Uutiset > Yleinen > Miksi valita Sporttiturva cheerleading-harrastajana? Tässä 10 syytä!

Miksi valita Sporttiturva cheerleading-harrastajana? Tässä 10 syytä!

Yhteistyössä Pohjola Vakuutuksen kanssa

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva on Suomen luotetuin urheiluvakuutus. Yli 80 lajiliittoa suosittelee Sporttiturvaa jäsenistölleen ja yli 400 000 eri lajin harrastajaa on vuosittain Sporttiturvan piirissä. Miksi Sporttiturva on luotetuin ja oikea valinta jokaiselle cheerleadingharrastajalle, iästä ja kilpailutasosta riippumatta?

10 SYYTÄ MIKSI VALITA SPORTTITURVA

  1. Hoitokuluja korvataan 15 000 euroon asti

Sporttiturvassa vahinkoa kohden korvattava tutkimus- ja hoitokulujen yläraja on 15 000 euroa. Summa on mitoitettu siten, että se riittää myös leikkaushoitoa ja kuvantamista vaativien vammojen hoitoon.

  1. Korvaa vammoja, jotka eivät ole aiheutuneet ulkoisesta tekijästä

Tämä palvelee erityisesti cheerleadingin harrastajia. Nopeista liikesarjoista tai voimanponnistuksista johtuvat vammat eivät vaadi syntyäkseen ulkoisia tekijöitä, vaan voivat syntyä esimerkiksi alkulämmittelyn aikana. Nämä vammat eivät täytä tapaturman perinteistä määritelmää, koska niistä puuttuu ulkoinen tekijä kuten esimerkiksi kaatuminen. Sporttiturva korvaa myös vammojen tutkimus- ja hoitokulut tilanteissa, joissa vahinko ei johdu ulkoisesta tekijästä.

  1. Alle 12-vuotiailla Sporttiturva on voimassa kaikissa lajeissa – omavastuu 0 euroa

Jos harrastuksia on perheen junioreilla paljon, käy yksi Sporttiturva-vakuutus lajista riippumatta tapaturmien ja vammojen hoidossa. Alle 12-vuotiailla omavastuu on nolla euroa. Yli 12-vuotiailla omavastuu on 100 euroa yhden vahinkotapahtuman tutkimus- ja hoitokustannuksista. Liikunnan ilo kuuluu kaikille ikään katsomatta!

  1. Ei yläikärajaa

Sporttiturva on myös liikkuvien aikuisten ja senioriurheilijoiden vakuutus, sillä yläikärajaa ei ole.

  1. Myös akillesjännevammoja korvataan

Terveen akillesjänteen repeäminen tai katkeaminen on erittäin harvinaista, ja taustalta löytyy usein vuosien saatossa kehittynyt rappeuma tai muu altistava tekijä. Sporttiturvassa akillesjännevammojen tutkimus ja hoito korvataan useimpia muita vakuutuksia kattavammin.

  1. Magneettitutkimukset ja leikkaustoimenpiteet korvataan, samoin ortopediset tuet ja sidokset

Toisinaan vammat vaativat magneettikuvauksen tai leikkaustoimenpiteitä, jotta ne saadaan hoidettua. Sporttiturvassa nämäkin toimenpiteet korvataan, eikä vamman aiheutumisen tarvitse johtua ulkoisesta tekijästä.

  1. Fysioterapiahoitoa korvataan myös silloin, kun sitä annetaan leikkaushoidon sijasta polvi- ja olkapäävammoissa

Olkapää- ja polvivammojen hoito ei vaadi aina leikkaushoitoa, ja joskus fysioterapia voi olla leikkausta parempi hoitovaihtoehto. Näissä tapauksissa Sporttiturva korvaa myös fysioterapiasta aiheutuneet kulut. Myös leikkaushoidon jälkeen tarvittava fysioterapia kuuluu korvausten piiriin.

  1. Rasitusmurtuman tai sen esiasteen hoito voidaan korvata

Kova pitkäkestoinen kuormitus esimerkiksi harjoituksissa voi etenkin nuorilla aiheuttaa rasitusmurtumia. Sporttiturva tulee apuun myös niiden tutkimuksessa ja hoidossa silloin, kun rasitusmurtuma tai sen esiaste todetaan äkillisen tapahtuman yhteydessä.

  1. Hammasvaivoissa ei enimmäiskorvausaikaa

Aiemmin hampaisiin kohdistuvat vahingot tuli hoitaa kuntoon kolmen vuoden sisään tapaturmahetkestä. Aikaraja on poistettu, ja hammasvaivat voi hoitaa kerralla kuntoon vasta harrastus- ja urheilu-uran päättymisen jälkeen niin haluttaessa.

  1. Laaja lääkäriverkosto ja Terveysmestari urheilijan tukena

Loukkaantumisen hetkellä tukenasi on Pohjola Terveysmestari. Terveysmestari on kokenut terveydenhuollon asiantuntija, joka neuvoo henkilökohtaisesti ja ohjaa sinut oikeanlaisen hoidon piiriin etälääkärille tai lääkärikumppanimme vastaanotolle. Laajan lääkärikumppaniverkostomme avulla varmistamme nopean ja laadukkaan hoidon, jotta voimistelun pariin tapahtuu mahdollisimman nopeasti.

 

Uusi vakuutuskausi alkoi 1.8.2023 – varmista nyt, että oma vakuutuksesi on kunnossa!

 

Lisätietoa Sporttiturvasta:

Loukkasin itseni harjoituksissa tai kilpailuissa – miten toimin?

Lue lisää Sporttiturvasta