin. Oli tosi hyvä suoritus, ihan hit-suoritus!”, joukkueen urheilijat hehkuttavat voiton ratkettua. SM-hopeaa saavutti HAC Junior Dance Elite ja pronssi matkasi Ouluun Northern Lights Cheerleading -seuran Junior Dance Team joukkueelle.

SM-tulokset

Cheer Aikuiset All Girl Level 6

 1. Funky Team, Wild Flyers (Helsinki), 427,5 p
  2. Helsinki Athletics Cheerleaders, Elite (Helsinki) 427,0 p
  3. Golden Spirit, Angels (Helsinki) 398 p

Cheer Aikuiset Coed Level 6

 1. Funky Team, Gorillaz (Helsinki) 401,0 p
  2. Golden Spirit, Phoenix (Helsinki) 381,5 p
  3. Dream Team, Predators (Tampere), 361,5 p

Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom

 1. Dream Team, Dancers (Tampere) 589,5 p
  2. Northern Lights Cheerleading, Ladies Dance Team (Oulu) 572,5 p
  3. Golden Spirit, Cyrenes (Helsinki) 549,5 p

Cheer Juniorit All Girl Level 5

 1. Spirit Shakin’ Cheerleaders, Blizzard (Tuusula) 564,0 p
  2. Golden Spirit, Whitelighters (Helsinki) 546,5 p
  3. West Coast Vikings Cheerleaders, Iron (Vaasa), 545 p

Cheer Juniorit Coed Level 5

 1. Dream Team, Rockcats (Tampere), 528,0 p
  2. Funky Team Helsinki, Blackbackz (Helsinki) 519,5 p
  3. Golden Spirit, Dragons (Helsinki) 511,0 p

Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom

 1. Funky Cheer Team Espoo, FDE Juniors (Espoo) 544 p
  2. Helsinki Athletics Cheerleaders, Junior Dance Elite (Helsinki) 525,5 p
  3. Northern Lights Cheerleading, Junior Dance Team (Oulu) 528,0 p

Onnittelut tuoreille suomenmestareille!

SM-finaalin tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Kuvapankkiin 
Joukkueiden suoritukset löytyvät Ruutu+ Urheilu -palvelusta.

Lisätietoja:
SCL Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Wilma Sirkka
puh. 050 304 7987