Uutiset > Yleinen > Maajoukkueiden valmennus- ja taustatiimit kaudella 2024

Maajoukkueiden valmennus- ja taustatiimit kaudella 2024

Cheerleadingin maailmanmestaruuksia lähdetään tavoittelemaan pitkälti tutuilla valmennuskokoonpanoilla. Cheerleadingin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään tuttuun tapaan Orlandossa, Yhdysvalloissa 24.-26.4.2024. Urheilijakokoonpanot julkistetaan SCL:n kanavissa 17. lokakuuta.
 

Naisten cheermaajoukkueen valmennuskokoonpano kaudella 2024 

Naisten cheermaajoukkue lähtee tavoittelemaan Suomelle viidettä maailmanmestaruutta Maria Wahlroosin (päävalmentaja), Katariina Hintsan, Ina Tiittulan, ja Hanna Salon johdolla. Viime kaudella joukkue taipui MM-hopealle. 

Maria Wahlroos on toiminut naisten cheermaajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2016 lähtien luotsaten joukkueen historiallisiin maailmanmestaruuksiin. Valmennuskokoonpanoa täydentävät kuudetta kautta mukana oleva Hanna Salo (vuoden 2023 loppuun saakka), kolmatta kautta maajoukkuevalmentajana jatkava Ina Tiittula, sekä uutena kasvona Katariina Hintsa. Katariina toimi aikaisemmin liiton rinkileirivalmentajana ja omaa pitkän valmennusuran naisten level 6 joukkueiden parissa.   

”Fiilikset alkavasta kaudesta ovat erinomaiset valkkutiimin kesken. Olemme suunnitelleet tulevan kauden jo pitkälle ja tulemme muun muassa jatkamaan vahvaa fysiikkaan panostamista fysiikkavalmentajien johdolla. Tietysti myös mentaalipuoli otetaan hyvin huomioon kuten aikaisemmilla kausilla”, päävalmentaja Maria kertoo. 

”Lajivalmentajien suhteen erittäin iso vahvuus on tiimin jatkuvuus, jota pitkäaikaiset valmentajat ovat mahdollistaneet. Olemme myös erittäin innoissamme saadessamme uusia kasvoja tiimiin tuomaan uusia tuulia ja ajatuksia”, Maria jatkaa. 

Valmennus- ja taustatiimi

Päävalmentaja: Maria Wahlroos
Valmentaja: Katariina Hintsa
Valmentaja: Ina Tiittula
Valmentaja: Hanna Salo (vuoden 23 loppuun saakka)
Huoltaja: Hanna Haapalinna
Fysiikkavalmentajat: Mika Leistiö ja Saija Sunnari
Mentaalivalmentaja: – 
Fysioterapeutti: Karoliina Ståhle
Ravintovalmentaja: Saara Wahlgren 

 

 Sekacheermaajoukkueen valmennuskokoonpano kaudella 2024 

Sekacheermaajoukkuetta luotsaa kaudella 2024 tuttu kolmikko: Mija Schrey (päävalmentaja), Sanna Karjalainen sekä Lotta Karvanen. Viime kaudella joukkue sijoittui kuudenneksi MM-kilpailuiden kovatasoisessa sekacheer-sarjassa. 

Mija Schrey on toiminut liittojohtoisen sekamaajoukkueen päävalmentajana sen ensimmäisestä kaudesta eli vuodesta 2020 lähtien. Myös Karjalainen on ollut mukana liittojohtoisen sekamaajoukkueen valmennustiimissä sen alkumetreiltä lähtien. Karvaselle alkava kausi on kolmas. Schrey ja Karvanen valmentavat maajoukkueen lisäksi myös suomalaisen sekacheerin hallitsijaa, Funky Team Gorillaz -joukkuetta. 

”On upea fiilis lähteä neljänteen sekamaajoukkueen kauteen tutulla valmennustiimillä – kokeneempana, viisaampana ja yhteensovitettuna. Tiimin ehdottomana vahvuutena näen juuri tämän kokemuksen maajoukkuevalmentajana toimimisessa sekä tiimin avoimessa kommunikaatiossa ja dynamiikassa. Eri ominaisuutemme täydentävät hyvin toisiaan”, Mija kertoo.  

Valmennus- ja taustatiimi

Päävalmentaja: Mija Schrey
Valmentaja: Sanna Karjalainen
Valmentaja: Lotta Karvanen
Huoltaja: Taru Rautavuori-Knabe
Mentori: Jarkko Jokinen
Fysiikkavalmentajat: Mika Leistiö ja Saija Sunnari
Fysioterapeutti: Karoliina Ståhle
Ravintovalmentaja: Saara Wahlgren 

 

Cheertanssimaajoukkueen valmennuskokoonpano kaudella 2024 

Suomi on osoittanut kuuluvansa lajin kärkimaihin myös cheertanssisarjassa, jossa maajoukkue on yltänyt mitaleille useana vuonna. Joukkue lähtee kirkastamaan viime kauden MM-pronssia Mila Tantun (päävalmentaja) ja Jonna Ruikan luotsaamana. 

Mila Tanttu on toiminut tanssimaajoukkueen päävalmentajana jo kaudesta 2019 lähtien. Jonna Ruikalle kausi on maajoukkuevalmentajana kolmas. Molemmat heistä valmentavat maajoukkueen lisäksi myös seuratason joukkueita. Tanttu valmentaa helsinkiläistä Golden Spirit Cyrenes -joukkuetta ja Ruikka useaa oululaista tanssijoukkuetta Northern Lights Cheerleading -seurassa. 

”Meitä molempia yhdistää pitkänlinjan kokemus tanssimaajoukkueen toiminnasta ja molemmat ovat aikoinaan olleet tanssimaajoukkueessa myös urheilijoina. Yhteinen vahvuutemme löytyy siitä, että tiedämme mistä tanssimaajoukkueen toiminta on lähtenyt ja mihin se on 10-vuotisen taipaleen aikana päässyt. Tiedämme myös, mitä kaikkea voimme vielä tehdä eri tavalla. Omana vahvuutena on kokonaispaletin hyppysissä pitäminen ja Jonna sen sijaan tuo tiimiin koreografiaosaamista – ja silmää sekä liikekielellisiä asioita. Molemmat tykkäävät miettiä koreografian teknistä puolta”, Mila Tanttu kertoo.  

Viime kauden päätteeksi iso osa pitkän linjan konkariurheilijoista eläköityi maajoukkueurheilijan urastaan, mikä tarkoittaa, että joukkue tulee uudistumaan. 

”Kiitämme koko sydämestämme näitä konkariurheilijoita, mutta toisaalta tämä on mahtava mahdollisuus uudistautua ja nähdä mitä uudet sukupolvet tuovat tähän toimintaan mukaan. Aiomme vaalia tanssimaajoukkueen perinteitä ja jatkaa maajoukkueen matkaa kohti kirkkaimpia mitaleja”, Mila jatkaa.  

Valmennus- ja taustatiimi

Päävalmentaja: Mila Tanttu
Valmentaja: Jonna Ruikka
Huoltaja: Henna Hyvönen
Koreografi: Tami Whatcott
Fysioterapeutti: Karoliina Ståhle
Ravintovalmentaja: Saara Wahlgren

Cheertanssimaajoukkueen eri alojen asiantuntijoista koostuva taustatiimi (mm. lajiasiantuntijat, fysiikka- ja mentaalivalmennus) tarkentuu lokakuun jälkeen.

Maajoukkueurheilijoiden valintaprosessi on parhaillaan käynnissä ja maajoukkueiden urheilijakokoonpanot julkistetaan SCL:n kanavissa 17. lokakuuta.