Uutiset > Yleinen > SCL tiedottaa: Koronavirus ei aiheuta toistaiseksi erityistoimenpiteitä MM-kilpailuihin liittyen

SCL tiedottaa: Koronavirus ei aiheuta toistaiseksi erityistoimenpiteitä MM-kilpailuihin liittyen

Suomen Cheerleadingliitto seuraa aktiivisesti koronavirusepidemian tilannetta sekä kotimaassa että ulkomailla. Tällä hetkellä ei ole tiedossa poikkeusjärjestelyjä MM- tai EM-kilpailuihin liittyen.

Korona-virusepidemia herättää ymmärrettävästi kysymyksiä tuleviin MM-kilpailuihin, ja erityisesti Italian Veronassa järjestettäviin EM-kilpailuihin liittyen. Suomen Cheerleadingliitto on säännöllisesti yhteydessä MM-kilpailut järjestävään kansainväliseen lajiliittoon (ICU) sekä EM-kilpailuiden järjestelyistä vastaavaan Euroopanliitto ECU:n, jotka seuraavat tarkasti epidemian kehittymistä. Epidemiatilanne muuttuu jatkuvasti ja kansainväliset tutkimusryhmät tuottavat viruksesta päivittäin uutta tietoa. Seuraamme tilannetta ja välitämme ajantasaista tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista kilpailuihin osallistuville joukkueille.

Italiassa EM-kilpailut järjestävä FICEC on tiedottanut aikaisemmin koronavirustilanteesta, ettei koronavirusepidemian pitäisi vaikuttaa EM-kilpailuiden toteutumiseen:

“Following the current situation regarding the COVID-19 here in Italy, we want to reassure our international friends and partners. We are in constant communication with the Italian Health Ministry, the Italian National Olympic Committee, as well as the ECU and the ICU. At the moment we are facing a 7 days precautionary suspension of sports activities in the northern Regions of Italy, but there are no indications at this time that this suspension will be extended further after it reaches its deadline on March 1st, 2020.

Therefore, both the Gardaland Ficec Cheer Open and the ICU Europeans 2020 should not be affected in anyway. We thank you for all the supporting messages we are receiving from you and we will continue to keep you informed.”

Seuraa tiedotusta näiden linkkien kautta:

Yleisesti koronaviruksesta:

Miten uusi koronavirus tarttuu?

Uusi koronavirus tartuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Ilmassa virukset eivät säily.

On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta.  Koronavirukset eivät kuitenkaan säily päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa. Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu.

Uusi koronavirus voi tarttuan ihmisestä toiseen. Tartuntaketjuja on todettu perheenjäsenten välillä ja terveydenhuollon henkilöstöllä.

Taudin itämisajaksi on arvioitu 2–12 päivää, keskimäärin noin 5 päivää.

Miten uutta koronavirusta ehkäistään?

Uuden koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään samalla tavoin kuin muitakin hengitystieinfektioiden aiheuttajia.

Ensisijaisesti kannattaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta:

  • Pese kädet usein huolellisesti vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan.
  • Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat. Käytä esimerkiksi nenäliinaa tai hihaa. Älä yski tai aivasta kämmeneesi.
  • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.